Hyppää sisältöön
Traktori ajamassa pellolla

Viljelijätuet

Päätukihaku

Viljelijätukia voi hakea sähköisesti Vipu-palvelun kautta. Ruokaviraston sivuilta löytyvät ajankohtaiset ohjeet ja lomakkeet.

Päätukihaun paperilomakkeet:

  • Maatilalomake  101A
  • Tukihakemus  101B
  • Maatilan osalliset  101D
  • Peruslohkolomake 102A
  • Kasvulohkolomake 102B + karttaliite mahdollisista kasvulohkoista

Hallinnassa olevien lohkohjen muutokset ilmoitetaan peruslohkojen muutoslomakkeella 102C + tarvittavat liitteet.

Pakolliset lomakkeet ovat Tukihakemus 101B ja kasvulohkolomake 102B, muut palautetaan tarvittaessa, mikäli edellisen tukihaun annetutu tiedot ovat muuttuneet.

Eläintukien osallistumisilmoitukset

Uudet kotieläintilat jättävät osallistumisilmoitukset EU:n eläinpalkkioiden ja kansallisten kotieläintukien järjestelmiin. Ilmoituksen voi tehdä Vipu-palvelussa tai lomakkeella Osallistumisilmoitus 184. Ilmoitus on voimassa kunnes se perutaan.

Päätukihaun ja muiden lomakkeiden käsittely

Kajaanin kaupunki kuuluu samaan yhteistoiminta-alueeseen Sotkamon ja Kuhmon kanssa. Sotkamon maaseutupalvelut vastaa yhteistoiminta-alueen hallinnosta. Yhteistoiminta kuntien kesken on järjestetty Ruokaviraston ohjeiden mukaan. Kunnallista yhteistoimintaa maaseutuasioissa säätelee siitä säädetty laki.

Lomakkeita voi palauttaa kaupungintalolle  Kajaani Infoon tai aulan postilaatikkoon, sähköpostin liitteellä tai postittamalla ne osoitteeseen Kajaanin maaseututoimisto PL 113, 87101 Kajaani. Virka-ajan ulkopuolella lomakkeita voi jättää kirjekuoressa myös ulko-oven vieressä olevaan postilaatikkoon  Tarvittaessa voit olla yhteydessä myös Sotkamon ja Kuhmon maaseutupalveluihin.