Hyppää sisältöön

Monipuoliset retkeily- ja luontokohteet tarjoavat virkistystä kaikenikäisille vuoden jokaisena päivänä. Kajaani on luontokaupunki, jossa mahdollisuudet retkeilyyn ja luonnossa liikkumiseen alkavat jo kotiovelta. Keskustan lähin ja erittäin suosittu nuotiopaikka Limppusaari, löytyykin aivan Kajaaninjoen rannasta Kauppatoria vastapäätä.

Kiinnostaisiko kevyt kaupunkikävely joenrannassa, perhokalastus kaupungin ytimessä tai hieman haastavampi pyöräreitti vaaramaisemissa? Voit valita juuri sinulle sopivan tavan virkistäytyä.

Kajaanin lähiluontokohteet kutsuvat luontoilemaan

Kajaanissa voit liikkua monipuolisesti ympäri vuoden, 15 kilometrin säteeltä löytyy parikymmentä erilaista kohdetta. Osa lähiluontokohteista on toiminnassa ympäri vuoden, kun taas toiset ovat kausittaisia. Kun vierailet suosikkikohteissasi eri vuodenaikoina, koet aina uusia elämyksiä. Lähde vaikka hiihtämään jäälle lempirannaltasi tai kiipeä kesällä Vimpelinvaaran huipulle.

Vaellus Arppen aarniometsässä, uimareissu Kesäniemessä tai hiihtolenkki Vimpelissä, mikä on sinun juttusi? Kajaanista löytyy lähiluontokohteita joka lähtöön. Valitse omasi tai kierrä vaikka kaikki!

Katso lähiluontokohteiden esittelyt ja kartta (PDF)

Ruuhijärvi: kalastajan paratiisi

Monipuolinen Iso-Ruuhijärven alue palvelee kalastajia 14 kilometrin päässä Kajaanin keskustasta. Kalaa istutetaan säännöllisesti pakoilemaan kalastajia. Käytettävissä on myös laavu ja nuotiopaikkoja sekä retkipolku järven ympäri.

Tutustu Iso-Ruuhijärveen

Rehjansaaressa mökkejä luonnon keskellä

Nuasjärvellä sijaitsevan Rehjansaareen pääse veneellä tai meloen. Miksi et lähtisi telttailemaan tai vuokraisi mökkiä tai saunaa käyttöösi?

Tutustu Rehjaan ja varaa mökki

Retkikartta.fi-palvelu on uudistunut

Retkikartta.fi-verkkopalvelu sisältää Kajaanin kaupungin luontoretkikohteet, reitit sekä retkeilijää varten tehdyt rakenteet kuten tulentekopaikat, laavut ja autiotuvat. Kalastus- ja metsästysalueet löytyvät kartasta myös. Kartan käyttö on maksutonta.

Siirry Retkikartta.fi-verkkopalveluun

Limppusaaren nuotiopaikka

Aivan Kajaanin keskustan tuntumassa sijaitsevassa Limppusaaressa pääset nauttimaan retkeilystä nuotion ääressä. Ota omat polttopuut mukaan.

Limppusaaren nuotiopaikka kartalla