Hyppää sisältöön
Katajamäen tuulivoimapuisto

Katajamäen tuulivoimapuisto, osayleiskaava

Katajamäen Tuulivoima Oy suunnittelee noin 50 tuulivoimalayksikön tuulivoimapuiston rakentamista Katajamäen hankealueelle Kajaanin kaupunkiin. Hankevastaava ja tuulivoimayhtiön omistaja on Fortum Oyj. Suunnittelualue (noin 8 630 ha) sijaitsee Kajaanin kaupungin lounaisosassa, Oulujärven eteläpuolella.  Kaava-alue rajautuu etelässä Sonkajärven kunnan rajaan, idässä Iisalmentiehen (vt 5), lännessä Fingridin Järvilinja-voimajohtoon ja pohjoisessa Otanmäen rataan.

Osayleiskaava laaditaan suoraan rakentamista ohjaavana osayleiskaavana MRL §77 a-c sekä §44 mukaisesti. Kaavahankkeen yhteydessä toteutetaan YVA-lain mukainen ympäristövaikutusten arviointimenettely.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta järjestetään infotilaisuus keskiviikkona 9.6. klo 17-20. Tilaisuus järjestetään Toimitupa Murtsikassa, osoitteessa Murtomäentie 1003 B, 87100 Kajaani. Tapahtuma järjestetään avoimien ovien periaatteella ja suunnitelmiin voi käydä tutustumassa vapaasti klo 17-20 välillä. Pyrimme järjestämään tilaisuuden ulkona sään niin salliessa. Tilaisuudessa noudatetaan turvavälejä ja paikan päältä on saatavilla myös maskeja osallistujien käyttöön. Paikalla on hanketoimija Fortumin, Kajaanin kaupungin kaavoituksen sekä konsultin edustajat, joiden kanssa voi keskustella hankkeesta. Tilaisuudessa kerätään tietoa alueen ympäristöstä ja käytöstä karttatyöskentelyn kautta. Tilaisuuden yhteydessä esitellään hanketta ja prosessia klo 17 sekä 18.30. Tervetuloa mukaan!

Ajankohtaista:

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on esillä 26.5.2021 alkaen kaupungintalon Kajaani Infon aulassa (Pohjolankatu 13), pääkirjaston lukusalissa (Seminaarinkatu 15) Otanmäen kirjastossa (Uunimiehentie 6) sekä kaupungin verkkosivuilla.

Nähtävillä olevat asiakirjat:

Voimaantuloilmoitus

Osallistumis- ja arviontisuunnitelma