Hyppää sisältöön

Lasten uimakoulujen kuvaukset

Oikean uimakoulun ja -kerhon valitsemisen avuksi löydät täältä kuvaukset eri uimakouluistamme.

Ilmoitathan lapsen iän ja taitotason mukaisesti oikeaan ryhmään. Huomioithan, että saman uimakouluryhmän voi käydä useamman kerran ennen siirtymistä seuraavaan tasoryhmään. Lapsen ilmoittaminen väärään ryhmään voi olla turvallisuusriski.

Lisätiedot valvonnasta p. 044 7100 538 tai liikunnanohjaus@kajaani.fi

Milloin mikäkin uimakoulu järjestetään? Katso Kaukaveden uimakoulukalenteri 2024-2025 (PDF)!

Kaukaveden uimakouluryhmät

 • 4-5-vuotiaille lapsille, jotka aloittavat tutustumista veteen. Ryhmä sopii myös uimahallin ensikertalaisille, mutta lapsen tulee osata toimia ryhmässä uimaopettajan johdolla ilman vanhemman tukea.

  Vesivekarat tutustuvat veteen elementtinä leikkien kautta: yhdessä harjoitellaan vedessä liikkumista eri tavoin ja pyritään tutustumisen kautta siirtymään kohti uintiasentoa ja jalkojen irrottamista pohjasta.

  Pääsyvaatimukset: 100 cm pituus, osaa toimia ryhmässä uimaopettajan johdolla

  Uimakoulun tavoitteet: korvien ja kasvojen kastaminen, uintiasennossa liikkuminen kädet pohjassa, eri tavoin (juosten, hyppien) liikkuminen vedessä, itsenäinen tulo altaaseen

  Milloin?
  uimakoulut: syysloma 2024, kesäloma 2025

 • 6 vuotiaille lapsille, jotka harjoittelevat veteen totuttautumista ja uinnin alkeita. Uimakoulussa harjoitellaan leikkien kautta kastautumista, kelluntaa ja uinnin alkeita lapsien ehdoilla.

  Pääsyvaatimukset: 6 vuotta täyttäneille, 110 cm pituus, itsenäinen tulo altaaseen

  Uimakoulun tavoitteet: liikkuminen selin ja päin apuvälineen avulla, liuku apuvälineen avulla, esineen sukellus vyötärönsyvyydestä, hyppy rinnansyvyiseen veteen

  Milloin?
  uintikerhot: vko 34–40, 3–9
  uimakoulut: syysloma 2024, hiihtoloma 2025, kesäloma 2025

 • Alkeis 2-ryhmä jatkaa siitä, mihin alkeisryhmä jää. Ryhmä sopii niille lapsille, jotka taitavat jo selin- ja päinuinnin apuvälineellä, ja osaavat sukeltaa esineen vyötärönsyvyydestä. Tavoitteena on perusuimataito (10 metriä ilman apuvälinettä).

  Pääsyvaatimukset: 6 vuotta täyttäneille, 120 cm pituus, lapsi on tuttu veden kanssa, liikkuu selin ja päin apuvälineellä ja sukeltaa esineen vyötärönsyvyydestä.

  Uimakoulun tavoitteet: alkeisuinti selin ja päin 10 metriä ilman apuvälinettä (alkeisuimataito), liuku ilman apuvälinettä, esineen sukellus rinnansyvyydestä, itsenäinen hyppy uintisyvyiseen veteen.

  Milloin?
  uintikerhot: vko 34–40, 43–49, 3–9, 11–17
  uimakoulut: hiihtoloma 2025, kesäloma 2025

 • Lapsille, jotka osaavat jo uida vähintään kymmenen (10) metriä ilman apuvälinettä. Jatkouimakoulussa tavoitellaan perusuimataitoa ja sukelletaan syvemmälle uinnin maailmaan. Jatkoryhmä alkaa ja päättyy allastilan akvaariolta ja vanhempi saa saattajarannekkeen.

  Pääsyvaatimukset: 7 vuotta täyttäneille, 120 cm pituus, lapsi ui 10 metriä ilman apuvälinettä ja sukeltaa esineen vyötärönsyvyydestä.

  Uimakoulun tavoitteet: alkeisuinti selin ja päin 25 metriä (perusuimataito), 5 metrin pituussukellus, keräkaato.

 • 7-10 -vuotiaille lapsille, jotka osaavat jo vähintään 25 metriä ilman apuvälinettä. Uimakoulussa harjoitellaan muun muassa uinnin tekniikkaa sekä pituus- ja syvyyssukellusta.

  Pääsyvaatimukset: 7 vuotta täyttäneille, 120 cm pituus, lapsi ui 25 metriä ilman apuvälinettä ja sukeltaa esineen rinnansyvyydestä.

  Uimakoulun tavoitteet: 25 metrin uinti kolmella uintitekniikalla (krooliuinti, selkäkrooli, rintauinti), 8 metrin pituussukellus, pää edellä hyppy, syvyyssukellus, toisen pelastaminen vedestä.

 • Erityisuimakoulu on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville yli 7-vuotiaille lapsille ja nuorille. Erityisuimarin vanhempi tai avustaja voi tulla maksutta mukaan altaaseen saadakseen vinkkejä erityislapsen kanssa uintiin. Uimakoulussa tutustutaan veteen rauhallisesti lapsen ehdoilla ja taitojen karttuessa siirrytään harjoittelemaan alkeisuinteja, sukelluksia sekä itsenäistä vedessä liikkumista.

  Uimakoulun tavoitteet: Rohkea ja itsenäinen liikkuminen vedessä uimarin tason mukaisesti