Hyppää sisältöön
Kädet näppäimistöllä

Työ ja elinkeino

Kajaanissa riittää töitä ja monipuolisia työtehtäviä. Kajaanin kaupunki tekee laaja-alaista yhteistyötä elinkeinoelämän kehittämiseksi yritysten, korkeakoulujen, tutkimuslaitosten, kuntien ja muiden sidosryhmien kanssa.

Kajaanin monipuolinen ja kehittyvä elinkeinoelämä tarjoaa osaajille kiinnostavia uramahdollisuuksia useilla eri toimialoilla ja tukea yrityksille, sekä puitteet menestyvään liiketoimintaan. Täällä panostetaan myös työyhteisöihin ja työkulttuuriin. Kajaanin kaupungilla on hyvän työnantajan maine ja tyytyväiset työntekijät.

Supertietokone LUMI käynnistyy pian Kajaanissa

Maailman tehokkaimpiin kuuluva supertietokone LUMI, käynnistyy CSC:n datakeskuksessa Kajaanissa vuonna 2021.  Huippunopea LUMI on Suomen suurin tutkimusta varten rakennettu infra ja tulee olemaan yksi maailman ekologisimmista supertietokoneista. LUMI:n hukkalämmöllä tuotetaan 20 prosenttia Kajaanin alueen vuotuisesta kaukolämpötarpeesta, ja konesalin käyttämä sähkö tuotetaan uusiutuvalla energiaa hyödyntäen.

Supercomputer LUMI Ohita upotus: Supercomputer LUMI

Supertietokone LUMI Kajaani panostaa suurteholaskentaan

Kajaani panostaa nyt voimakkaasti ekosysteemin rakentamiseen supertietokoneiden mahdollistaman suurteholaskennan ympärille ja kaipaa alueelle lisää toimijoita. Liikkeellä ollaan ennakkoluulottomasti ja laaja-alaisesti, tavoitteena on houkutella osaajia soveltuvilta aloilta.

Kajaani on noussut merkittäväksi peluriksi suurteholaskennan saralla. Supertietokoneiden ympärille kehittyvää ekosysteemiä pyritään vahvistamaan ja visiona onkin kehittyä huippuosaajien maakunnaksi.

Kajaanissa sijaitseva CSC datakeskus on tässä keskeisessä roolissa. Datakeskuksessa on ennestään jo kaksi kansallisessa käytössä olevaa supertietokonetta, mutta tehoja tulee merkittävästi lisää, kun uusin supertietokone Lumi saapuu.

Lue koko juttu

Varaa työpiste tai kokoustila Business Konttori

Business Konttori on perustettu yrittäjyyden, yhteistyön ja kohtaamisten paikka, jossa voit tavata yrittäjiä, yrittäjyydestä kiinnostuneita ja yrittäjille palveluja tarjoavia henkilöitä. Business Konttori tarjoaa tilan myös etätyöskentelyyn. Voit tulla konttorille yksin tai yhdessä, tekemään töitä tai tapaamaan toisia. Kaikki ovat tervetulleita, tämä on paikka juuri Sinulle.

Lue lisää ja varaa työtila

Naisnäkökulmaa Kainuuseen -hanke Osaajia naisnäkökulmasta

Kainuun liiton ja Kajaanin kaupungin yhteinen Naisnäkökulmaa Kainuuseen -hanke tuotti tietoa tekijöistä, jotka vaikuttavat nuorten naisten pysymiseen maakunnassa sekä edistävät heidän muuttoaan maakuntaan.

Keskeistä on tarjota naisia kiinnostavia työpaikkoja, uralla etenemisen mahdollisuuksia ja sellainen asuinympäristö ja yhteisö, jossa naiset kokevat elävänsä arvojensa mukaista elämää. Tämä edellyttää myös naisten osallisuuden vahvistamista kuntademokratian päätöksenteossa.

Lue lisää Naisnäkökulmaa Kainuuseen -hankkeesta

paluumuuttotutkimus 2022 Työmahdollisuudet, halu palata juurille sekä elämänlaatu vetävät takaisin Kajaanin seudulle

Kajaani, Paltamo ja Sotkamo toteuttivat alkuvuonna 2022 yhteistyössä Taloustutkimuksen kanssa paluumuuttajaselvityksen, jonka tavoitteena oli kartoittaa muuttoon johtaneita syitä ja löytää Suomesta potentiaalisia paluumuuttajia Kajaanin seudulle.

Tutkimuksen mukaan neljä viidestä poismuuttaneesta käy kotikunnassaan yhä säännöllisesti. Muutto vakituisesti johonkin päin Kainuuta houkuttelee joka neljättä.

Tutustu paluumuuttotutkimukseen