Hyppää sisältöön
Nainen soittaa ilmakitaraa

Oulu2026 – Kajaani on mukana Euroopan kulttuuripääkaupunkivuodessa!

Oulu on valittu vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi (European Capital of Culture, ECoC) vuonna 2021. Toiminnan keskeinen pääteema on kulttuuri-ilmastonmuutos ja Oulu2026:n tärkein tavoite on  luoda ja tuoda kulttuuria, hyvinvointia ja elinvoimaa  pohjoiselle alueelle. Kulttuuri-ilmastonmuutos yhdistää kulttuuria, taidetta ja teknologiaa yllättävälläkin tavalla, luo kohtaamisia ja synnyttää vuorovaikutusta.

Pohjoinen Suomi on eurooppalaisen kulttuurin näyttämö vuonna 2026 ja nyt on aika nostaa kulttuuri, kulttuurin tekijät ja taiteilijat arvoiseensa asemaan ja tunnistaa kulttuurin merkitys alueiden elinvoimalle. Euroopan kulttuuripääkaupungin asema on merkittävä koko Suomelle ja suomalaiselle kulttuurille.

Kulttuuripääkaupunkivuosi on täynnä kulttuurin juhlaa ja erityisesti pohjoisen Suomen kulttuuri näkyy laajasti Eurooppaan. Kulttuuripääkaupungin vaikutus yltää 32 kumppanikuntaan.

Kajaani valmistautuu kulttuuripääkaupunkivuoteen

Kajaani on yksi Oulu2026 toteutuksessa mukanaolevista 32 kunnasta. Kajaanissa Oulu2026 tulee näkymään muun muassa Runoviikolla, ja vuoden mittaan on suunnitteilla toteutettavaksi useita erilaisia sisältöjä. Vaikuttavuudeltaan laajojen projektien Oulu2026 ohjelmahaku on avautunut lokakuun alussa ja Kajaanin kaupunki on kiinnittänyt kulttuurituottaja Veikko Leinosen auttamaan kajaanilaisia yhteisöjä osallistumaan ohjelmahakuun ja sitä kautta pääsemään mukaan virallisesti Oulu2026 ohjelmaan. Käytännössä tämä tarkoittaa hakemusten ideointia ja kirjoittamista yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Tähän mennessä Kajaanista on nousemassa hankkeita tanssin, katutaiteen, esittävän taiteen ja ympäristötaiteen ympäriltä.

Jos yhteisösi kaipaa sparrausta tai apua hankkeen suunnitteluun, ota yhteyttä:

Veikko Leinonen, tuottaja, Vaara Kollektiivi
vaarakollektiivi@gmail.com
p. 050 570 6577

Jos yhteisösi haluaa liittyä Kajaanin Oulu2026-sähköpostilistalle, ota yhteyttä:

Milja Korhonen, markkinointipäällikkö, Kajaanin kaupunki
milja.korhonen@kajaani.fi
p. 040 624 2251

Siirry Oulu2026 -sivustolle

Ohjelmahaku on auki – hae mukaan! Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026 hakee kumppaneita toteuttamaan kulttuuriohjelmaa

Oulu2026 hakuasiakirjassa esitelty kulttuuriohjelma on vain pieni osa toteutuvaa ohjelmaa. Tänä syksynä on avautunut mahdollisuus päästä mukaan Oulu2026-kulttuuriohjelmaan. Ohjelmahaussa haetaan erityisesti laajoja projekteja, jotka vaativat pidemmän valmistelu- tai toteutusajan. Lähempänä vuotta 2026 avautuu haku luonteeltaan yksittäisille yhteisöllisille tapahtumille tai projekteille.

Ohjelmahaku on avattu jo nyt syksyllä 2022, jotta rahoitusta saavilla projekteilla on aidosti aikaa saada vaikuttavuutta ja muutosta alueelle.

Hae mukaan 9.12.2022 mennessä

Kulttuuri-ilmastonmuutos alkaa pohjoisesta

Kulttuuri-ilmastonmuutos alkaa pohjoisesta. Oulu on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki. Ohita upotus: Kulttuuri-ilmastonmuutos alkaa pohjoisesta. Oulu on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki.