Hyppää sisältöön

Kajaani on erinomainen vaihtoehto opiskelupaikkakunnaksi. Moneen kertaan parhaana ammattikorkeakouluna palkittu KAMK tarjoaa monipuolisia opiskeluvaihtoehtoja. Täällä on Suomen paras pelialan koulutus!

Kajaanista löytyy myös urheiluakatemia – polku urheilun ammattilaiseksi. Kajaanissa on tarjolla laadukasta opetusta varhaiskasvatuksesta korkea-asteen koulutukseen asti. Lisäksi tarjolla on kattava valikoima täydennyskoulutusta yliopistotasolta lähtien sekä kansalaisopiston monipuolinen kurssitarjonta.

Kajaanin urheilukampus

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaan kuuluva Kajaanin urheilukampus tarjoaa urheilusta innostuneille tavoitteellisille nuorille alustan kasvaa ja kehittyä sekä tavoitella myös huippu-urheilumenestystä.

Kajaanissa akatemiavalmennusta tarjotaan Lehtikankaan koulun liikuntaluokilla, Kainuun ammattiopistossa,  Kajaanin Lukiossa, Kajaanin ammattikorkeakoulussa ja varusmiespalveluksessa oleville nuorille.

Tutustu Kajaanin urheilukampukseen

Kajaani on vuoden varhaiskasvatuskunta 2021

Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto on myöntänyt Kajaanin kaupungille Vuoden varhaiskasvatuskunta -tunnustuksen. Tunnustus myönnetään vuosittain yhdelle kunnalle, joka tekee määrätietoisesti työtä varhaiskasvatuksen laadun kehittämiseksi tarjotakseen pienimmille kuntalaisille parhaan mahdollisen alun opinpolulleen ja hyvät eväät elämään.

Kajaanin kaupunki pyrkii takaamaan laadukkaan varhaiskasvatuksen kehittämällä ja arvioimalla toimintaa säännöllisesti. Osaava ja ammattitaitoinen henkilöstö on keskeistä varhaiskasvatuksen laadun toteutumiseksi. Henkilöstön osaamista vahvistetaan ja kehitetään, järjestämällä säännöllisesti ajankohtaisia ja laadukkaita koulutuksia.

Lue tiedote aiheesta

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen Kulttuuripolku

Kajaanin kaupungin varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen Kulttuuripolku on laadittu päiväkotien ja koulujen kulttuurikasvatustyön tueksi. Kulttuuripolku sisältää myös kirjastopolun, joka tukee lasten lukuharrastuksen viriämistä ja kehittää lasten kirjastonkäyttötaitoja. Kulttuuripolku on toteutettu yhteistyössä kulttuurilaitosten kanssa.

Tutustu Kulttuuripolkuun