Hyppää sisältöön
Ilmakuva Kaupunginlammesta, purolasta ja keskustasta

Asuminen ja ympäristö

Kajaani on hyvä paikka asua nyt ja tulevaisuudessa! Kajaani sijaitsee keskellä Suomea toimivien liikenneyhteyksien, upeiden vaaramaisemien ja vesistöjen ympäröimänä. Viihtyisää kaupunkiympäristöä kehitetään ja hoidetaan jatkuvasti kuntalaisten iloksi ja hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Luonnonkauniin ja aktiivisen kaupungin arjen helppoutta tuovat

  • lyhyet etäisyydet
  • laaja kevyen liikenteen verkosto
  • korkealaatuiset palvelut
  • monipuoliset mahdollisuudet harrastaa niin kulttuuria kuin liikuntaa

Luonto on lähellä ja tuossa tuokiossa ehtii leikkipuistoihin ja liikunta-alueille, joista suosituin sijaitsee skeittiparkkeineen kaupunginlammen rannalla. Kajaani on myös lapsi- ja perheystävällinen kaupunki, jossa asuminen on turvallista ja siihen on tarjolla monipuolisia vaihtoehtoja.

Sujuvaa arkea Kajaanissa

Kajaani on täyden palvelun kaupunki, jossa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla kaupunkimainen ympäristö, palvelut ja kaunis luonto. Luonnon kauniin kaupungin etuina ovat arjen helppous, lyhyet etäisyydet sekä edulliset ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet.

Tutustu Kajaanin asuinpaikkana

Kajaanin tuulivoimastrategia

Tuulivoimastrategiassa luodaan Kajaanin kaupungin tuulivoimatuotannon sijoittamista koskevat linjaukset. Työssä laaditaan kokonaisvaltainen tarkastelu siitä, millä ehdoilla ja missä laajuudessa tuulivoimatuotantoa sijoitetaan kaupungin alueelle.

Tuulivoimastrategia laaditaan yhteistyössä kaupunkilaisten ja eri sidosryhmien kanssa. Strategiaan liittyen on järjestetty yleinen esittely- ja keskustelutilaisuus 27.1.22022 sekä asukaskysely ajalla 27.1-13.2.2022.

Lue lisää tuulivoimastrategian laatimisesta

Tilakeskus

Tilakeskus vastaa kaupungin sekä Vimpelinlaakson kehittämisliikelaitoksen (Vilake) omistamista rakennuksista.

Tilakeskus huolehtii tilojen vuokrauksesta, toimitila-, ylläpito- ja kunnossapitopalveluista, kustannus- ja energiaseurannasta, suunnittelu- ja rakennuttajatehtävistä sekä kaupungin tilaohjelman valmistelusta ja toteuttamisesta.

Lue lisää Tilakeskuksen palveluista