Hyppää sisältöön

Kohti innovaatiokumppanuutta

Innovaatiokumppanuudessa on kaksi sanaa, jotka kuvastavat Kajaanin kaupungin strategisia kasvuteemoja. Yhtäältä älykkään luontokaupungin kasvuteema edellyttää meiltä innovaatioita ja toisaalta resurssiviisaana kaupunkina haluamme kehittää kumppanuuksia siten, että niistä hyötyvät sekä palveluntuottajamme että kaupunki itse. Pelkät suunnitelmat ja strategiat eivät ratkaise tuloksia. Teot ratkaisevat. Siispä siirryimme suunnitelmista tekoihin ja avasimme markkinavuoropuhelun uuden innovatiivisen kumppanin löytämiseksi. 

Meillä on ongelma

Henkilöstömme tarvitsee hyvät työskentelytilat. Etätyö on asettanut meidät, kuten monet muutkin toimijat, ennen näkemättömän ongelman eteen. Miten turvata ergonomia etätyössä? Tällä hetkellä ihmiset joutuvat osin tahtomattaankin tekemään työtä kotona. Tulevaisuudessa siellä tehdään työtä, joka sinne parhaiten sopii. Kaksia huonekaluja emme voi ostaa  ja jotenkin tylyltä kuulostaa myös vastaus: ”Hommaa ite, verottaja korvaa”. Me haluamme päästä parempaan.

Tarve muuttuu

Myös meidän tarpeemme muuttuu. Liikkuvaa työtä on yhä enemmän ja etätyöstä kehittyy myös meille mahdollisuus. Toimisto ei edes ole paras paikka työn tulokselliselle tekemiselle. Haluamme varmistaa, että toimitilamme ovat muuntuvat ja mukautuvat kulloiseenkin tarpeeseen sopivaksi.

Kierrätystä 

Kaikki olemassa olevat huonekalut eivät suinkaan ole vielä tiensä päässä. Haluamme, että myös niistä huolehditaan. Kumppanin on siis pystyttävä osoittamaan suunnitelmallaan tie, jonka avulla vanhat toimistokalusteemme löytävät uuden kodin tai käyttökohteen. Toki ne voivat jatkaa elämäänsä myös meidän kanssamme, jos se kokonaiskonseptiin muutoin sopii. Tulevaisuudessa meidän tehtävänämme ei ole omistaa toimistokalusteita. Haluamme tutkia, onko tämäkin mahdollista hoitaa palveluna.

Viestintää

Kokonaisuudella on merkittäviä vaikutuksia työn tekemiseen. Kulttuuri omista huoneista ja huonekaluista mukavine muistoesineineen istuu lujassa. Etätyön hyödyt aukevat meille vähitellen. Toiset taas tahtovat edelleen tehdä työtä vain toimistossa. Me hyväksymme tämän kaiken. Hyväksymme sen, että ihmiset ovat ainutlaatuisia ja se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Haluamme kuitenkin viestiä uuden mahdollisuuksista iloisesti ja valoisasti. Sillä tavalla, että jokainen meistä voisi tulevaisuudessakin sanoa: ”Olipa kiva päivä. Sain paljon aikaiseksi.”

Tässä siis yksi esimerkki ja lisää on luvassa. Seuraa kanavaamme netissä. Sieltä löytyvät tulevat ja avoimet tarjouspyyntömme.

Avoimet tarjouspyynnöt täältä!

Olemme liikkeellä tositarkoituksella

Ohita upotus

Aihealueet