Hyppää sisältöön

Monipuoliset retkeily- ja luontokohteet tarjoavat virkistystä kaikenikäisille vuoden jokaisena päivänä. Kajaani on luontokaupunki, jossa mahdollisuudet retkeilyyn ja luonnossa liikkumiseen alkavat jo kotiovelta. Keskustan lähin ja erittäin suosittu nuotiopaikka Limppusaari, löytyykin aivan Kajaaninjoen rannasta Kauppatoria vastapäätä.

Kiinnostaisiko kevyt kaupunkikävely joenrannassa, perhokalastus kaupungin ytimessä tai hieman haastavampi pyöräreitti vaaramaisemissa? Voit valita juuri sinulle sopivan tavan virkistäytyä.

Kajaanin lähiluontokohteet kutsuvat luontoilemaan

Kajaanissa voit liikkua monipuolisesti ympäri vuoden, 15 kilometrin säteeltä löytyy parikymmentä erilaista kohdetta. Osa lähiluontokohteista on toiminnassa ympäri vuoden, kun taas toiset ovat kausittaisia. Kun vierailet suosikkikohteissasi eri vuodenaikoina, koet aina uusia elämyksiä. Lähde vaikka hiihtämään jäälle lempirannaltasi tai kiipeä kesällä Vimpelinvaaran huipulle.

Vaellus Arppen aarniometsässä, uimareissu Kesäniemessä tai hiihtolenkki Vimpelissä, mikä on sinun juttusi? Kajaanista löytyy lähiluontokohteita joka lähtöön. Valitse omasi tai kierrä vaikka kaikki!

Katso lähiluontokohteiden esittelyt ja kartta (PDF)

Maastopyöriä lainattavissa

Maastopyöräily kiinnostaa, mutta oma pyörä puuttuu? Lainaa kaupungilta TREK-maastopyörä ja tutustu lajiin helposti.

Lue lisää j lainaa maastopyörä

Esteetön luontokohde Sairaalarinteen terveysmetsä

Sairaalarinteen terveysmetsä  avoin ja tarkoitettu kaikkien käyttöön. Terveysmetsä tukee lähellä asuvien ja työskentelevien ihmisten hyvinvointia. Erilaisista sairauksista toipujat ja kuntoutujat voivat hyödyntää terveysmetsää omatoimisesti, tai sosiaali ja terveysalan ammattilaisten ohjaamina. Terveysmetsä sopii hyvin myös koulujen, päiväkotien ja oppilaitosten opetuksen ympäristöiksi.

Lue lisää Sairaalarinteen terveysmetsästä

Retkikartta.fi-palvelu on uudistunut

Retkikartta.fi-verkkopalvelu sisältää Kajaanin kaupungin luontoretkikohteet, reitit sekä retkeilijää varten tehdyt rakenteet kuten tulentekopaikat, laavut ja autiotuvat. Kalastus- ja metsästysalueet löytyvät kartasta myös. Kartan käyttö on maksutonta.

Siirry Retkikartta.fi-verkkopalveluun

Limppusaaren nuotiopaikka

Aivan Kajaanin keskustan tuntumassa sijaitsevassa Limppusaaressa pääset nauttimaan retkeilystä nuotion ääressä. Ota omat polttopuut mukaan.

Limppusaaren nuotiopaikka kartalla