Hyppää sisältöön
Balettitanssijat kädet ojennettuina ylös

Kulttuuri ja liikunta

Kajaanissa riittää tekemistä, kokemista ja elämyksiä jokaiselle kulttuurin ja liikunnan parissa viihtyvälle. Kaupungin palveluita täydentää monipuolinen joukko erilaisia liikuntaseuroja sekä taide- ja kulttuuriyhteisöjä. Toiminta on aktiivista ja yhteisöllistä. Elämässä on muutakin kuin työ.

Tutustu, kokeile ja nauti oman mielesi mukaan liikunnasta, taiteesta ja historiasta.

RUNOVIIKKO 6.-10.7.2022 Kajaanin Runoviikko tuo ihmiset yhteen

Kahden poikkeuksellisen vuoden jälkeen Kajaanin Runoviikko valmistautuu perinteiseen runon ja suven juhlaan. Runsas ja ajankohtainen ohjelmisto pitää sisällään runoa, musiikkia ja esitystaidetta teatterista tanssiin perinteistä lausuntaa unohtamatta. Noin kolmasosaan tilaisuuksista on vapaa pääsy ja ohjelmisto sisältää runsaasti myös tapahtumia, joihin yleisö pääsee itse osallistumaan.

Tutustu Runoviikon ohjelmistoon

Kajaanin kaupungin kulttuuriohjelma 2019-2022

Kajaanin kaupungin kulttuuriohjelman avulla edistetään kulttuuripalvelujen hyvää toimintaa ja käyttöä sekä tuetaan kaupunkistrategian 2019-2022 toteutumista.

Ohjelma rakentuu kolmesta pääteemasta: kulttuurin ja taiteen itseisarvo, kulttuuri osaamisen ja luovuuden edistäjänä sekä kulttuuri terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä. Konkreettiset toimenpiteet ja niiden vastuutaho kuvataan ohjelman liitteessä.

Tutustu kulttuuriohjelmaan 2019-2022