Hyppää sisältöön

Kajaani on hyvä paikka asua nyt ja tulevaisuudessa! Kajaanissa asumiseen helppoutta tuovat keskusta-alueen lyhyet etäisyydet, kattavat palvelut ja kohtuullinen hintataso. Kaupungissa on useita viihtyisiä asuinalueita, ja asumisen vaihtoehtoja löytyy modernista keskusta-asumisesta omakotitaloihin sekä rivitaloihin.

Kajaanissa yhdistyvät kaupunkielämän ja maaseudun parhaimmat puolet. Kajaani voisi olla sinun paikkasi, jos haaveilet tilavammasta asumisesta – täällä on tilaa elämälle. Uudet asuinalueet, luonnon läheisyys ja turvallinen kaupunkiasuminen ovat Kajaanin valttikortteja. Täällä voit asua kompaktissa pikkukaupungissa upean luonnon keskellä ja laittaa vaikka kasvimaan omalle takapihalle!

Onko haaveenasi oma tontti?

Kaupungin tontti- ja asumispalvelut avustavat sinua haaveittesi mukaisen tontin löytämisessä. Kajaanin tonttitarjonta on monipuolinen ja asemakaava-alueella on tarjolla tontteja niin omakotitaloille, rivitaloille kuin kerrostaloillekin. Yrityksille löytyy teollisuus- ja liiketontteja hyvien yhteyksien varrelta. Ole rohkeasti yhteydessä, niin autamme sopivan tontin löytymisessä.

Lue lisää Kajaanin tonttipalveluista

PUURAKENTAMISTA JA PAIKALLISTA OSAAMISTA Modernia ja ekologista keskusta-asumista Kajaanissa

Kajaanin keskustaan rakentuva Sammonkaari edustaa puurakentamisen viimeisintä osaamista ja on uuden kokoluokan puukerrostalokokonaisuus, jota ei tässä laajuudessa ole aikaisemmin toteutettu. Kohde on Kainuun mittapuulla yksi merkittävimmästä puukerrostalokohteista.

Puukerrostalokokonaisuuden rakentamisessa luotetaan paikalliseen osaamiseen sekä hyödynnetään paikallista puuta raaka-aineena. Asunnot rakennetaan kokonaisuudessa puurakenteisina tilaelementteinä.

Kohde on kokonaisuudessaan esteetön ja lähellä keskusta palveluita. Asunnoissa on panostettu valoisuuteen, tehokkaaseen tilankäyttöön ja ekologiseen ajatteluun.

Lue lisää Sammonkaaresta

Nauti vapaa-ajasta

Kajaani sijaitsee kauniiden vesien äärellä ja Kajaaninjoki virtaa kaupungin keskustan läpi. Monipuoliset retkeily- ja luontokohteet tarjoavat tekemistä kaikenikäisille vuoden jokaisena päivänä.

Kiinnostaisiko melontaretki joenrannassa, perhokalastus kaupungin ytimessä tai hieman haastavampi pyöräreitti vaaramaisemissa? Voit valita juuri sinulle sopivan tavan virkistäytyä.

Tutustu Kajaanin retkeily- ja luontokohteisiin

Löydä lähin leikkipuisto

Tiesitkö, että Kajaanista löytyy 32 leikkipuistoa? Leikkipuistot tarjoavat mukavaa tekemistä koko perheelle, joista löytyy monipuolisesti erilaisia leikkivälineitä mm. liukumäkiä, keinuja, kiipeilytelineitä ja liukuvaijereita. Ja saattaapas hiekkalaatikon pohjalta löytää yllätyksenkin.

Leikkipuistoihin on helppoa saapua ja ne sijaitsevat lähellä asuin- ja virkistysalueita Kajaanissa, Vuolijoella ja Otanmäessä.

Tutustu Kajaanin leikkipuistoihin