Hyppää sisältöön

Uimaopetus

Uimakoulut ja -kerhot

Eri ikäisten lasten ja aikuisten uimakouluja sekä uintitekniikkaa vahvistavia kursseja järjestetään pääsääntöisesti koululaisten loma-aikoina. Alkavista uimakouluista tiedotetaan Kaukaveden uimakoulut ja Facebook-sivuilla sekä Koti-Kajaanissa. Lasten uimakoulujen ja uimakerhojen kuvauksien avulla löydät lapsellesi soveltuvan uimakoulun.

 • Uimakouluja järjestetään syys-, talvi- ja kesäloman aikana. Uimakoulu kestää viisi päivää maanantaista perjantaihin 1h/pv. Uintiaika on 30 – 45 min. Ryhmän koko uimakouluissa on max. 12 lasta, lukuun ottamatta erityisuimakoulua, jossa ryhmäkoko 6 lasta. Lapset ovat uimaopettajien kanssa uimakoulun ajan ja vanhempien läsnäolo ei ole pakollinen, mutta erityisuimakoulussa toivottavaa. Lapset haetaan Kaukaveden aulasta uimakoulun alkaessa ja palautetaan aulaan uimakoulun loputtua. Uimakoulun aikana on mahdollista suorittaa Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) uimataitotasomerkkejä. Uimakoulun hinta on 55,00 €/lapsi. Sisarale 7 €.

 • Uimakerhoissa harjoitellaan monipuolisesti erilaisia uintitaitoja. Kaikki kerhot kokoontuvat seitsemän kertaa tiistai-iltaisin. Kerhoissa lapset ovat uimaopettajan valvonnassa koko ajan, joten vanhemman läsnäoloa ei tarvita. lapset haetaan kaukaveden aulasta kerhon alkaessa ja palautetaan aulaan kerhon loputtua. Kerhomaksu 60 €/henkilö.

 • Aikuisten uimakoulussa totutellaan veteen sekä harjoitellaan alkeisuinteja. Uimakoulut on tarkoitettu uimataidottomille, vettä arasteleville aikuisille. Uimakoulussa edetään osallistujien tason ja toiveiden mukaisesti, jolloin veteen totuttautuminen on helpompaa ja jokainen saa tasoistaan uinninopetusta. Uimakoulu järjestetään parittomina viikkoina radoilla 1 – 2 ja parillisina viikkoina opetusaltaassa.

  Aikuisten uimakoulu on lauantaisin klo 08:45 – 09:45. Kokoontuminen Kaukaveden aulassa klo 08:30. Jokaiselle kerralle ilmoittaudutaan erikseen kassalle. Mukaan mahtuu jokaisella kerralla viisi ensimmäistä osallistujaa.

  Aikuisten uimakoulun kertamaksu on 1,80 € + uintimaksu. Osallistumaan pääsee myös kausijumpparannekkeella.

 • Toistaiseksi tauolla!

  Kaukavedessä järjestetään viikottain aikuisten tekniikkaopetusta.

  Tekniikkaopetusta on joka keskiviikko kello 18:30 – 19:30 radalla 8. Joka viikolla on teemanmukaista sekä yksilöllistä tekniikkaohjausta virheiden korjaamiseksi. Viikottaiset teemat päivitetään Kaukaveden Facebook-sivulle.

  Aikuisten tekniikkaopetus on tarkoitettu uimataidon omaaville. Tavoitteena on perustaitojen parantaminen ja taloudellisempi uinti. Opetus pureutuu erityisesti uinnin eri tekniikoihin. Syksyn aikana käydään läpi vapaauinnin, rintauinnin sekä selkäuinnin tekniikkaa. Käytössämme on vedenalainen kamera, jota on mahdollista hyödyntää opetuksessa. Sinulla on mahdollisuus kuvauttaa oma tekniikkasi, päästä näkemään miltä uintisi näyttää pinnan alla ja saada henkilökohtaista palautetta. Tekniikkatunnille osallistuminen maksaa 1,80 € + sisäänpääsymaksu.

 • Yksityisohjauksessa saa kohdennettua yksilöllistä tekniikkaohjausta. Ohjaus toteutetaan asiakkaan toiveiden mukaisesti uinnin alkeista käännöksiin, ja vaikka perhosuintiin asti.

  Teemme yksityisohjausta myös kuntosaliharjoitteluun. Kuntosalilla harjoittelun aloittaminen voi monelle olla haastavaa. Autamme liikkeiden ja laitteiden käyttämisessä, sekä harjoittelun suunnittelussa. Tunti on täysin muokattavissa asiakkaan toiveiden ja tavoitteiden mukaiseksi.

  Ajanvaraus ja kyselyt sähköpostilla: uimaopettajat.uimahalli@kajaani.fi