Hyppää sisältöön

Kuntavaalit 2021 Millainen on tulevaisuuden Kajaani?

Mitkä asiat ovat juuri sinulle tärkeitä? Kunta ei ole koskaan valmis ja kehittyäkseen se tarvitsee oikeanlaisia päätöksiä. Äänestämällä kuntavaaleissa, vaikutat ketkä ovat päättämässä juuri sinun kuntasi asioista. Kunta on asukkaita varten.

Sinä päätät, ketkä päättävät.

Katso kuntavaalien äänestysajat ja -paikat

Osallistuva budjetointi Osallistu kaupungin kehittämiseen

Osallistuva budjetointi (OsBu) on yhteiskehittämisen menetelmä, jossa kaupungin asukkaat suunnittelevat alueellisen kehittämistoimen, jonka sisällön he päättävät itse. Valittu projekti-idea tai -ideat suunnitellaan toteutettavaksi kaupungilta saadun rahoituksen puitteissa.

Osallistuva budjetointi lisää kuntalaisten vaikuttamismahdollisuuksia. Olennaista on saada annetulla määrärahalla aikaan jokin positiivinen, asukkaiden arjessa näkyvä muutos, joka lisää esimerkiksi alueen viihtyisyyttä tai turvallisuutta.

Lue lisää osallistuvasta budjetoinnista

Ideoi ja vaikuta asuinalueen asioihin Kajaanin tuumingit

Kajaanin tuumingit ovat uusi tapa vaikuttaa suoraan oman asuinalueen asioihin. Tuumingeissa kokoonnutaan kuulemaan, keskustelemaan, ideoimaan ja päättämään yhteisistä asioista. Ensimmäiset tuumingit järjestetään tänä keväänä Lohtajan, Ketun ja Huuhkajavaaran alueella.

Kajaanin ensimmäiset tuumingit järjestettiin tiistaina 16.3.2021.

Kevään 2021 tuumingeissa ideoidaan yhdessä kehittämiskohteita, joilla lisätään Lohtajan, Huuhkajavaaran ja Ketun alueen viihtyisyyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Osa ideoista voidaan toteuttaa hankkeen toiminnan puitteissa, esimerkiksi järjestämällä yhteisiä tempauksia, tapahtumia tai vaikkapa ryhmätoimintaa.

Lue lisää Kajaanin tuumingeista