Hyppää sisältöön

30.9.2021 klo 18-19.30 Kuntalaisten tulevaisuusforum

Kutsumme kaikki kuntalaiset osallistumaan ja keskustelemaan Kajaanin kaupunkistrategian uudistamisesta. Tilaisuudessa arvioidaan nykyistä strategiaa, esitellään elo-syyskuun vaihteessa toteutetun kuntalaiskyselyn tulokset ja kaupungin kehittämiseen vaikuttavia megatrendejä.

Tapahtuma järjestetään virtuaalisesti Teams-kokouksena ja linkki tilaisuuteen tulee Tulevaisuuden Kajaani -sivulle puoli tuntia ennen tilaisuuden alkua.

Osallistu tilaisuuteen

Osallistuva budjetointi Osallistu kaupungin kehittämiseen

Osallistuva budjetointi (OsBu) on yhteiskehittämisen menetelmä, jossa kaupungin asukkaat suunnittelevat alueellisen kehittämistoimen, jonka sisällön he päättävät itse. Valittu projekti-idea tai -ideat suunnitellaan toteutettavaksi kaupungilta saadun rahoituksen puitteissa.

Osallistuva budjetointi lisää kuntalaisten vaikuttamismahdollisuuksia. Olennaista on saada annetulla määrärahalla aikaan jokin positiivinen, asukkaiden arjessa näkyvä muutos, joka lisää esimerkiksi alueen viihtyisyyttä tai turvallisuutta.

Lue lisää osallistuvasta budjetoinnista

Ideoi ja vaikuta asuinalueen asioihin Kajaanin tuumingit

Kajaanin tuumingit ovat uusi tapa vaikuttaa suoraan oman asuinalueen asioihin. Tuumingeissa kokoonnutaan kuulemaan, keskustelemaan, ideoimaan ja päättämään yhteisistä asioista. Ensimmäiset tuumingit järjestetään tänä keväänä Lohtajan, Ketun ja Huuhkajavaaran alueella.

Kevään 2021 tuumingeissa ideoitiin yhdessä kehittämiskohteita, joilla lisätään Lohtajan, Huuhkajavaaran ja Ketun alueen viihtyisyyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Osa ideoista voidaan toteuttaa hankkeen toiminnan puitteissa, esimerkiksi järjestämällä yhteisiä tempauksia, tapahtumia tai vaikkapa ryhmätoimintaa.

Lue lisää Kajaanin tuumingeista