Hyppää sisältöön
Ruuhijärven laituri kesäisessä säässä.

Kalastaminen

Kajaanin merkittävimmät ja kalastuspaikat ovat Linnanvirralla, Ämmäkoski-Tullikallion alueella, Iso-Ruuhijärvellä ja “Kainuun merellä”, Oulujärvellä.

Kajaanin keskustan tuntumassa virtaava Kajaaninjoki on suosittu kalastuskohde. Aivan kaupungin sydämessä, rauniolinnan ympärillä olevalla Linnanvirralla on lähes ympäri vuoden kalastajia. Linnasaaressa, rantapuiston esteettömällä kalastuslaiturilla ja tervalaiturilla on helppo liikkua ja kalastaessaan voi olla varma, että heittoetäisyydellä on aina komeita taimenia, harjuksia ja siikoja. Myös Ämmäkosken alapuoli kuuluu kalastusalueeseen. Aivan padon alapuoli on rauhoitettu, mutta pohjoisrannalla on satoja metrejä kalastettavaa virtaa. Virtaan nousee Oulujärvestä taimenia, siikoja ja viimevuosina myös kuhia.

Voimalaitosten alapuolella sijaitsee Renfors-talo, jonka edustalla olevasta virrasta on pyydetty kymmeniä suurtaimenia ja ennätyskalat ovat lähes kymmenen kilon painoisia. Kalkkisillan laiturista Renfors-talon luota pääsee veneellä Oulujärven kalavesille. Renforssien perinnettä vaalitaan perhonsidonnan SM-kilpailuissa Kajaanissa.

Kalastusluvat

 • Huomioithan, että Ruuhijärvellä kalastaminen vaatii kalastusluvan lisäksi valtion kalastonhoitomaksun.

  Lupien ostaminen

  Mobilepay sovelluksella voi ostaa vuorokausiluvan 15 €, neljän tunnin luvan 10 € ja perheluvan 25 € koodilla 38169.
  Sovellus toimii kaikkien pankkien korteilla.

  TuoteAikaHinta
  LUVAT
  Kalastuslupa4h10,80 €
  Kalastuslupavrk16,20 €
  Perhelupavrk27,00 €
  Sarjalupa5 kpl64,80 €
  TILAT
  Kalamiestupa ja muut tilatvrk324,00 €
  Kalamiestupah21,60 €
  Saunah21,60 €
  Asuntovaunualuevrk21,60 €
  • Kaikkien hintojen alv 24 %
  • Kalastuslupaan kuuluu veneen käyttöoikeus
 • Linnanvirran kalastusluvasta ei peritä maksua, mutta se pitää olla. Kalastuslupa on henkilökohtainen ja jokaisella kalastajalla tulee olla se mukana kalastaessa. Kalastuslupa on esitettävä kalastuksenvalvojalle sitä pyydettäessä. Kalastuslupaa ei voi luovuttaa toisen käyttöön.

 • Oulujärvellä voi kalastaa vuoden ajasta riippumatta valtion kalastuksenhoitomaksulla. Kalakanta on runsasta ja monipuolista. Vuosittain Oulujärvellä järjestetään erilaisia kalastuskisoja.

Yhteystiedot

Iso-Ruuhijärven kalastusalueen kartta Ohita upotus: Iso-Ruuhijärven kalastusalueen kartta