Hyppää sisältöön
Anne Kyllönen

Kajaani on täydellinen paikka urheilijalle

Maastohiihtäjä Anne Kyllönen on syntyperäinen kajaanilainen, joka pitää kirjansa ja hoitaa asiansa aina Kajaanissa. Miksi huippu-urheilija ja maailmanmatkaaja viihtyy Kajaanissa niin hyvin?

Anne Kyllöselle on kertynyt 278 matkapäivää vuodessa, mutta Kajaani pysyy aina tärkeänä tukikohtana.

”Kajaanissa on erittäin hyvät mahdollisuudet treenaamiseen.”

Anne hyödyntää Kajaanin maastoja harjoittelussa, johon kuuluu monipuolisesti kestävyyttä harjoittavia lajeja, kuten pyöräilyä, uintia ja rullahiihtoa sekä kuntosaliharjoittelua. Kajaanissa onkin erityisen hyvät mahdollisuudet harjoitella – myös ammattilaisurheilijalle.

Anne on syntynyt ja kasvanut Kajaanissa, ja viihtynyt kaupungissa aina hyvin. Kajaanissa on edelleen tärkeä tukiverkko: perhe, harjoittelumahdollisuudet ja toimiva arki.

”Täällä kaikki palvelut toimivat tosi hyvin ja tavallisten arkiasioiden hoitaminen on helppoa. Esimerkiksi virastoasiat hoituvat nopeasti. Vaikka matkustan ympäri maailmaa, jätän kaikki asiat, jotka täytyy hoitaa Kajaaniin, sillä täällä niiden hoitaminen on kaikkein vaivattominta!”

Anne kiittää Kajaanin kaupunkia harjoitusmahdollisuuksien lisäksi urheilun tukemisesta. Kaupunki on tukenut harjoittelua ja yrityksistä löytyy mahdollistava tukiverkosto. Myös muita urheilijoita on muuttanut kaupunkiin hyvien olosuhteiden ansiosta.

Kajaani on kaupunki, jossa voi rauhoittua

Kajaanin parhaita puolia on ainutlaatuinen luonnon ja kaupungin yhdistelmä. Myös Anne pitää molemmista: ”Tykkään kaupunkielämästä, mutta luonto ja erityisesti vesistön läheisyys on tärkeää. Täällä on aivan keskustassa ihana vesistö ja villiin luontoon pääsee ihan kotinurkilta.”

Luonnon läheisyys pehmentää kaupunkimaisuutta ja sopii Kajaanin kauniiseen historialliseen keskustaan. Kaupunki on kompakti, ja kaikki on lähellä. Uudet ravintolat ja liikuntapaikat, kuten uusi uimahalli ovat hyviä esimerkkejä Kajaanin kehittymisestä ja eteenpäin katsovasta asenteesta.

Anne arvostaa kajaanilaisten lähestyttävyyttä ja maanläheisyyttä. Matkatessaan maailmalla hän on huomannut, miten hyvä paikka Kajaani on: ”täällä on todella turvallista – ja se on yksi Kajaanin tärkeimpiä puolia.”

Paljon kisaavalle ja matkustavalle ammattilaisurheilijalle on tärkeää, että kotipaikka on viihtyisä ja rauhallinen.

”Harjoittelen paljon ja vapaa-ajalla tykkään rentoutua ja lukea kirjoja. Kajaanissa saa rauhoittua. Täällä on hiljaista, se on tärkeä vastapaino työlle.”

Kajaanin kaupunki
Anne Kyllönen Renforsin lenkillä
Kajaaninjokea kiertävä Renforsin lenkki on yksi suosituimmista lenkkipoluista Kajaanin keskustan tuntumassa.

Anne Kyllösen vinkit Kajaaniin

”Suosikkipaikkani Kajaanissa on joen rantaa myötäilevä reitti. Se on mukava hiekkatie, jonka voi kävellä, juosta tai pyöräillä. Sen varrella voi retkeillä ja pysähtyä piknikille tai uimaan.”

Toinen Annen suosikkipaikoista on Vimpelinvaara. Se sijaitsee lähellä Kajaanin keskustaa ja tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiseen harrastamiseen, ulkoiluun ja urheiluun.

Kajaanissa on paljon hyviä puolia sekä urheilijoille että ihan kaikille muillekin. Anne nostaa esille asumisen edullisuuden: ”Kajaanista saa hyviä asuntoja järkevällä hinnalla.”

Urheilijana Anne arvostaa Kajaanin ravintolatarjontaa: ”Ravinto on hirveän tärkeä osa urheilijan arkea ja treenaamista, ja Kajaanista löytyy loistavia, konstailemattomia lounaspaikkoja, joista saa erinomaista kotiruokaa.”

”Täällä on myös tosi hyvä kauppatori, jossa voi tehdä esimerkiksi ruokaostoksia lähialueilta.”

Kajaanissa aikaa on enemmän kuin muualla

Kajaanissa työn ja elämän yhdistäminen on helppoa, eikä mihinkään turhaan mene aikaa. Kajaanin 26/7-lupaus on Annen mukaan täysin totta: ”Täällä todella on aikaa enemmän kuin muualla.”

Kajaanissa ehdin nauttia elämästä töitä tehden!

Anne Kyllönen

Aihealueet