Hyppää sisältöön
Mies ja takana näkyvä iglu lumimaisemassa

Kajaanissa ehtii keskittyä olennaiseen

Ollis Leppänen on aktiivinen toimija monessa yrityksessä, joita kaikkia yhdistää Kajaani. Kompaktissa kaupungissa ehtii keskittyä olennaiseen, ja aktiiviset verkostot toivottavat uudet tulokkaat tervetulleiksi.

Ollis Leppänen on paljasjalkainen kajaanilainen, joka on tehnyt töitä ympäri Suomen. Kajaani on Olliksen yritysten kotipesä, vaikka suurin osa asiakkaista tulee Kainuun ulkopuolelta. Kajaanista on helppo liikkua minne tahansa, onhan se keskellä Suomea.

Kajaani on tarjonnut Ollikselle niin paljon, että paikkakunnalla pysyminen on ollut selkeä valinta.

”Jo nuoresta asti minulla on ollut tunne, että kun Kajaani ja Kainuu ovat tarjonneet niin paljon mahdollisuuksia kokea ja toimia, olen halunnut antaa jotain takaisin. Olen saanut täällä niin paljon tukea ja kannustusta.”

Ollis myöntää, että houkutuksia muuttaa muille maille on kyllä ollut, mutta Kajaaniin on vain aina upea tulla takaisin. Suuri syy Kajaanissa viihtymiseen ovat lapset:

”Kajaani tarjoaa hyvät olosuhteet kasvaa turvallisesti, on hyvät koulut ja tiivis yhteisö ympärillä.”

Täällä ehtii ilman kiirettä

Ollis on aktiivisesti mukana monissa yrityksissä. Intotalo Oy:ssä hän toimii yrittäjänä ja yritysvalmentajana.

Intotalo tarjoaa yritysjohdon valmennuksia ympäri suomen. Tavoitteena on tehdä yrityksen arjesta helpompaa, hallitumpaa ja hauskempaa – tuoda intoa ja rotia arkeen ja johtamiseen. Valmennukset ovat vieneet yrityksiin ympäri Suomen, ja eri alat ja alueet ovat tulleet tutuiksi. Muualla nähty on vahvistanut ajatusta siitä, että Kajaanissa on hyvä toimia.

Kajaanissa arjessa ei kulu aikaa turhuuksiin, kuten kulkemiseen paikasta toiseen. Kaikki on lähellä.

”Täällä ehtii enemmän: ehtii keskittyä asiakkaisiin, kehittää uutta ja keskittyä olennaiseen. Täällä pystyy myös keskittymään täysillä, ja työn tekeminen on tehokasta.”

Toimintaa tukee myös arjen helppous – kaikki toimijat ja päättäjät ovat helposti lähestyttäviä ja eri toimijoiden kanssa on helppo käydä keskustelua. Tiiviissä yrittäjäyhteisössä on positiivinen meininki ja kannustava ilmapiiri. Myös yleisen kustannustason edullisuus kannustaa, esimerkiksi toimitilat ovat edullisia.

Helsinkikään ei loppujen lopuksi ole kaukana.

”Aamukoneella olen Helsingissä jo silloin, kun muut vielä ajavat aamuruuhkassa.”

Kajaanin kaupunki
Ollis keskustelee tiiminsä kanssa ikkunan edessä
Ollis toimii Intotalo Oy:ssä yrittäjänä ja yritysvalmentajana.

Keskustan sykkeessä rauhallisella paikalla

Luonnon läheisyys tuo tasapainoa ja rentoutta elämään. Kaikki asettuu sen avulla oikeaan mittakaavaan. Silloin kiire ei vaivaa. Yrittäjän arjen ja perhe-elämän yhdistämistä on tukenut myös kajaanilaisen arjen helppous.

Välimatkat harrastuksiin ovat lyhyitä, siirtyminen ei vie paljoa aikaa. Koulut ja päivähoitoympäristöt ovat monipuolisia, pieniä yksiköitä ja lähellä. Lapsille löytyy paljon harrastusmahdollisuuksia ja tekemistä.

Olliksen perhe asuu keskustan sykkeessä, rauhallisella alueella. Kodista on kymmenen minuutin kävely keskustaan ja näkymä jokirantaan.

”Keskustan syke on vähän erilainen täällä, on viihtyisää ja kaikki on lähellä. Voidaan asua tilavasti upealla paikalla perheen kanssa.”

Lasten harrastukset ovat keskeinen osa vapaa-aikaa – tärkeä yhteinen harrastus on uinti Kaukaveden hienossa uimahallissa. Myös kuntoportaat, ratsastus ja pyöräily ovat tuttuja harrastuksia.

Kesäisin Ollis toimii Suomen pohjoisimman matkustajahöyrylaivan kipparina – se antaa hyvää vastapainoa yritysvalmentajan arkeen.

Kajaanin kaupunki
Ollis istuu iglussa katsoen Oulujärvelle päin
Oulujärvi ja Ärjänselkä ovat tärkeitä paikkoja Ollikselle vuoden ympäri.

Aktiivisten verkostojen kaupunki katsoo tulevaisuuteen

Kajaanilainen ilmapiiri on kannustava ja kaikessa tekemisessä näkyy tulevaisuuteen katsominen. Täällä on halu tehdä asioita paremmin kuin ennen.

”Kajaanissa on rohkea ja kokeileva ilmapiiri. Kaikki uudenlaiset kulttuuriproggikset ja tapahtumat ovat mahtavia, yhteisöllisesti syntyy paljon juttuja, niitä on hieno seurata. Rauniolinnan ympärillä on kaikkea mielenkiintoista ja Välikadunvaltaus toukokuussa on ihan huikea tapahtuma.”

Ilmapiiri erityisesti yrittäjien kesken on todella positiivinen. Social Friday on hyvä esimerkki tapahtumasta, joka kokoaa verkoston yhteen jakamaan ideoita ja kannustusta.

Kajaaniin on myös helppo tulla. Ollis vakuuttaa Kajaanin olevan täynnä verkostoja, jotka toivottavat tulokkaan tervetulleeksi.

”Tunnen monia, jotka ovat tulleet uusina kaupunkiin. Sopiva verkosto löytyy aina, kunhan on itse avoin.”

Esimerkiksi polkujuoksijoiden ja pyöräilijöiden yhteiset lenkit ovat kaikille avoimia ja niihin pääsevät uudetkin ihmiset helposti mukaan.

Ollis näkee, että tulevaisuuden Kajaanin etuna tulee olemaan pieni ja kompakti koko. Kaupunki ei välttämättä kasva, mutta sen tarjoamat mahdollisuudet ja sisältö kasvavat kokoaan suuremmiksi.

Täällä ehtii enemmän: ehtii keskittyä asiakkaisiin, kehittää uutta ja keskittyä olennaiseen. Täällä pystyy myös keskittymään täysillä, ja työn tekeminen on tehokasta.

Ollis Leppänen

Aihealueet