Hyppää sisältöön
Työntekijät suunnittelevat hankintoja

Hankinnat

Kestävän talouden hankinnat luovat elinvoimaa ympärilleen. Kajaanin kaupungin julkisten hankintojen merkitys Kainuussa on suuri. Ostamme vuosittain tavaroita, palveluita noin 80 miljoonalla eurolla. Näistä ostoista palveluostoja on ollut noin 40 miljoonaa euroa, tavarahankintoja noin 20 miljoonaa euroa ja investointeja noin 20 miljoonaa euroa.

Terveisiä hankinnoista

Mielenkiintoinen vuosi 2021 – kurkistus Kajaanin hankintapalveluihin

Kajaanin kaupunki toteutti vuonna 2021 yhteensä noin 150 erilaista kilpailutusta. Kun vuotta 2021 mietitään kokonaisuutena, niin mielenkiintoisimpina kilpailutuksina voidaan nostaa kaksi innovatiivista hankintaa: toimistokalusteet palveluna ja Keskuskentän energiaratkaisut.

Lue koko juttu

Opinnäytetyö Julkiset hankinnat tarvitsevat yhtenäiset toimintatavat

Kajaanin ammattikorkeakoulun liiketoiminnan ja johtamisen ylemmän AMK-tutkinnon opiskelija Antti-Jussi Help teki opinnäytetyön otsikolla ”Kajaanin kaupungin ostoprosessin työmallien kehittäminen”.

Opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia ostojen työmalleja ja kehittää ostotoimintaan yhtenäiset toimintatavat, joiden avulla turvataan terveen ja avoimen kilpailun säilyminen kaikille ulkoisille kumppaneille. Opinnäytetyö tehtiin Kajaanin kaupungin hankintatoiminnan tarpeita varten.

Lue lisää opinnäytetyöstä

Avoimet kilpailutukset

Hankinnat nojaavat kolmeen periaateeseen: tiedon hankkimiseen, avoimeen tiedottamiseen ja vuoropuheluun.

Tiedotamme aktiivisesti markkinavuoropuheluista, tarjouspyynnöistä ja ajankohtaisista asioista.

Tutustu avoimiin kilpailutuksiin

Yritysten auttaminen

Hankintaneuvontapalvelu on Kajaanin kaupungin, Kainuun alueen muiden kuntien sekä Kainuun Yrittäjien yhteisesti tarjoama maksuton palvelu kaikille alueen yrityksille ja yrittäjille, jotka tarvitsevat apua tarjouksen tekemiseen liittyen.

Hankintaneuvontapalvelut auttaa yritystäsi kilpailutusprosessin jokaisessa vaiheessa.

 

Lue lisää hankintaneuvontapalveluista

Yhteystiedot