Hyppää sisältöön
Vesijumppaajia liikkuu altaassa lötköpötköjen kanssa

Ohjattu liikunta

Ohjattua liikuntaa on tarjolla monipuolisesti kaiken ikäisille kajaanilaisille. Tavoitteena on tarjota terveyttä ylläpitävää ja edistävää liikuntaa, sekä innostaa myös omaehtoiseen liikkumiseen.

 • Kajaanin kaupunki avaa Liikuntaluuri-liikuntaneuvontapuhelimen. Palvelun tavoitteena on tarjota liikuntaneuvontaa kuntalaisille puhelimitse Kajaanin kaupungin liikunnanohjaajien toimesta. Tarkoituksena on löytää ratkaisuja liikkumisen aloittamiseen tai lisäämiseen.

  Liikuntaneuvontaa antavat Kajaanin kaupungin liikunnanohjaajat puhelimitse tai Whatsapp-viestillä numerossa 040 527 1496 arkisin Kaukaveden aukioloaikoina.

  Liikuntaluurissa ohjataan asiakasta lisäämään ja seuraamaan päivittäistä aktiivisuutta henkilökohtaisten toiveiden ja tavoitteiden pohjalta. Tarvittaessa asiakas ohjataan jakson myötä kajaanilaisten Fysioterapia- tai Personal Trainer -palveluiden pariin. Palvelu on maksuton.

 • Vesijumpat

  Kajaanin kaupunki järjestää vesijumppia Vesiliikuntakeskus Kaukavedessä viitenä päivänä viikossa. Vesiliikunta soveltuu kaiken tasoisille liikkujille, sillä kukin pystyy itse jumppaamaan omaan tahtiin. Arkiaamuisin vesijumpat ovat hieman rauhallisempia musiikiltaan. Iltajumpissa tahti on tiukempi ja musiikki menevämpää. Tervetuloa mukaan!

  Lisätietoa Kaukaveden vesijumppista.

  Lasten uimakoulut ja -kerhot

  Kaukavedessä on toimintaa myös lapsille! Seitsemän viikkoa kestävät uimakerhot järjestetään neljästi vuodessa ja viiden päivän uimakouluja loma-aikoina. Uimakerhot on suunniteltu ala-aste ikäisille lapsille, tavoitteena opettaa uintia alkeistasosta eteenpäin. Uimakouluissa ohjataan myös pienempiä lapsia, sekä erityislapsia.

  Lisätietoa Kaukaveden uimakouluista ja -kerhoista.

  Aikuisten uinninopetus ja yksityisohjaus

  Aikuisena ei ole myöhäistä oppia uimaan. Aikuisten uimakouluissa opetellaan uintia veden totuttelusta asti. Tekniikkatunneissa syvennytään tarkemmin uintitekniikkaan.

  Lisätietoa Kaukaveden uinninopetuksista.

  Yksityisohjaus

  Ryhmässä oppiminen ei ole kaikille mukavaa. Kaukavedessä on mahdollisuus ostaa yksityisohjaustunteja uintiin ja kuntosaliharjoitteluun.

  Lisätietoa yksistyisohjauksesta.

 • Liikuntapassi on tarkoitettu yli 65-vuotiaille kajaanilaisille ja etuuden saajan tulee olla eläkeläinen. Liikuntapassia lunastettaessa on esitettävä eläkeläiskortti tai jokin muu todiste.
  Liikuntapassi 65+ oikeuttaa 1,00 €:n tukeen/kertakäynti alla oleviin liikuntapaikkoihin. Liikuntapasseja voi hakea  Kajaani Infosta ja Vesiliikuntakeskus Kaukavedestä.
  Liikuntapassi 65+ on henkilökohtainen ja tarkoitettu vain omaan käyttöön. Tukea ei voi yhdistää sarjalippuun, rannekkeeseen, kausikorttiin tai kurssimaksuun.

  Liikuntapassilla saatava tuki on voimassa 1.1.2023 alkaen toistaiseksi

  Liikuntapassien kuntokeskukset ja liikuntapaikat löydät sivupalkista.

 • Ryhmät kokoontuvat Kaukavedessä kerran viikossa. Pääosa ryhmistä on vesijumppia. Joihinkin ryhmiin sisältyy myös kuntosalivuoro. Vesijumpparyhmiin saa liikuntapasseja vertaisohjaajilta. Liikuntapassin etu on 1,50€ maksamastasi uintimaksusta. Päällekkäiset etuudet eivät ole mahdollisia.

  Vertaisohjaajien vetämät vesijumpat aikatauluineen löytyvät Kaukaveden vesiliikuntaryhmistä.

 • Kainuun Soten liikuntaneuvonnan alla olevat kurssit ovat suunnattuja pitkäaikaissairaille, ikääntyneille, työttömille työnhakijoille ja heille, jotka liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän. Tuntien tavoitteena on ennen kaikkea toimintakyvyn ylläpitäminen. Jos tunnille tulija tarvitsee apua pukutiloissa pukeutumisessa tai liikkumisessa, tarvitsee hän oman avustajan mukaan.

  Lisätietoja Kajaanissa toimivista ryhmistä.

 • Liikunta tutuksi- ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 16.30-17.30. Ryhmässä kokeillaan liikkumisen eri muotoja oman kunnon ja tason mukaan. Tunneilla on erilaisia sisältöjä, joihin kuuluvat muun muassa ulkoliikunta, vesiliikunta sekä kuntosali.

  Kokoontuminen Kaukaveden aulassa keskiviikkoisin klo 16.30. Osallistuminen tunneille on ilmaista eikä ennakkoilmoittautumista vaadita.

  Ohjelmassa:

  25.1. sauvakävely

Ohjattua liikuntaa kotiin!

Jumppahetki-videot Yle Areenassa tarjoavat kaikenikäisille helppoja liikkumisen ratkaisuja, jotka jokainen voi toteuttaa missä ja milloin vain. Sisältö Yle Areenan ja Helsingin kaupungin tuottamaa.

Jumppakamu-sivustolta löydät inspiraatiota kaiken ikäisten liikkumiseen. Kaipasitpa sitten taukojumppia, paritreeniä, joogaa, hengitysharjoituksia, liikevinkkiä lapsille tai raskaampaa treeniä, on jumppakamu ratkaisu pulmaasi. Sisällön suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat Vesiliikuntakeskus Kaukaveden liikunnanohjaajat, KAMKin liikunnanohjaajaopiskelijat sekä Älyllä Aktiiviseksi -korkeakoululiikunnan hanke yhteistyössä Kajaanin kaupungin kanssa.

Näytön kuvakaappaus jumppakamu-sivustolta
Kuvakaappaus Jumppakamu-sivustolta