Hyppää sisältöön
Joukko nuoria kävelee syksyisessä puistossa

Tarinoita Kajaanin aikavyöhykkeeltä

Tutustu kajaanilaiseen elämään asukkaiden tarinoiden kautta. Työelämän lisäksi jää aikaa harrastaa sekä nauttia vapaa-ajasta ja perheestä. Täällä ehdit kasvattaa juuret!

Asukastarina Kajaanissa ehtii keskittyä olennaiseen

Ollis on aktiivinen toimija monessa yrityksessä, joita kaikkia yhdistää Kajaani. Kompaktissa kaupungissa ehtii keskittyä olennaiseen, ja aktiiviset verkostot toivottavat uudet tulokkaat tervetulleiksi.

Yrittäjän arjen ja perhe-elämän yhdistämistä on tukenut myös kajaanilaisen arjen helppous.

Tutustu aktiivisen Olliksen tarinaan

Asukastarina Hyvin hoidettu kaupunki lunasti lupaukset stressittömämmästä arjesta

Heini-Maari nauttii kaupunkielämästä Kajaanissa: täällä on kaikki kaupungin mahdollisuudet, ja luonnon ja urbaanin elämän yhdistäminen on mahtavaa. Pääkaupunkiseudulta muuttanut perhe on viihtynyt Kajaanissa hyvin, kun työn ja arkisen elämän yhdistäminen on ollut helpompaa.

Kiireen tuntu on poissa ja arjessa on enemmän aikaa perheelle ja omille harrastuksille. Kajaanissa ehtii toteuttaa itseään muutenkin kuin työn kautta!

Tutustu Kajaaniin paluumuuttaneen Heinin tarinaan

Asukastarina Kajaanissa lapset saavat kasvaa rauhassa

Janitan ajatus paluumuutosta kypsyi ensimmäisen lapsen myötä. Siirtyminen pääkaupunkiseudulta Kajaaniin rauhan, kiireettömyyden ja helpon arjen keskelle alkoi tuntua hyvältä. Kajaani on turvallinen kaupunki, jossa lapset saavat kasvaa rauhassa paineilta. Kajaanissa myös Janitan perheen harrastuksiin on paremmat mahdollisuudet ja arkena ehtii tehdä niitä asioita, jotka ovat itselle oikeasti tärkeitä.

Tutustu kajaanilaisen paluumuuttajan tarinaan

ASUKASTARINA Tubettaja retkeilee Kajaanin metsissä – täällä elämä ei ole pelkkää työtä

Juha tuli pääkaupunkiseudulta Kajaaniin mielenkiintoisten opintojen perässä. Kajaanin työmahdollisuudet ja ammattikorkeakoulun hyvä henki ja tasokas opetus ovat tarjonneet täydellisen mahdollisuuden kajaanilaistumiseen.

Opiskelu ja työ eivät kuitenkaan olleet Kajaanin ainoita vetovoimatekijöitä: retkeilykanavaa YouTubessa pitävä Juha pääsee nyt nauttimaan luonnossa kulkemisesta täysin rinnoin.

Tutustu Juhan elämään Kajaanissa

Asukastarina Kajaanista löytyy kaikki, mitä tarvitaan hyvään arkeen!

Lyhyet välimatkat ja monipuoliset palvelut ovat auttaneet työn ja perheen yhdistämisessä. Aktiivinen perhe liikkuu paljon ja on tärkeää, ettei aikaa ei kulu siirtymisiin, vaan vapaa-ajalla ehtii myös harrastaa ja viettää aikaa perheen kanssa.

Tutustu aktiivisen perheen elämään Kajaanissa