Hyppää sisältöön
Mies tekemässä työtehtäviä rakennustyömaalla
Unsplash

Kajaani tavoittelee hankinnoilla työllisyyttä

Hankinnoilla työllistämisessä minua innostaa erityisesti mahdollisuus auttaa nuoria työelämän ensimmäisillä portailla ja toisaalta mahdollisuus tarjota uusi ura vaikkapa 55 vuotiaalle kokeneelle tekijälle.

Erja Tuovinen, hankinta-asiantuntija

Elinvoimaa työllisyydestä

Kajaanin kaupungin hankintaohjelman tavoitteena on elinvoiman lisääminen. Hyvä työllisyys on elinvoiman yksi edellytyksistä. Yritykset työllistävät työntekijöitä, jos niillä on töitä. Hankinnat yhdessä työllisyyspalveluiden kanssa voivat saattaa yhteen työvoimaa kaipaavat yritykset ja osaavat työntekijät. Yhdessä voimme olla rakentamassa vahvaa ja elinvoimaista Kajaania.

 • Kajaanin kaupunki hankkii vuosittain noin 80 miljoonalla eurolla palveluita, tavaroita ja erilaisia urakoita. Näitä toteuttavat sopimuskumppaneina yritykset eri puolilta Suomea. Hankintapalvelun tavoitteena on aina varmistaa kilpailun toteutuminen ja paras mahdollinen kumppani kutakin kokonaisuutta toteuttamaan. Elinvoima lisääntyy, jos yritys on paikallinen, mutta myös sillä jos se työllistää kajaanilaisia työntekijöitä. Tämän vuoksi haluamme olla edistämässä työllisyyden kehittymistä Kajaanissa.

   

  1. Hankinnan suunnittelussa mietitään oikean työllisyysehdon käyttämistä. Markkinavuoropuhelussa keskustelemme aiheesta.
  2. Sopimuskumppanin valinnan jälkeen kerromme valitulle sopimuskumppanille erilaisista vaihtoehdoista työllistämisen suhteen.
  3. Yritys ohjataan ottamaan yhteyttä työllisyyspalveluihin. Siellä yritystä neuvotaan eri tukimuotojen ja työllistämismallien hyödyntämiseen.
  4. Yrityksen ja työntekijän tarpeet kohtaavat.

  Kun yrityksen ja työntekijän tarpeet kohtaavat syntyy sopimussuhde. Parhaimmillaan se voi olla pitkä yhteinen ja molempia hyödyntävä matka.

   

   

 • Yritys voi saada työllistämiseen palkkatukea, sen edellytysten täyttyessä. Kainuulaiselle työnantajalle, joka työllistää kajaanilaisen pitkäaikaistyöttömän, voidaan maksaa kuntalisää.

  Halutessaan yritys saa työllisyyspalveluilta apua rekrytointiin, lomakkeiden täyttämiseen, oikea työllistämistavan löytämiseen ja muihin vastaaviin asiaan liittyviin kysymyksiin.

  Ota siis rohkeasti yhteyttä työllisyyspalveluihin!

Hankinnoilla työllistäminen on hallitusohjelmassa linjattu tavoite. Kajaanin kaupunki on mukana pilottina tätä koskevassa Työ- ja elinkeinoministeriön valtakunnallisessa Hankinnoilla työllistämisen vauhditusohjelmassa.

Lue lisää hankinnoilla työllistämisestä!

Aihealueet