Hyppää sisältöön
Vesijumppaajia liikkuu altaassa lötköpötköjen kanssa

Ohjattu liikunta

Ohjattua liikuntaa on tarjolla monipuolisesti kaiken ikäisille kajaanilaisille. Tavoitteena on tarjota terveyttä ylläpitävää ja edistävää liikuntaa, sekä innostaa myös omaehtoiseen liikkumiseen.

Perheet

 • Lapsiperheille (alle kouluikäiset lapset) tarkoitettu avoin perheliikuntavuoro Kajaanihallilla tiistaisin klo 9.00–10.00 telinevoimistelutilassa ja kentällä 1. Vuorolla on mahdollisuus perheen yhteiseen, omatoimiseen liikuntaan. Huom! Vuoroa ei ole hiihtolomalla (vko 10) eikä mahdollisina arkipyhinä.

  Perheliikuntavuorolle osallistuminen ei edellytä ilmoittautumista ja mukaan voi tulla missä vaiheessa kevättä tahansa. Lapsen mukana oltava aina aikuinen.

  Ensimmäinen kerta tiistaina 7.2.2023. Hinta 3,40 € / perhe / kerta.

Lapset ja nuoret

 • Kaukavedessä on toimintaa myös lapsille! Seitsemän viikkoa kestävät uimakerhot järjestetään neljästi vuodessa ja viiden päivän uimakouluja koulujen loma-aikoina. Uimakerhot on suunniteltu ala-aste ikäisille lapsille ja niiden tavoitteena opettaa uintia alkeistasosta eteenpäin. Uimakouluja järjestetään alkeistasosta jatkoryhmiin.

  Lisätietoa Kaukaveden uimakouluista ja -kerhoista.

 • Harrastamisen Suomen malli toimii Kajaanin jokaisella koululla. Suomen mallin harrastustoiminta on osallistujalle maksutonta ja se pyritään järjestämään koulupäivän yhteyteen. Toiminnassa kuullaan lasten ja nuorten harrastustoiveet, joiden mukaan harrastuksia järjestetään. Mukana on monenlaisia liikuntaharrastuksia, kuten uintia, palloilua, kuntosalia ja padelia, sekä myös esimerkiksi Minecraftia ja luontoliikuntaa.

  Lue lisää Harrastamisen Suomen mallista Kainuussa.

Työikäiset

 • Aikuisten uinninopetus ja yksityisohjaus

  Aikuisena ei ole myöhäistä oppia uimaan. Aikuisten uimakouluissa opetellaan uintia veden totuttelusta asti. Tekniikkatunneissa syvennytään tarkemmin uintitekniikkaan.

  Lisätietoa Kaukaveden uinninopetuksista

  Yksityisohjaus

  Ryhmässä oppiminen ei ole kaikille mukavaa. Kaukavedessä on mahdollisuus ostaa yksityisohjaustunteja uintiin ja kuntosaliharjoitteluun.

  Lisätietoa yksityisohjauksesta.

 • Liikunta tutuksi- ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 16.30-17.30. Ryhmässä kokeillaan liikkumisen eri muotoja oman kunnon ja tason mukaan. Tunneilla on erilaisia sisältöjä, joihin kuuluvat muun muassa ulkoliikunta, vesiliikunta sekä kuntosali.

  Kokoontuminen Kaukaveden aulassa keskiviikkoisin klo 16.30. Osallistuminen tunneille on ilmaista eikä ennakkoilmoittautumista vaadita.

  Liikunta tutuksi-ryhmä jää tauolle vk 10 alkaen ja muuttuu kurssimuotoiseksi ryhmäksi. Kurssille ilmoittautumisesta tiedotamme myöhemmin.

Seniorit

 • Yli 65-vuotiaille suunnattu liikuntaryhmä kokoontuu Kajaanihallilla maanantaisin klo 10.00–11.00 musiikkiliikuntatilassa. Toiminta keskittyy lihasvoiman ja tasapainon ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Ryhmä harjoittelee vaihtuvalla teemalla, eikä aikaisempaa liikuntakokemusta tarvita. Huom! Vuoroa ei ole hiihtolomalla (vko 10) eikä mahdollisina arkipyhinä.

  Ensimmäinen kerta maanantaina 6.2.2023. Hinta 3,40 € / henkilö / kerta. Ryhmässä on 20 paikkaa, ilmoittautuminen etukäteen koko kevääksi oheisen linkin kautta perjantaina 27.1.2023 klo 8.00 alkaen.

  Ilmoittaudu ryhmään (20 paikkaa)

 • Kajaanin kaupunki järjestää vesijumppia Vesiliikuntakeskus Kaukavedessä viitenä päivänä viikossa. Vesiliikunta soveltuu kaiken tasoisille liikkujille, sillä kukin pystyy itse jumppaamaan omaan tahtiin. Arkiaamuisin vesijumpat ovat hieman rauhallisempia musiikiltaan. Iltajumpissa tahti on tiukempi ja musiikki menevämpää. Tervetuloa mukaan!

  Lisätietoa Kaukaveden vesijumpista.

 • Eläkeläisvertaisten ohjaamat ryhmät kokoontuvat Kaukavedessä kukin kerran viikossa. Vesijumpparyhmiin saa liikuntapasseja vertaisohjaajilta. Liikuntapassin etu on 1,50€ maksamastasi uintimaksusta. Päällekkäiset etuudet eivät ole mahdollisia.

  Lue lisää vertaisohjatuista vesiliikuntajumpista.

 • Liikuntapassi on tarkoitettu yli 65-vuotiaille kajaanilaisille ja etuuden saajan tulee olla eläkeläinen. Liikuntapassia lunastettaessa on esitettävä eläkeläiskortti tai jokin muu todiste.
  Liikuntapassi 65+ oikeuttaa 1,00 €:n tukeen/kertakäynti alla oleviin liikuntapaikkoihin. Liikuntapasseja voi hakea  Kajaani Infosta ja Vesiliikuntakeskus Kaukavedestä.
  Liikuntapassi 65+ on henkilökohtainen ja tarkoitettu vain omaan käyttöön. Tukea ei voi yhdistää sarjalippuun, rannekkeeseen, kausikorttiin tai kurssimaksuun.

  Liikuntapassilla saatava tuki on voimassa 1.1.2023 alkaen toistaiseksi

  Liikuntapassien kuntokeskukset ja liikuntapaikat löydät sivupalkista.

Muu liikunta

 • Kaukametsän opisto järjestää useita ohjattuja liikuntaryhmiä eri ikäisille. Tutustu Kaukametsän opiston kurssitarjontaan ja ilmoittaudu mukaan!

 • Liikuntaluuri neuvontapuhelimen tavoitteena on tarjota liikuntaneuvontaa kuntalaisille puhelimitse Kajaanin kaupungin liikunnanohjaajien toimesta. Tarkoituksena on löytää ratkaisuja liikkumisen aloittamiseen tai lisäämiseen.

  Liikuntaneuvontaa antavat Kajaanin kaupungin liikunnanohjaajat puhelimitse tai Whatsapp-viestillä numerossa 040 527 1496 arkisin Kaukaveden aukioloaikoina.

  Liikuntaluurissa ohjataan asiakasta lisäämään ja seuraamaan päivittäistä aktiivisuutta henkilökohtaisten toiveiden ja tavoitteiden pohjalta. Tarvittaessa asiakas ohjataan jakson myötä kajaanilaisten Fysioterapia- tai Personal Trainer -palveluiden pariin. Palvelu on maksuton.

 • Kainuun Soten liikuntaneuvonnan alla olevat kurssit ovat suunnattuja pitkäaikaissairaille, ikääntyneille, työttömille työnhakijoille ja heille, jotka liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän. Tuntien tavoitteena on ennen kaikkea toimintakyvyn ylläpitäminen. Jos tunnille tulija tarvitsee apua pukutiloissa pukeutumisessa tai liikkumisessa, tarvitsee hän oman avustajan mukaan.

  Lisätietoja Kajaanissa toimivista ryhmistä.

 • Jumppahetki-videot Yle Areenassa tarjoavat kaikenikäisille helppoja liikkumisen ratkaisuja, jotka jokainen voi toteuttaa missä ja milloin vain. Sisältö Yle Areenan ja Helsingin kaupungin tuottamaa.

  Jumppakamu-sivustolta löydät inspiraatiota kaiken ikäisten liikkumiseen. Kaipasitpa sitten taukojumppia, paritreeniä, joogaa, hengitysharjoituksia, liikevinkkiä lapsille tai raskaampaa treeniä, on jumppakamu ratkaisu pulmaasi. Sisällön suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat Vesiliikuntakeskus Kaukaveden liikunnanohjaajat, KAMKin liikunnanohjaajaopiskelijat sekä Älyllä Aktiiviseksi -korkeakoululiikunnan hanke yhteistyössä Kajaanin kaupungin kanssa.

  Näytön kuvakaappaus jumppakamu-sivustolta

Lisätietoja