Hyppää sisältöön
Vesijumppaajia liikkuu altaassa lötköpötköjen kanssa

Ohjattu liikunta

Ohjattua liikuntaa on tarjolla monipuolisesti kaiken ikäisille kajaanilaisille. Tavoitteena on tarjota terveyttä ylläpitävää ja edistävää liikuntaa, sekä innostaa myös omaehtoiseen liikkumiseen.

Liikuntaneuvonta

 • Liikuntaneuvonta on henkilökohtaista ja maksutonta ohjausta terveyttä edistävään elämäntapaan. Se on suunnattu kaikenikäisille. Neuvonnassa saat tukea muun muassa liikkumisen aloittamiseen, sopivan liikkumismuodon löytämiseen tai elintapojen, kuten ravitsemuksen ja unen, parantamiseen. Neuvontaprosessin aiheet ja kesto toteutetaan asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Liikuntaneuvonta ei anna valmiita ohjeita liikkumiseen tai syömiseen, vaan ohjaa ja auttaa valinnoissa.

  Perheet

  Liikutteko yhdessä tai haluaisitteko liikkumismuodon, joka sopisi kaikille?
  Syökö perheenne monipuolisesti ja säännöllisesti?
  Kiinnostaisiko sinua tietää lisää alueesi perheystävällisistä liikkumismahdollisuuksista?

  Nuoret

  Liikutko tarpeeksi ja monipuolisesti?
  Etsitkö sinulle mieluisinta lajia?
  Kuluuko päiväsi ruutua tuijotellen?
  Kiinnostaisiko sinua tietää lisää alueesi liikkumismahdollisuuksista?
  Nukutko riittävästi?
  Syötkö tarpeeksi ja monipuolisesti?

  Työikäiset

  Liikutko terveytesi kannalta liian vähän?
  Tarvitsetko tukea omatoimiseen liikkumiseen tai kaipaatko arkeesi sopivaa liikkumismuotoa?
  Vaatisiko ruokavaliosi parantamista?
  Koetko itsesi väsyneeksi?
  Istutko työssäsi paljon?
  Haluatko neuvoja, miten voisit lisätä liikkumista?
  Kiinnostaisiko sinua tietää lisää alueesi liikkumismahdollisuuksista?

  Yli 65-vuotiaat

  Ovatko liikunta ja lepo tasapainossa arjessasi?
  Koetko itsesi toimintakykyiseksi?
  Kaipaisitko apua lihasvoiman ylläpitämiseen?

  Jos kysymykset laittoivat miettimään omaa terveyttäsi tai elämäntilannettasi, ota meihin yhteyttä!

  Ota rohkeasti yhteyttä täyttämällä kysely täällä!

   

  Katso tästä vaiheet, miten liikuntaneuvonta etenee.
  Liikuntaneuvontaprosessi

 • Liikuntaluuri neuvontapuhelimen tavoitteena on tarjota liikuntaneuvontaa kuntalaisille puhelimitse Kajaanin kaupungin liikunnanohjaajien toimesta. Tarkoituksena on löytää ratkaisuja liikkumisen aloittamiseen tai lisäämiseen.

  Liikuntaneuvontaa antavat Kajaanin kaupungin liikunnanohjaajat puhelimitse tai Whatsapp-viestillä numerossa 040 527 1496 arkisin Kaukaveden aukioloaikoina.

  Liikuntaluurissa ohjataan asiakasta lisäämään ja seuraamaan päivittäistä aktiivisuutta henkilökohtaisten toiveiden ja tavoitteiden pohjalta. Tarvittaessa asiakas ohjataan jakson myötä kajaanilaisten Fysioterapia- tai Personal Trainer -palveluiden pariin. Palvelu on maksuton.

Perheet

 • Syyskausi 5.9.2023–19.12.2023. Syyslomalla 17.10.2023 ei perheliikuntavuoroa

  Kevätkausi 16.1.2024-14.5.2024. Viikolla 10 ei perheliikuntavuoroa

  Lapsiperheille (alle kouluikäiset lapset) tarkoitettu avoin perheliikuntavuoro Kajaanihallilla tiistaisin klo 9.00–10.00 telinevoimistelutilassa ja kentällä 1. Vuorolla on mahdollisuus perheen yhteiseen, omatoimiseen liikuntaan. Huom! Vuoroa ei ole syys- ja hiihtolomilla (vko 10 ja vko 42) eikä mahdollisina arkipyhinä.

  Perheliikuntavuorolle osallistuminen ei edellytä ilmoittautumista ja mukaan voi tulla missä vaiheessa kautta tahansa. Lapsen mukana oltava aina aikuinen.

  Hinta 3,70 € / perhe / kerta.

Lapset ja nuoret

 • Kaukavedessä on toimintaa myös lapsille! Seitsemän viikkoa kestävät uimakerhot järjestetään neljästi vuodessa ja viiden päivän uimakouluja koulujen loma-aikoina. Uintikerhot on suunniteltu ala-aste ikäisille lapsille ja niiden tavoitteena opettaa uintia alkeistasosta eteenpäin. Uimakouluja järjestetään alkeistasosta jatkoryhmiin.

  Lisätietoa Kaukaveden uimakouluista ja -kerhoista.

 • Harrastamisen Suomen malli toimii Kajaanin jokaisella koululla. Suomen mallin harrastustoiminta on osallistujalle maksutonta ja se pyritään järjestämään koulupäivän yhteyteen. Toiminnassa kuullaan lasten ja nuorten harrastustoiveet, joiden mukaan harrastuksia järjestetään. Mukana on monenlaisia liikuntaharrastuksia, kuten uintia, palloilua, kuntosalia ja padelia, sekä myös esimerkiksi Minecraftia ja luontoliikuntaa.

  Lue lisää Harrastamisen Suomen mallista Kainuussa.

Työikäiset

 • Vesitreenit

  Kajaanin kaupunki järjestää vesijumppia Vesiliikuntakeskus Kaukavedessä useana päivänä viikossa. Vesiliikunta soveltuu kaiken tasoisille liikkujille, sillä kukin pystyy itse jumppaamaan omaan tahtiin. Arkiaamuisin vesijumpat ovat hieman rauhallisempia musiikiltaan. Iltajumpissa tahti on tiukempi ja musiikki menevämpää. Tervetuloa mukaan!

  Lisätietoa Kaukaveden vesijumpista.

  Aikuisten uinninopetus ja yksityisohjaus

  Aikuisena ei ole myöhäistä oppia uimaan. Aikuisten uimakouluissa opetellaan uintia veden totuttelusta asti. Tekniikkatunneissa syvennytään tarkemmin uintitekniikkaan.

  Lisätietoa Kaukaveden uinninopetuksista

  Yksityisohjaus

  Ryhmässä oppiminen ei ole kaikille mukavaa. Kaukavedessä on mahdollisuus ostaa yksityisohjaustunteja uintiin ja kuntosaliharjoitteluun.

  Lisätietoa yksityisohjauksesta.

 • Tarvitsetko neuvoja kuntosaliharjoittelun aloittamiseen tai laitteiden käyttämiseen? Tuntuuko kuntosalille lähteminen hankalalta, kun ei tiedä, mitä siellä tekisi?

  Ei hätää! Kaukaveden kuntosalilla on liikunnanohjaaja paikalla keskiviikkoisin klo 14.00–15.00. Ohjaaja auttaa alkuun kuntosaliharjoittelussa ja neuvoo laitteiden käytössä. Ohjaajalta voi hakea vinkkejä sekä ensikertalaiset että jo kokeneemmat harjoittelijat.

  Ei ennakkoilmoittautumista. Ohjaaja on tavattavissa Kaukaveden aulassa jo klo 13.45–14.00 ja tarvittaessa opastaa lipunmyynnissä tai talossa liikkumisessa.

  Paikka:

  Vesiliikuntakeskus Kaukaveden kuntosali

  Ajankohta:

  Keskiviikkoisin
  aulasta klo 13.45
  kuntosali klo 14.00–15.00

  Hinta:

  Kaukaveden kuntosalimaksu (hinnasto)

  Lisätietoja:

  p. 044 421 4085

Seniorit

 • Yli 65-vuotiaille suunnattu liikuntaryhmä kokoontuu Kajaanihallilla tiistaisin klo 10.15–11.15 musiikkiliikuntatilassa. Toiminta keskittyy lihasvoiman ja tasapainon ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Ryhmä harjoittelee vaihtuvalla teemalla, eikä aikaisempaa liikuntakokemusta tarvita.

  Kevätkausi 16.1.-14.05.2024 Huom! Vuoroa ei ole talvilomalla (vko 10) eikä mahdollisina arkipyhinä.

  Hinta 35 € / henkilö / kevätkausi. Ryhmässä on 20 paikkaa, ilmoittautuminen etukäteen koko syyskaudeksi oheisen linkin kautta tiistaina 2.1.2024 klo 8.00 alkaen.

  Ilmoittaudu ryhmään (20 paikkaa)

 • Yli 65-vuotiaille suunnattu liikuntaryhmä kokoontuu Kajaanihallilla tiistaisin klo 11.15-12.00 musiikkiliikuntatilassa. Toiminta keskittyy mm. tuolijumpan avulla tehtäviin liikkeisiin, joilla ylläpidetään lihaskuntoa.  Ryhmä harjoittelee vaihtuvalla teemalla, eikä aikaisempaa liikuntakokemusta ei tarvita.

  Kevätkausi 16.1.-14.05.2024 Huom! Vuoroa ei ole talvilomalla (vko 10) eikä mahdollisina arkipyhinä.

  Hinta 35 € / henkilö / kevätkausi. Ryhmässä on 20 paikkaa, ilmoittautuminen etukäteen koko syyskaudeksi oheisen linkin kautta tiistaina 2.1.2024 klo 8.00 alkaen.

  Ilmoittaudu ryhmään (20 paikkaa)

 • Tarvitsetko neuvoja kuntosaliharjoittelun aloittamiseen tai laitteiden käyttämiseen? Tuntuuko kuntosalille lähteminen hankalalta, kun ei tiedä, mitä siellä tekisi?

  Ei hätää! Kaukaveden kuntosalilla on liikunnanohjaaja paikalla klo 14.00–15.00. Ohjaaja auttaa alkuun kuntosaliharjoittelussa ja neuvoo laitteiden käytössä. Ohjaajalta voi hakea vinkkejä sekä ensikertalaiset että jo kokeneemmat harjoittelijat.

  Ei ennakkoilmoittautumista. Ohjaaja on tavattavissa Kaukaveden aulassa jo klo 13.45–14.00 ja tarvittaessa opastaa lipunmyynnissä tai talossa liikkumisessa.

  Paikka:

  Vesiliikuntakeskus Kaukaveden kuntosali

  Ajankohta:

  Keskiviikkoisin
  aulasta klo 13.45
  kuntosali klo 14.00–15.00

  Hinta:

  Kaukaveden kuntosalimaksu (hinnasto)

  Lisätietoja:

  p. 044 421 4085

 • Kajaanin kaupunki järjestää vesijumppia Vesiliikuntakeskus Kaukavedessä useana päivänä viikossa. Vesiliikunta soveltuu kaiken tasoisille liikkujille, sillä kukin pystyy itse jumppaamaan omaan tahtiin. Arkiaamuisin vesijumpat ovat hieman rauhallisempia musiikiltaan. Iltajumpissa tahti on tiukempi ja musiikki menevämpää. Tervetuloa mukaan!

  Lisätietoa Kaukaveden vesijumpista.

 • Eläkeläisvertaisten ohjaamat ryhmät kokoontuvat Kaukavedessä kukin kerran viikossa.

  Lue lisää vertaisohjatuista vesiliikuntajumpista.

Muu liikunta

 • Kaukametsän opisto järjestää useita ohjattuja liikuntaryhmiä eri ikäisille. Tutustu Kaukametsän opiston kurssitarjontaan ja ilmoittaudu mukaan!

 • Kainuun Hyvinvointialan liikuntaneuvonnan alla olevat kurssit ovat suunnattuja pitkäaikaissairaille, ikääntyneille, työttömille työnhakijoille ja heille, jotka liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän. Tuntien tavoitteena on ennen kaikkea toimintakyvyn ylläpitäminen. Jos tunnille tulija tarvitsee apua pukutiloissa pukeutumisessa tai liikkumisessa, tarvitsee hän oman avustajan mukaan.

  Lisätietoja Kajaanissa toimivista ryhmistä.

 • Jumppahetki-videot Yle Areenassa tarjoavat kaikenikäisille helppoja liikkumisen ratkaisuja, jotka jokainen voi toteuttaa missä ja milloin vain. Sisältö Yle Areenan ja Helsingin kaupungin tuottamaa.

  Jumppakamu-sivustolta löydät inspiraatiota kaiken ikäisten liikkumiseen. Kaipasitpa sitten taukojumppia, paritreeniä, joogaa, hengitysharjoituksia, liikevinkkiä lapsille tai raskaampaa treeniä, on jumppakamu ratkaisu pulmaasi. Sisällön suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat Vesiliikuntakeskus Kaukaveden liikunnanohjaajat, KAMKin liikunnanohjaajaopiskelijat sekä Älyllä Aktiiviseksi -korkeakoululiikunnan hanke yhteistyössä Kajaanin kaupungin kanssa.

  Näytön kuvakaappaus jumppakamu-sivustolta

Lisätietoja