Hyppää sisältöön
Ylioppilaslakkeja rivissä

Lukio ja ammatillinen koulutus

Kajaanin lukio ja Kainuun ammattiopisto (KAO) muodostavat Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen.

Lue lisää Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksesta

Kajaanin lukio

Kajaanin lukio on Kainuun suurin ja yksi Pohjois-Suomen suurimpia lukioita. Lukiossa opiskelee hieman vajaa 600 opiskelijaa ja noin 50 kahden tutkinnon suorittajaa. Lisäksi aikuislinjalla opiskelee noin 30 opiskelijaa. Kajaanin lukio sijaitsee Vuorikadun kampuksella. Samoissa tiloissa toimii Kainuun ammattiopiston liiketoiminnan, hiusalan ja musiikkialan yksiköt. Yhteensä talossa työskentelee päivittäin noin 900 opiskelijaa.

Lukio jatkaa perusopetuksen opetus- ja kasvatustehtävää.  Kajaanin lukiossa on monipuolinen kurssitarjonta yleislinjalla ja lisäksi valtakunnallinen erityistehtävä musiikissa. Lukiossa on laaja kieliohjelma ja monissa oppiaineissa voit opiskella valtakunnallisten opintojen lisäksi mielenkiintoisia erikoiskursseja.

Kajaanin lukio tekee yhteistyötä Kainuun ammattiopiston, Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston kanssa. Lukion opiskelija voi täydentää opintojaan sekä ammatti-, ammattikorkeakoulu- että yliopisto-opinnoilla.

Lukiokoulutus vahvistaa opiskelijan laaja-alaista yleissivistystä ja antaa valmiudet jatko-opintoja ja elinikäistä oppimista varten. Lukiossa hankittuja tietoja ja taitoja osoitetaan lukion päättötodistuksella, ylioppilastutkintotodistuksella, lukiodiplomeilla ja vastaavilla muilla näytöillä.

Lue lisää Kajaani lukion verkkosivulta

Kainuun ammattiopisto

Kainuun ammattiopisto (KAO) järjestää toiseen asteen ammatillista koulutusta kaikenikäisille. Koulutusta tarjotaan valtakunnallisesti. Vakituiset toimipaikat sijaitsevat Kajaanissa, Kuusamossa, Vantaalla ja Vuokatissa. Kainuun ammattiopistossa opiskelee vuosittain noin 3000 opiskelijaa.

Monialaisessa koulutustarjonnassa on yli 60 perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoa ja jatkuvassa haussa yli 100 koulutusta. Kokonaisten tutkintojen lisäksi voi opiskella tutkinnon osia ja kehittää tarvitsemaansa osaamisaluetta. KAOssa on mahdollisuus myös kahden tutkinnon opiskeluun (ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto). Lisäksi kehittämishankkeet järjestävät erilaisia lyhyt- ja täydennyskoulutuksia.

Kainuun ammattiopistossa suoritetut perustutkinnot antavat jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin sekä ammatillisen lisäkoulutukseen.

Perustehtävän mukaisesti KAO tarjoaa kaikille mahdollisuuden osaamisen jatkuvaan kehittämiseen ja oppimiseen. Kainuun ammattiopisto toimii aktiivisesti alueen elinkeinoelämän kehittämiseksi ja kasvualojen tukemiseksi yhteistyössä eri tahojen kanssa. Vuosikymmenten saatossa Kainuun ammattiopistosta on kasvanut ja kehittynyt monialainen toimija, jonka kädenjälki näkyy vahvana työelämässä.

Lue lisää Kainuun ammattiopiston verkkosivulta