Hyppää sisältöön
Kajaani kampus ilmakuva

Kajaani kampus

Kajaanin kampusalueella tarkoitetaan Vimpelinlaakson sekä Vuorikadun kampusalueita. Kajaanin kampuksella toisen- sekä korkea-asteen koulutuksesta vastaavat Kainuun ammattiopisto, Kajaanin lukio sekä Kajaanin ammattikorkeakoulu. Toukokuussa 2023 alkanut Kajaanin kampusalueen kehittämistyö luo hyvän mahdollisuuden alueemme yritysten, organisaatioiden sekä oppilaitosten yhteistyön kehittämiseksi.

Opiskelu- ja työelämä ovat kokeneet viimeisten vuosien aikana merkittäviä muutoksia. Etä- ja hybridityöskentely ja -opiskelu ovat uusi normaali. Opiskelutapojen muutoksen seurauksena oppilaitoksista vapautuu tiloja, joita voidaan hyödyntää esimerkiksi alueen yritysten käyttöön, oppilaitosten toimintaa vahvistaen.

Kajaanin kampusalueen kehittämistyötä ohjaa Kajaanin kaupungin ja oppilaitosten strategiat sekä Kajaanin kaupungin elinvoimaohjelma 2022–2026. Hankkeen tavoitteena on kehittää vastuullisesti ja kestävästi Kajaanin kampuksen toimintaympäristöä ja -kulttuuria, ja sitä kautta koko alueemme elinvoimaisuutta sekä veto- ja pitovoimaa. Tärkein voimavara ja resurssi ovat ihmiset, tämän vuoksi kampuskehittämisen keskiöön on nostettu hyvinvointi ja yhteisöllisyys.

Kajaanin kampuksesta rakennetaan yhdessä Suomen työelämälähtöisin yritys- ja opiskelukeskittymä!

Tilaa Kajaanin kampus -uutiskirje

Yhteystiedot