Hyppää sisältöön

Avoimia työpajoja ja nimikilpailu – Kajaanin kampusta kehitetään yhteisöllisesti

Kajaanin kampus 2025 -kehittämistyö on lähtölaukaus Suomen työelämälähtöisimmälle kampukselle. Toukokuussa 2023 alkanut Kajaanin kampusalueen kehittämistyö luo hyvän mahdollisuuden alueemme yritysten, organisaatioiden sekä oppilaitosten yhteistyön kehittämiselle.

Kajaanin kampusalueelle luodaan kehittämistyön aikana houkuttelevia ja kilpailukykyisiä oppimis- ja työympäristöjä, jotka tukevat aktiivista oppimista, teknologian hyödyntämistä ja yhteisöllisyyttä. Tärkein voimavara ja resurssi ovat ihmiset, tämän vuoksi kampuskehittämisen keskiöön on nostettu hyvinvointi, yhteisöllisyys ja osallisuus.

– Opiskelijoita, oppilaitoksen henkilökuntaa, alueen yrittäjiä, eri organisaatioiden toimijoita ja kaikkia aiheesta kiinnostuneita kutsutaan mukaan kampuksen kehittämiseen, hankkeen projektipäällikkö Veera Valtanen toteaa.

Kajaanin kampus 2025 -kehittämistyö järjestää torstaina 9. marraskuuta klo 14-16 kaikille avoimen kehittämistyöpajan. Mukaan voi ilmoittautua 2.11. mennessä täällä. Samalla voi myös tilata sähköpostiinsa uutiskirjeen, jonka kautta voi seurata hankkeen ajankohtaisia kuulumisia.

– Tervetuloa yhdessä kehittämään Kajaanin kampuksesta Suomen työelämälähtöisin kampus, jossa yhteisöllisyys ja resurssiviisaus kulkevat kaikessa toiminnassa vahvasti mukana, Valtanen kannustaa.

Kampusalueen uudistamiseen sisältyy myös 15. joulukuuta asti avoinna oleva nimikilpailu, jossa jokainen voi käydä ehdottamassa kaupungin verkkosivuilla kampusalueen rakennuksille ja tiloille uusia nimiä.

– Toivottavasti saamme paljon hyviä nimiehdotuksia. Hyväksi havaitut ja käyttöön päätyneet ehdotukset palkitaan KAMK:n, KAO:n ja Kajaanin kaupungin tuotepalkinnoilla, lisäksi kaikkien vastaajien kesken arvotaan myös tuotepalkintoja, Valtanen kertoo.

Kajaanin kampus 2025 on Kajaanin kaupungin, Kajaanin ammattikorkeakoulun, Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen oppilaitosten sekä Kiinteistö Oy Kajaanin Pietarin yhteinen kehittämistyöhanke, jonka aikana Kajaanin kampusaluetta kehitetään sekä toiminnallisesti että rakenteellisesti.

Kajaanin kampus