Hyppää sisältöön

Kajaani on erinomainen vaihtoehto opiskelupaikkakunnaksi. Moneen kertaan parhaana ammattikorkeakouluna palkittu KAMK tarjoaa monipuolisia opiskeluvaihtoehtoja. Täällä on Suomen paras pelialan koulutus!

Kajaanista löytyy myös urheiluakatemia – polku urheilun ammattilaiseksi. Kajaanissa on tarjolla laadukasta opetusta varhaiskasvatuksesta korkea-asteen koulutukseen asti. Lisäksi tarjolla on kattava valikoima täydennyskoulutusta yliopistotasolta lähtien sekä kansalaisopiston monipuolinen kurssitarjonta.

Kajaanin kampus Kajaanin kampuksella uskotaan yhdessä myönteisiin mahdollisuuksiin!

Kajaanin kampus 2025 on Kajaanin kaupungin hallinnoima kolmivuotinen kehittämishanke, joka toimii tiiviissä yhteistyössä monen eri organisaation kanssa. Kehittämishankkeen tavoitteet ja konkreettiset toimenpiteet kohdistuvat Kajaanissa toisen ja korkea-asteen koulutukseen, yritysyhteistyöhön sekä Kajaanin Vimpelinlaakson kampusalueen rakenteelliseen ja toiminnalliseen kehittämiseen.

Tutustu Kajaanin kampus 2025 -kehittämishankkeeseen

Oulu 2026 Kajaani on mukana Euroopan kulttuuripääkaupunkivuodessa

Oulu on valittu vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi (European Capital of Culture, ECoC) vuonna 2021. Toiminnan keskeinen pääteema on kulttuuri-ilmastonmuutos ja Oulu2026:n tärkein tavoite on  luoda ja tuoda kulttuuria, hyvinvointia ja elinvoimaa  pohjoiselle alueelle.

Kajaani valmistautuu kulttuuripääkaupunkivuoteen ja on yksi Oulu2026 toteutuksessa mukana olevista 39 kunnasta. Kajaanissa Oulu2026 tulee näkymään muun muassa Runoviikolla, ja vuoden mittaan on suunnitteilla toteutettavaksi useita erilaisia sisältöjä.

Lue lisää Oulu2026 -kulttuuripääkaupunkivuodesta

Kajaanin urheilukampus

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaan kuuluva Kajaanin urheilukampus tarjoaa urheilusta innostuneille tavoitteellisille nuorille alustan kasvaa ja kehittyä sekä tavoitella myös huippu-urheilumenestystä.

Kajaanissa akatemiavalmennusta tarjotaan Lehtikankaan koulun liikuntaluokilla, Kainuun ammattiopistossa,  Kajaanin Lukiossa, Kajaanin ammattikorkeakoulussa ja varusmiespalveluksessa oleville nuorille.

Tutustu Kajaanin urheilukampukseen

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen Kulttuuripolku

Kajaanin kaupungin varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen Kulttuuripolku on laadittu päiväkotien ja koulujen kulttuurikasvatustyön tueksi. Kulttuuripolku sisältää myös kirjastopolun, joka tukee lasten lukuharrastuksen viriämistä ja kehittää lasten kirjastonkäyttötaitoja. Kulttuuripolku on toteutettu yhteistyössä kulttuurilaitosten kanssa.

Tutustu Kulttuuripolkuun