Hyppää sisältöön
Hiekkalelut

Leikkipuistot

Tervetuloa leikkimään! Kajaanissa on 32 leikkipuistoa ja puistot sijaitsevat ympäri Kajaania, Vuolijoella ja Otanmäessä. Leikkipuistojen kunnossapidosta vastaa Katu- ja puistoyksikkö.

Kajaanin leikkipuistot alueittain

 • Kauppatorin leikkipuisto

  Leikkipuisto sijaitsee Kajaanin keskustassa torin reunalla. Leikkipuistossa on iso laivan muotoinen leikkikeskus, keinu ja penkki.

  Länsi-purolan leikkipuisto

  Puistoon kulkureitti Niittykadulta. Leikkipuiston ympärillä on laajat viheralueet, joilla mahdollisuus pelata pallopelejä.

  Rantapuiston leikkipuisto

  Puisto sijaistee Brahenkadun verrella lähellä Kajaanin keskustaa. Leikkipuisto on kauniilla paikalla joen rannassa ja puistosta näkyy Kajaanin rauniolinna. Puistosta löytyy mm. hiekkalaatikko, keinuja, kaksi hevoshahmoa, liukumäki, leikkikeskus ja pöytäryhmä.

  Puistolan leikkipuisto

  Leikkipuisto sijaitsee Puistolassa jalkapallokentän vieressä. Puistossa on mm. kiipeilyteline, keinut ja hiekkalaatikko.

  Sammonpuiston leikkipuisto

  Leikkipuisto sijaitsee lähellä keskustaa Kirkkokadun ja Linnankadun välissä. Puistossa on paljon vanhoja mäntyjä, jotka varjostavat mukavasti kuumana kesäpäivänä.

   

 • Koulukujan leikkipuisto

  Sijiatsee Lehtikankaalla vesitornin läheisyydessä. Puistossa keinu, liukumäki ja hiekkalaatikko.

  Onnelan leikkipuisto

  Leikkipuistossa yksi leikkikeskus ja leikkipuistosta on näkymä Kajaaninjoelle.

  Raatosuon leikkipuisto

  Leikkipuisto sijaitsee Lehtikankaalla Kasarminkadun varressa. Leikkipuisto on osa laajaa puistoaluetta. Puistossa mm. vaijeriliuku, hiekkalaatikko, kiipeilytelineitä, liukumäki, jousieläimiä, hiekkalaatikko ja penkkiryhmä.

  Sudenpolun leikkipuisto

  Leikkipuisto sijaitsee metsäisellä alueella Palokankaalla. Puistossa mm. keinut, hiekkalaatikko ja penkkiryhmä.

   

 • Honkirämeen leikkipuisto

  Leikkipuisto sijaitsee laajalla viheralueella. Puistossa on mm. kiipeilyverkko, keinut ja hiekkalaatikko.

  Juolavehnäntien leikkipuisto

  Puistoa kutsutaan myös angrybirdspuistoksi, koska leikkivälineissä on angrybirdshahmoja. Puistossa mm. keinuja, liukumäki, hiekkalaatikko, kiipeilytelineitä ja penkkiryhmä.

  Kanervatien leikkipuisto

  Puistossa on mm. hiekkalaatikko, liukumäki.

  Siikapuron leikkipuisto

  Leikkipuisto on kunnostettu vuonna 2019. Puistosta löytyy liukuvaijeri, pyramidi-kiipeilyverkko, leikkikeskus, jousieläimiä, keinuja ja hiekkalaatikko. Hiekkalaatikon pohjalta löytyy yllätys. Kannattaa kaivaa varojasti ja ottaa hiekkalapion kaveriksi puhdas maalipensseli mukaan. Puistossa on pöytäryhmä evästaukoja varten.

  Soidinsuon leikkipuisto

  Leikkipuisto sijaitsee Soidinsuon laajalla puistoalueella. Leikkipuistossa mm. kiipeilyteline, keinut ja hiekkalaatikko. Leikkipuiston lähellä on frisbeegolfkenttä.

 • Hankipuiston leikkipuisto

  Leikkipuisto puistopolun varressa. Puistosta löytyy keinu, leikkikeskus, liukumäki ja jousikeinu.

  Myötärinteen leikkipuisto

  Leikkipuisto sijaitsee Myötärinteentien reunassa ja leikkipuistossa on varjostavaa puustoa. Puistosta löytyy mm. hiekkalaatikko, keinuja, liukumäki.

  Tattitien leikkipuisto

  Leikkipuisto on kunnostettu syksyllä 2020. Leikkipuistosta löytyy leikkikeskus, keinuja, hiekkalaatikko ja pöytäryhmä. Leikkipuisto sijaitsee pienen metsän keskellä.

 • Junkkarinpuiston leikkipuisto

  Leikkipuistossa on mm. keinuja, hiekkalaatikko, jousikeinu, liukumäki ja kiipeilyverkko.

  Kangastien leikkipuisto

  Sijaitsee Kangastien ja Loukkutien välissä puistokäytävän varrella. Puistossa on keinuja, jousikeinuja, liukumäki, hiekkalatikko ja penkkiryhmä.

  Varsapuisto

  Puisto sijaitsee Paimenpolun ja Kuljenjalan välissä kulkevan puistopolun varrella. Puistossa leikkikeskus, hiekkalaatikko, keinuja, jousikeinuja ja pöytäryhmä.

  Vasikkapuisto

  Leikkipuisto sijaitsee Linnantaustienvarrella. Puistossa on liukumäki, keinut, ja hiekkalaatikko.

 • Ahtelanpuiston leikkipuisto

  Leikkipuisto sijaitsee Teppanan koulun piha-alueella. Puistossa on keinuja, jousikiikku, kiipeilyteline ja hiekkalaatikko.

  Marjatanpolun leikkipuisto

  Leikkipuisto sijaitsee Komiaholla ja se on kunnostettu  vuonna 2020. Leikkipuistosta löytyy leikkikeskus, keinuja, hiekkalaatikko, jousieläimiä, liukumäki ja pöytäryhmä.

  Soidinaukion leikkipuisto

  Puisto sijaitsee Teppanassa Ansapolun varrella. Puistossa on hiekkalaatikko, liukumäki ja keinut.

   

 • Vaaraintien leikkipuisto

  Puisto sijaitsee Hetteenmäessä Vaaraintieltä lähtevän puistopolun varressa. Puisto on metsäisessä ympäristössä ja puistosta löytyy mm. keinut, kiipeilyteline ja penkkiryhmä.

  Vanhiksen leikkipuisto

  Puisto sijaitsee Nakertajassa Vanahiksen piha-alueella. Puistossa on liukumäki, jousieläin, keinuja, monitoimiväline ja penkkiryhmä.

  Välimaanpuiston leikkipuisto

  Leikkipuisto sijaitsee Hetteenmäessä monitoimikaukalon lähellä. Leikkipuistossa on keinuja ja heikkalaatikko.

 • Kangasmaaston leikkipuisto

  Leikkipuisto sijaitsee metsäisessä ympäristössä Kangasmaaston alueella. Puistossa on leikkikeskus, liukumäki, jousieläimiä ja hiekkalaatikko.

  Laavupuiston leikkipuisto

  Puisto sijaitsee Huuhkajanvaarassa Laavutien ja Ensitaipaleen välillä olevan puistokäytävän varrella. Puistossa  keinu, hiekkalaatikko ja liukumäki.

   

  Nuotiopuiston leikkipuisto

  Leikkipuisto sijaitsee Huuhkajanvaarassa Nuotiotieltä lähtevän puistopolun varrella. Leikkipuisto on kunnostettu vuonna 2020. Viehättävä leikkipuisto on pienen mäntymetsän keskellä. Puistoon on valittu ympäristöön hyvin sointuvat puupintaiset leikkiväineet. Puistossa on kaksi leikkikeskusta, keinuja, jousieläimiä, hiekkalaatikko, liukumäki ja pöytäryhmä. Tässä leikkipuistossa on käytetty turva-alustana puuhaketta. Täältä löytyy tekemistä kaiken ikäisille!

  Peikontien leikkipuisto

  Leikkipuisto sijaitsee Lohtajalla Peikontien ja Hiidentien välissä puistopolun varressa. Leikkipuistossa mm. keinuja, hiekkalaatikko ja liukumäki.

 • Murskaajantien leikkipuisto

  Sijaitsee Otanmäessä Murskaajantien varrella. Puistossa on mm. keinut, liukumäki ja hiekkalaatikko.

  Metsämiehentien leikkipuisto

  Sijaitsee Vuolijoella Metsämiehentien varrella. Puistossa on mm. keinut, liukumäki ja hiekkalaatikko. Puistossa on varjostavaa puustoa.

Katso kartalta Kajaanin leikkipuistot

Ohita upotus

Yhteystiedot