Hyppää sisältöön
Nokipannukahvit luonnossa nuotion äärellä

Tervetuloa Kajaanin aikavyöhykkeelle!

Täällä ehdit toteuttaa unelmia

On todistettu, että Kajaanissa vuorokauteen mahtuu 26 tuntia. Viikkojen, kuukausien ja vuosien kuluessa siitä kertyy paljon ylimääräistä aikaa. Aikaa tehdä sitä mitä olet aina halunnut tehdä. Aikaa kasvaa ja unelmoida.

Kyseessä onkin ihan oma aikavyöhykkeensä, jolla on mahdollista toteuttaa asioita, joista monissa kaupungeissa voi vain haaveilla. Kajaanin aikavyöhyke on kehittynyt suojassa ruuhkaparvilta ja jonotukselta. Kajaanin aikavyöhyke sopii sinulle, joka haluat harrastaa ja nauttia vapaa-ajasta. Toteuttaa itseäsi, saada asioita aikaan työelämässä ja viettää aikaa perheesi kanssa. Täällä sinun ei tarvitse valita tärkeiden asioiden väliltä.

Poistu kiirevyöhykkeeltä – tutustu kajaanilaiseen elämään kuvien ja tarinoiden avulla. Mitä sinä tekisit kahdella ylimääräisellä tunnilla?

 

Kajaani 267 logo

Työ ja Asuminen Kesäasukkaana Kajaanissa

Lääketieteen opiskelija ja tubettaja Tiia Suomalainen asui kesäkuun Kajaanissa ja työskenteli Kainuun keskussairaalassa. Kajaani oli hänelle ennestään tuntematon kaupunki.

Miten kuukausi meni ja miltä muutto Kajaaniin tuntui? Mitä tekemistä Kajaanista löytyi? Käy kurkkaamassa koostevideo kuukaudesta hänen @TIIAVOITTO -YouTube-kanavalta.

Katso Tiian kesän koostevideo Kajaanista (YouTube)

Asukastarina Kajaani on täydellinen paikka urheilijalle

Anne Kyllöselle on kertynyt 278 matkapäivää vuodessa, mutta Kajaani pysyy kaupungissa syntyneelle ja kasvaneelle Annelle aina tärkeänä tukikohtana.

Anne hyödyntää Kajaanin maastoja harjoittelussa, johon kuuluu monipuolisesti kestävyyttä harjoittavia lajeja, kuten pyöräilyä, uintia ja rullahiihtoa sekä kuntosaliharjoittelua. Kajaanissa onkin erityisen hyvät mahdollisuudet harjoitella – myös ammattilaisurheilijalle.

Tutustu Annen tarinaan

Asukastarina Hyvin hoidettu kaupunki lunasti lupaukset stressittömämmästä arjesta

Heini-Maari nauttii kaupunkielämästä Kajaanissa: täällä on kaikki kaupungin mahdollisuudet, ja luonnon ja urbaanin elämän yhdistäminen on mahtavaa. Pääkaupunkiseudulta muuttanut perhe on viihtynyt Kajaanissa hyvin, kun työn ja arkisen elämän yhdistäminen on ollut helpompaa.

Kiireen tuntu on poissa ja arjessa on enemmän aikaa perheelle ja omille harrastuksille. Kajaanissa ehtii toteuttaa itseään muutenkin kuin työn kautta!

Tutustu Kajaaniin paluumuuttaneen Heinin tarinaan

ASUKASTARINA Tubettaja retkeilee Kajaanin metsissä – täällä elämä ei ole pelkkää työtä

Juha tuli pääkaupunkiseudulta Kajaaniin mielenkiintoisten opintojen perässä. Kajaanin työmahdollisuudet ja ammattikorkeakoulun hyvä henki ja tasokas opetus ovat tarjonneet täydellisen mahdollisuuden kajaanilaistumiseen.

Opiskelu ja työ eivät kuitenkaan olleet Kajaanin ainoita vetovoimatekijöitä: retkeilykanavaa YouTubessa pitävä Juha pääsee nyt nauttimaan luonnossa kulkemisesta täysin rinnoin.

Tutustu Juhan elämään Kajaanissa

Mitä tekisit kahdella ylimääräisellä tunnilla?

Lähiretkeilyä Kajaanissa

Lähiretkellä Kajaanissa -videosarjassa tutustutaan Kajaanin lähiretkeilykohteisiin eri kulkutavoilla.

Oletko valmis toteuttamaan haaveesi?

Miltä kuulostaisi oma kasvimaa takapihalla? Entä opiskelu Suomen parhaassa pelialan koulussa?

Kajaanissa työn lisäksi aikaa jää myös harrastamiselle, sillä läheltäsi löytyvät monipuoliset mahdollisuudet. Tutki meloen upeat lähivedet tai nauti vauhdin hurmasta lasketellen – mitä haluaisit tehdä?

Osallistu ja seuraa

Ohita upotus