Hyppää sisältöön

Uimaopetus

Uimakoulut ja -kerhot

Kaukaveden uimakoulut tarjoavat uimisen ja oppimisen riemuja eri ikäisille ja tasoisille lapsille. Lasten uimakouluja ja -kerhoja järjestetään lähes vuoden ympäri: uimakoulut syys-, hiihto- ja kesälomilla, ja uintikerhot kahdesti syksyllä ja kahdesti keväällä! Tutustu Kaukaveden uimakoulukalenteriin 21–22 (PDF).

Alkavista uimakoulu- ja -kerhoryhmistä sekä niiden ilmoittautumisesta ilmoitamme Kaukaveden etusivulla. Ota haltuun myös Kaukaveden Facebook– ja Instagram-sivut, niin pysyt kärryillä ajankohtaisista asioista

Mikä uimakoulu sopii juuri sinun lapsellesi? Tutustu uimakoulujen tasoryhmiin.

 • Uimakouluja järjestetään syys-, hiihto- ja kesälomien aikana. Uimakoulut kestävät viisi päivää maanantaista perjantaihin (1h/pv). Uimakouluaikaan sisältyy pukeutumis- ja peseytymisaika, itse uintiaika on n. 30–45 min. Ryhmän koko uimakouluissa on max. 12 lasta, lukuun ottamatta erityisuimakoulua, jossa ryhmäkoko 6 lasta.

  Lapset ovat uimaopettajien kanssa uimakoulun ajan ja vanhempien läsnäolo ei ole pakollinen, mutta erityisuimakoulussa toivottavaa. Lapset haetaan Kaukaveden aulasta uimakoulun alkaessa ja palautetaan aulaan uimakoulun loputtua. Jatkoryhmissä uimakoulu alkaa ja päättyy allastiloissa ja vanhempi saa saattajarannekkeen.

  Uimakoulun aikana on mahdollista suorittaa Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) uimataitotasomerkkejä. Uimakoulun hinta on 55,00 €/lapsi, sisarale 7 €.

  Uimakouluissa on eri tasoryhmiä. Tutustu tasoryhmiin ennen ilmoittautumista.

   

 • Uintikerhoja järjestetään yhteensä 4 kertaa vuodessa: kahdesti syksyllä ja kahdesti keväällä, syys- ja hiihtoloman molemmin puolin. Kaikki kerhot kokoontuvat seitsemän kertaa tiistai-iltaisin. Kerhoissa lapset ovat uimaopettajan valvonnassa koko ajan, joten vanhemman läsnäoloa ei tarvita. Alkeisryhmissä lapset haetaan Kaukaveden aulasta kerhon alkaessa ja palautetaan aulaan kerhon loputtua. Jatkoryhmä alkaa ja päättyy allastilan akvaariolta ja vanhempi saa saattajarannekkeen. Kerhomaksu 60 €/henkilö, sisarale 7 €

  Uintikerhoissa harjoitellaan monipuolisesti erilaisia uintitaitoja.

  Uintikerhoissa on kolme eri tasoryhmää: alkeisryhmä, alkeis 2-ryhmä ja jatkoryhmä. Tutustu tasoryhmiin ennen ilmoittautumista ja katso uimakoulujen vuosiaikataulu.

 • Aikuisten uimakoulussa totutellaan veteen sekä harjoitellaan alkeisuinteja. Uimakoulut on tarkoitettu uimataidottomille, vettä arasteleville aikuisille. Uimakoulussa edetään osallistujien tason ja toiveiden mukaisesti, jolloin veteen totuttautuminen on helpompaa ja jokainen saa tasoistaan uinninopetusta. Uimakoulu järjestetään radoilla 1–2 (syvyys 1,2–1,35 m).

  Aikuisten uimakoulu on lauantaisin klo 8:45–9:45. Kokoontuminen Kaukaveden aulassa klo 8:30. Jokaiselle kerralle ilmoittaudutaan erikseen kassalle, joko puhelimitse tai paikan päällä. Mukaan mahtuu jokaisella kerralla viisi ensimmäistä osallistujaa.

  Aikuisten uimakoulun kertamaksu on 1,80 € + uintimaksu. Osallistumaan pääsee myös kausijumpparannekkeella.

 • Tekniikkatunnit alkavat jälleen keskiviikkona 20.4.2022 ja jatkuvat toukokuun loppuun asti!

  Kaukavedessä järjestetään viikoittain aikuisten tekniikkaopetusta.

  Tekniikkaopetusta on joka keskiviikko kello 18:00–18:45 radalla 8. Tarjolla on yksilöllistä tekniikkaohjausta virheiden korjaamiseksi.

  Aikuisten tekniikkaopetus on tarkoitettu uimataidon omaaville. Tavoitteena on perustaitojen parantaminen ja taloudellisempi uinti. Opetus pureutuu erityisesti uinnin eri tekniikoihin osallistujien toiveiden mukaan. Tekniikkatunneilla on mahdollista käydä esimerkiksi läpi vapaauinnin, rintauinnin sekä selkäuinnin tekniikkaa. Käytössämme on vedenalainen kamera, jota on mahdollista hyödyntää opetuksessa. Sinulla on mahdollisuus kuvauttaa oma tekniikkasi, päästä näkemään miltä uintisi näyttää pinnan alla ja saada henkilökohtaista palautetta. Tekniikkatunnille osallistuminen maksaa 1,80 € + sisäänpääsymaksu.

 • Yksityisohjauksessa saa kohdennettua yksilöllistä tekniikkaohjausta. Ohjaus toteutetaan asiakkaan toiveiden mukaisesti uinnin alkeista käännöksiin, ja vaikka perhosuintiin asti.

  Yksityisohjauksen hinta on 32 €/h + sisäänpääsymaksu.

  Teemme yksityisohjausta myös kuntosaliharjoitteluun. Kuntosalilla harjoittelun aloittaminen voi monelle olla haastavaa. Autamme liikkeiden ja laitteiden käyttämisessä, sekä harjoittelun suunnittelussa. Tunti on täysin muokattavissa asiakkaan toiveiden ja tavoitteiden mukaiseksi.

  Ajanvaraus ja kyselyt sähköpostilla: uimaopettajat.uimahalli@kajaani.fi

Lisätietoja ja tiedustelut