Hyppää sisältöön
Nuori mies ja nainen nauramassa

Opiskelu kampuksella

Kajaanin kampusalueen kehittämistyötä tehdään tiiviissä yhteistyössä alueen oppilaitosten kanssa. Kajaanin kampuksen tärkein voimavara ja resurssi ovat ihmiset, kaikki opiskelijat, oppilaitosten henkilökunta sekä alueen muut toimijat. Tämän vuoksi onkin ensiarvoisen tärkeää, että kehittämistyötä tehdään yhdessä, huomioiden ja kuullen kaikkia kampusalueella eri rooleissa toimivia.

Kajaanin kampus tarjoaa opiskelijoille laadukasta opetusta sekä inspiroivia ja innovatiivisia oppimisympäristöjä. Kehittämistyön yhtenä tavoitteena on saada kampusalueelle sellaisia yrityksiä, jotka voivat tarjota työelämälähtöisiä oppimisympäristöjä. Työelämälähtöisen opiskelun tarkoituksena ja tavoitteena on aktiivisesti rakentaa yhteistyötä opiskelijoiden ja työelämän välille, ja antaa opiskelijoille mahdollisimman hyviä valmiuksia ja taitoja siirtyä työelämään.

Pehmeät arvot synnyttävät kovinta tulosta, kampuskehittämisen kärkenä on hyvinvointi ja osallisuus. Kampuksen toimintaympäristön ja -kulttuurin kehittämisellä pyritään vaikuttamaan myönteisesti henkilöstön ja opiskelijoiden hyvinvointiin, työssä ja opiskelussa jaksamiseen. Kehittämistyön avulla voidaan tunnistaa ja ratkaista työssä ja opiskelussa ilmeneviä haasteita, ja vaikuttaa kuormittaviin tekijöihin.  Jokaisen eri roolissa Kajaanin kampuksella toimivan tulisi tuntea yhteisöllisyyttä, saada mahdollisuus vaikuttaa toimintaympäristön toimivuuteen ja viihtyvyyteen ja kokea psykologista turvallisuutta.