Hyppää sisältöön
Traktori ajamassa pellolla

Viljelijätuet

Päätukihaku

Viljelijätukia voi hakea sähköisesti Vipu-palvelun kautta.

Päätukihaun paperilomakkeet tarvittaessa:

  • Maatilalomake  101A
  • Tukihakemus  101B
  • Maatilan osalliset  101D
  • Peruslohkolomake 102A
  • Kasvulohkolomake 102B + karttaliite mahdollisista kasvulohkoista

Hallinnassa olevien lohkojen muutokset ilmoitetaan peruslohkojen muutoslomakkeella 102C + tarvittavat liitteet.

Pakolliset lomakkeet ovat Tukihakemus 101B ja kasvulohkolomake 102B, muut palautetaan tarvittaessa, mikäli edellisen tukihaun annetut tiedot ovat muuttuneet.

Koko maatilan siirto

Siirtoa ei voi toteuttaa Vipupalvelussa.

L156 Ilmoitus koko tilan siirrosta

L457 Maatilan asiointioikeuksien muutos

L101D Maatilan osalliset

Lisäksi tarvitaan kauppa- tai perunkirja sekä muut lomakekohtaiset liitteet. Lomakkeet voi palauttaa oman kunnan maaseututoimistoon sähköpostin liitteenä kuvana tai skannattuna tiedostona. Muista allekirjoitus.

Eläintukien osallistumisilmoitukset

Uudet kotieläintilat jättävät osallistumisilmoitukset EU:n eläinpalkkioiden ja kansallisten kotieläintukien järjestelmiin. Ilmoituksen voi tehdä Vipu-palvelussa. Ilmoitus on voimassa kunnes se perutaan.

Päätukihaun ja muiden lomakkeiden käsittely

Kajaanin kaupunki kuuluu samaan yhteistoiminta-alueeseen Sotkamon ja Kuhmon kanssa. Sotkamon maaseutupalvelut vastaa yhteistoiminta-alueen hallinnosta. Yhteistoiminta kuntien kesken on järjestetty Ruokaviraston ohjeiden mukaan. Kunnallista yhteistoimintaa maaseutuasioissa säätelee siitä säädetty laki.

Lomakkeita voi palauttaa kaupungintalolle  Kajaani Infoon tai aulan postilaatikkoon, sähköpostin liitteellä tai postittamalla ne osoitteeseen Kajaanin maaseututoimisto PL 113, 87101 Kajaani. Virka-ajan ulkopuolella lomakkeita voi jättää kirjekuoressa myös ulko-oven vieressä olevaan postilaatikkoon  Tarvittaessa voit olla yhteydessä myös Sotkamon ja Kuhmon maaseutupalveluihin.