Hyppää sisältöön
Leikkipuisto

Kajaanin kylät

Kajaanin kaupunki kehittää kyliään ja kaupunginosiaan kylä- ja kaupunginosaohjelman avulla. Ohjelman piiriin kuuluu koko Kajaanin alue. Kylä- ja kaupunginosaohjelman lisäksi Vuolijoen kuntaliitos aluetta kehittää Vuolijoen aluelautakunta.

Kylä- ja kaupunginosaohjelma

Kylä- ja kaupunginosaohjelmassa tarkastellaan Kajaanin kylien ja kaupunginosien kehittämiskysymyksiä asukkaiden ja toimijoiden näkökulmasta ja pyritään vahvistamaan alueiden kehitysedellytyksiä. Ohjelmassa määritellään kylien ja kaupunginosien rooli kaupungin kehittämisessä ja osana kaupungin talous- ja toimintasuunnittelua. Kajaanin uudessa kaupunkistrategian kokonaisuudessa ohjelma on yksi kuudesta poikkileikkaavasta alaohjelmasta.

Keskeistä on kylien ja kaupunginosien saaminen luontevaksi osaksi kaupungin strategian ja talousarvion valmistelua ja toteutusta. Kylien ja kaupunginosien asioita tuodaan ohjelman kautta talousarvion tiedontuotantoon, päätöksentekoon, johtamiseen ja kansalaiskeskusteluun.

Vuolijoen aluelautakunta

Vuolijoen liitosalueella kehittämistä toteuttaa Vuolijoen aluelautakunta tiiviisti yhteistyössä alueella toimivien yhdistysten ja järjestöjen kanssa. Aluelautakunnan jäsenet ovat Vuolijoen alueen kylien esittämiä ja kyläkokouksen vahvistamia jäseniä. Lopullisen jäsenesityksen kyläkokoukselta vastaanottaa kaupunginhallitus, joka virallisesti valitsee jäsenet lautakunnan kokoonpanoon.

Yhteystiedot