Hyppää sisältöön
Anne Kyllönen

Tervetuloa Kajaanin aikavyöhykkeelle!

Täällä ehdit toteuttaa unelmia

On todistettu, että Kajaanissa vuorokauteen mahtuu 26 tuntia. Viikkojen, kuukausien ja vuosien kuluessa siitä kertyy paljon ylimääräistä aikaa. Aikaa tehdä sitä mitä olet aina halunnut tehdä. Aikaa kasvaa ja unelmoida.

Kyseessä onkin ihan oma aikavyöhykkeensä, jolla on mahdollista toteuttaa asioita, joista monissa kaupungeissa voi vain haaveilla. Kajaanin aikavyöhyke on kehittynyt suojassa ruuhkaparvilta ja jonotukselta. Kajaanin aikavyöhyke sopii sinulle, joka haluat harrastaa ja nauttia vapaa-ajasta. Toteuttaa itseäsi, saada asioita aikaan työelämässä ja viettää aikaa perheesi kanssa. Täällä sinun ei tarvitse valita tärkeiden asioiden väliltä.

Poistu kiirevyöhykkeeltä – tutustu kajaanilaiseen elämään kuvien ja tarinoiden avulla. Mitä sinä tekisit kahdella ylimääräisellä tunnilla?

 

Kajaani 267 logo

Podcast Aikavyöhyke 267 – Uusi podcast-sarja tutustuttaa elämään Kajaanin aikavyöhykkeellä

Millaista on elämä Kajaanin omalla aikavyöhykkeellä? Kuuntele uutta Aikavyöhyke 267 – podcastia Spotifysta ja Kajaanin kaupungin YouTubesta!

On todistettu, että Kajaanissa vuorokauteen mahtuu 26 tuntia. Viikkojen, kuukausien ja vuosien kuluessa siitä kertyy paljon ylimääräistä aikaa. Tutustu kajaanilaiseen elämään Aikavyöhyke 267 -podcastin kautta. Mitä sinä tekisit kahdella ylimääräisellä tunnilla?

Kuuntele Aikavyöhyke 267 -podcastia (Spotify)

Asukastarina Omassa rauhassa omalla tavalla – Kainuu inspiroi taiteilijaa

Japanista kotoisin oleva taiteilija Mayumi Niiranen-Hisatomi on viihtynyt Kajaanissa jo reilun vuosikymmenen.

Monipuolinen taiteilija sai lämpimän vastaanoton ja arvostaa aktiivisen kulttuurielämän lisäksi kajaanilaista vapautta olla omassa rauhassa.

Mikä inspiroi taiteen tekemiseen Kajaanissa?

Tutustu Mayumin tarinaan

ASUKASTARINA Tubettaja retkeilee Kajaanin metsissä – täällä elämä ei ole pelkkää työtä

Juha tuli pääkaupunkiseudulta Kajaaniin mielenkiintoisten opintojen perässä. Kajaanin työmahdollisuudet ja ammattikorkeakoulun hyvä henki ja tasokas opetus ovat tarjonneet täydellisen mahdollisuuden kajaanilaistumiseen.

Opiskelu ja työ eivät kuitenkaan olleet Kajaanin ainoita vetovoimatekijöitä: retkeilykanavaa YouTubessa pitävä Juha pääsee nyt nauttimaan luonnossa kulkemisesta täysin rinnoin.

Tutustu Juhan elämään Kajaanissa

Asukastarina Kansainväliset opinnot Kajaanissa ja aktiivinen järjestötoiminta auttoivat luomaan unelmien työpaikan

Réka Tolonen muutti Unkarista Kajaaniin opiskelemaan ja pääsi valmistuttuaan tekemään haaveita vastaavia töitä.  Kajaanin monipuolinen harrastustarjonta takaa sen, että tekemistä riittää myös vapaa-ajalla.

Miten harrastaminen ja unelmien työ kohtaavat Kajaanissa?

Tutustu Rékan tarinaan

Asukastarina Opiskelu KAMKissa ja elämä pohjoisessa vastasi odotuksia

Etelä-Suomesta kotoisin oleva Mikko Nisonen aloitti korkeakouluopintonsa Saksassa, mutta pandemia muutti suunnitelmat. Elämä pohjoisessa houkutteli ja jo alkaneiden opintojen jatkaminen KAMKissa oli helppoa.

Mikko on tyytyväinen KAMKin opiskeluyhteisöön ja opetukseen tasoon. Vapaa-ajalle löytyy paljon tekemistä ja Kajaanissa on helppo viihtyä. Mikon tavoitteena on jäädä Kajaanin valmistumisen jälkeen.

Tutustu Mikon tarinaan

Mitä tekisit kahdella ylimääräisellä tunnilla?

Mitä kaikkea Roni Back ehti tehdä Kajaanin vierailullaan – katso video!

Roni Back vieraili Kajaanissa Ohita upotus: Roni Back vieraili Kajaanissa

KAJAANIN KÄRKITOIMIALAT Kajaani on Kainuun osaamisen ja yritystoiminnan keskus

Kajaanin seudun kasvun ja kehityksen kärkialoja ovat teknologiateollisuus, metalli- ja kemikaaliteollisuus, uusiutuva energia sekä matkailu ja kulttuuri. Uutena nousevana alana on vihreä, kestävä energiantuotanto, tuuli- ja aurinkovoima. Kajaanin kaupungin pitkäjänteiset elinkeinopoliittiset valinnat ovat tukeneet toimialojen syntymistä ja kehittymistä.

Tutustu Kajaanin kärkitoimialoihin

Lähiretkeilyä Kajaanissa

Lähiretkellä Kajaanissa -videosarjassa tutustutaan Kajaanin lähiretkeilykohteisiin eri kulkutavoilla.

Oletko valmis toteuttamaan haaveesi?

Miltä kuulostaisi oma kasvimaa takapihalla? Entä opiskelu Suomen parhaassa pelialan koulussa?

Kajaanissa työn lisäksi aikaa jää myös harrastamiselle, sillä läheltäsi löytyvät monipuoliset mahdollisuudet. Tutki meloen upeat lähivedet tai nauti vauhdin hurmasta lasketellen – mitä haluaisit tehdä?