Hyppää sisältöön
Lapsi harjoittelee alkeisselkäuintia

Uimaopetus

Uimakoulut ja -kerhot

Kaukavedessä järjestetään uimakouluja kaiken ikäisille ja tasoisille uimareille ympäri vuoden. Tällä sivulla voit tutustua tarjontaamme.

Mikä uimakoulu sopii juuri sinun lapsellesi? Tutustu uimakoulujen tasoryhmiin. Lapsen suhde veteen kehittyy myönteiseen suuntaan, kun hänet ilmoitetaan oikeaan ryhmään. Valittuasi lapsellesi sopivan ryhmän, ilmoita lapsesi uimakouluun.

Alkavista uimakoulu- ja -kerhoryhmistä sekä niiden ilmoittautumisesta ilmoitamme Kaukaveden etusivulla. Ota haltuun myös Kaukaveden Facebook– ja Instagram-sivut, niin pysyt kärryillä ajankohtaisista asioista

Uimakoulujen-, sekä kerhojen hinnat näet hinnastosta.

 

 • Uimakouluja järjestetään syys-, hiihto- ja kesälomien aikana. Uimakoulut kestävät viisi päivää maanantaista perjantaihin (1h/pv). Uimakouluaikaan sisältyy pukeutumis- ja peseytymisaika, itse uintiaika on n. 30–45 min. Ryhmän koko uimakouluissa on max. 12 lasta, lukuun ottamatta erityisuimakoulua, jossa ryhmäkoko on 6 lasta.

  Lapset ovat uimaopettajien kanssa uimakoulun ajan ja vanhempien läsnäolo ei ole pakollinen, mutta erityisuimakoulun siirtymiin toivottavaa. Lapset haetaan Kaukaveden aulasta uimakoulun alkaessa ja palautetaan aulaan uimakoulun loputtua. Jatkoryhmissä uimakoulu alkaa ja päättyy allastiloissa ja vanhempi saa saattajarannekkeen.

  Uimakoulun aikana on mahdollista suorittaa Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) uimataitotasomerkkejä.

  Uimakouluissa on eri tasoryhmiä. Tutustu tasoryhmiin ennen ilmoittautumista. Ilmoittautuminen uimakouluihin alkaa kaksi viikkoa ennen uimakoulun alkamista.

   

 • Uintikerhoja järjestetään yhteensä 4 kertaa vuodessa: kahdesti syksyllä ja kahdesti keväällä, syys- ja hiihtoloman molemmin puolin. Kaikki kerhot kokoontuvat seitsemän kertaa tiistai-iltaisin. Kerhoissa lapset ovat uimaopettajan valvonnassa koko ajan, joten vanhemman läsnäoloa ei tarvita. Alkeisryhmissä lapset haetaan Kaukaveden aulasta kerhon alkaessa ja palautetaan aulaan kerhon loputtua. Jatkoryhmä alkaa ja päättyy allastilan akvaariolta ja vanhempi saa saattajarannekkeen.

  Uintikerhoissa harjoitellaan monipuolisesti erilaisia uintitaitoja.

  Uintikerhoissa on kolme eri tasoryhmää: alkeisryhmä, alkeis 2-ryhmä ja jatkoryhmä. Tutustu tasoryhmiin ennen ilmoittautumista ja katso uimakoulujen vuosiaikataulu.

 • Uimataitostartti 5 uintikerran kurssikokonaisuus, joka on suunnattu aikuisille ja yli 12 vuotta täyttäneille nuorille, jotka kaipaavat rohkaisua uinnin aloittamiseen. Tunnilla Kaukaveden uimaopettajan johdolla totutellaan veteen sekä harjoitellaan alkeisuinteja pienryhmässä. Uimakoulussa edetään osallistujien tason ja toiveiden mukaisesti, jolloin veteen totuttautuminen on helpompaa ja jokainen saa tasoistaan uinninopetusta. Uimakoulu järjestetään radoilla 1–2 (syvyys 1,2–1,35 m) tai opetusaltaassa (syvyys 0,35-1 m). Kurssin tavoitteet määräytyvät osallistujien henkilökohtaisista tavoitteista.

  Ajankohdasta ilmoitetaan myöhemmin.

 • Aikuisille suunnattu kurssimuotoinen ohjauskokonaisuus, jossa tavoitteena on tehdä vedessä olemisesta sekä liikkumisesta luonnollisempaa, sekä kehittää uinnin perustekniikkaa.

  Tekniikkastartti toimii pienryhmässä. Pienryhmässä ohjaaja pääsee keskittymään oppijoiden yksilöllisiin tarpeisiin ja tavoitteisiin. Tunnin aiheet muokkautuvat ryhmäläisten yksilöllisten tarpeiden mukaan ja voivat olla mitä tahansa veteen totuttelusta uinnin eri tekniikoihin.

  Tekniikkastartti pitää sisällään seitsemän 45 minuutin mittaista käyntikertaa. Ensimmäisellä käyntikerralla kartoitetaan lähtötaso sekä asetetaan kurssille tavoite.

  Käytössämme on myös vedenalainen kamera, jota voimme hyödyntää uintitekniikan parantamisessa.

  Ajankohta

  Seuraavan ryhmän alkamisesta ilmoitetaan myöhemmin.

  Pääsyvaatimus

  Tekniikkastartti -kurssin pääsyvaatimuksena on 25m yhtäjaksoinen uinti.
  Osallistujilta ei vaadita uintitekniikan osaamista.

  Lisätietoja:

  Kaukaveden uinninvalvonta:
  p. 044 710 0538

 • Yksityisohjauksessa saa kohdennettua yksilöllistä tekniikkaohjausta. Ohjaus toteutetaan asiakkaan toiveiden mukaisesti uinnin alkeista käännöksiin, ja vaikka perhosuintiin asti.

  Teemme yksityisohjausta myös kuntosaliharjoitteluun. Kuntosalilla harjoittelun aloittaminen voi monelle olla haastavaa. Autamme liikkeiden ja laitteiden käyttämisessä, sekä harjoittelun suunnittelussa. Tunti on täysin muokattavissa asiakkaan toiveiden ja tavoitteiden mukaiseksi.

  Ajanvaraus ja kyselyt sähköpostilla: liikunnanohjaus@kajaani.fi

Lisätietoja ja tiedustelut