Hyppää sisältöön

Lasten uimakoulujen kuvaukset

Oikean uimakoulun ja -kerhon valitsemisen avuksi löydät täältä kuvaukset eri uimakouluistamme. Kuvaukset koskevat lasten uimakouluja ja kerhoja. Huomioithan, että heikon uimataidon omaavan lapsen ilmoittaminen väärään ryhmään voi olla turvallisuusriski.
Lisätiedot valvonnasta 044 – 7100 538.

Vesivekarat

4-5 -vuotiaille lapsille, jotka vasta aloittavat tutustumista veteen. Uimakoulussa opetellaan kastautumista ja vedessä oloa leikkien. Ryhmä sopii myös uimahallin ensikertalaisille.

Alkeisuimakoulu ja -kerho

Lapsille, jotka harjoittelevat veteen totuttautumista ja uinnin alkeita. Uimakoulussa harjoitellaan leikkien kautta kastautumista, kelluntaa ja uinnin alkeita lapsien ehdoilla.

Jatkouimakoulu ja -kerho

Lapsille, jotka osaavat jo uida vähintään viisi metriä ilman apuvälinettä. Jatkouimakoulussa tavoitellaan perusuimataitoa ja sukelletaan syvemmälle uinnin maailmaan.

Vesipedot

7-10 -vuotiaille lapsille, jotka osaavat jo uida yli 10 metriä ilman apuvälinettä. Uimakoulussa harjoitellaan muun muassa uinnin tekniikkaa sekä pituus- ja syvyyssukellusta

Erityisuimakoulu yli 7-vuotiaille

Erityisuimakoulu on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Erityisuimarin vanhempi tai avustaja voi tulla maksutta mukaan altaaseen saadakseen vinkkejä erityislapsen kanssa uintiin. Uimakoulussa tutustutaan veteen rauhallisesti lapsen ehdoilla ja taitojen karttuessa siirrytään harjoittelemaan alkeisuinteja, sukelluksia sekä itsenäistä vedessä liikkumista.