Hyppää sisältöön

Uimaopetus

Uimakoulut ja -kerhot

Kaukavedessä järjestetään uimakouluja kaiken ikäisille ja tasoisille uimareille ympäri vuoden. Tällä sivulla voit tutustua tarjontaamme.

Mikä uimakoulu sopii juuri sinun lapsellesi? Tutustu uimakoulujen tasoryhmiin. Lapsen suhde veteen kehittyy myönteiseen suuntaan, kun hänet ilmoitetaan oikeaan ryhmään. Valittuasi lapsellesi sopivan ryhmän, ilmoita lapsesi uimakouluun. Alkusyksyn uintikerhot: Alkeisryhmä, Alkeis 2 – ryhmä

Alkavista uimakoulu- ja -kerhoryhmistä sekä niiden ilmoittautumisesta ilmoitamme Kaukaveden etusivulla. Ota haltuun myös Kaukaveden Facebook– ja Instagram-sivut, niin pysyt kärryillä ajankohtaisista asioista

 

 • Uimakouluja järjestetään syys-, hiihto- ja kesälomien aikana. Uimakoulut kestävät viisi päivää maanantaista perjantaihin (1h/pv). Uimakouluaikaan sisältyy pukeutumis- ja peseytymisaika, itse uintiaika on n. 30–45 min. Ryhmän koko uimakouluissa on max. 12 lasta, lukuun ottamatta erityisuimakoulua, jossa ryhmäkoko on 6 lasta.

  Lapset ovat uimaopettajien kanssa uimakoulun ajan ja vanhempien läsnäolo ei ole pakollinen, mutta erityisuimakoulun siirtymiin toivottavaa. Lapset haetaan Kaukaveden aulasta uimakoulun alkaessa ja palautetaan aulaan uimakoulun loputtua. Jatkoryhmissä uimakoulu alkaa ja päättyy allastiloissa ja vanhempi saa saattajarannekkeen.

  Uimakoulun aikana on mahdollista suorittaa Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) uimataitotasomerkkejä. Uimakoulun hinta on 59,40 €/lapsi, sisarale 7 €.

  Uimakouluissa on eri tasoryhmiä. Tutustu tasoryhmiin ennen ilmoittautumista. Ilmoittautuminen uimakouluihin alkaa kaksi viikkoa ennen uimakoulun alkamista.

   

 • Uintikerhoja järjestetään yhteensä 4 kertaa vuodessa: kahdesti syksyllä ja kahdesti keväällä, syys- ja hiihtoloman molemmin puolin. Kaikki kerhot kokoontuvat seitsemän kertaa tiistai-iltaisin. Kerhoissa lapset ovat uimaopettajan valvonnassa koko ajan, joten vanhemman läsnäoloa ei tarvita. Alkeisryhmissä lapset haetaan Kaukaveden aulasta kerhon alkaessa ja palautetaan aulaan kerhon loputtua. Jatkoryhmä alkaa ja päättyy allastilan akvaariolta ja vanhempi saa saattajarannekkeen. Kerhomaksu 64,80€/henkilö, sisarale 7 €

  Uintikerhoissa harjoitellaan monipuolisesti erilaisia uintitaitoja.

  Uintikerhoissa on kolme eri tasoryhmää: alkeisryhmä, alkeis 2-ryhmä ja jatkoryhmä. Tutustu tasoryhmiin ennen ilmoittautumista ja katso uimakoulujen vuosiaikataulu.

 • Uimataitostartti on suunnattu aikuisille ja yli 12 vuotta täyttäneille nuorille, jotka kaipaavat rohkaisua uinnin aloittamiseen. Tunnilla Kaukaveden uimaopettajan johdolla totutellaan veteen sekä harjoitellaan alkeisuinteja pienryhmässä. Uimakoulussa edetään osallistujien tason ja toiveiden mukaisesti, jolloin veteen totuttautuminen on helpompaa ja jokainen saa tasoistaan uinninopetusta. Uimakoulu järjestetään radoilla 1–2 (syvyys 1,2–1,35 m) tai opetusaltaassa (syvyys 0,35-1 m)

  Uimataitostartin aikatauluista ilmoitetaan myöhemmin.

 • Kaukavedessä järjestetään viikoittain aikuisille uinnin perusteiden opetusta uimapettajan johdolla. Tarjolla on yksilöllistä ohjausta oman uinnin kehittämiseen.

  Tavoitteena on perustaitojen parantaminen ja taloudellisempi uinti. Opetus pureutuu uinnin perustekniikoihin osallistujien toiveiden mukaan. Tunneilla on mahdollista käydä läpi esimerkiksi vapaauinnin, rintauinnin sekä selkäuinnin tekniikkaa. Käytössämme on vedenkestävä kamera, jota on mahdollista hyödyntää opetuksessa. Halutessasi voit kuvauttaa omaa uintiasi, päästä näkemään miltä uintisi näyttää pinnan alla ja saada henkilökohtaista palautetta.

  Ajankohta

  Keskiviikkoisin kello 18.00–18.45 radalla 8.

  Pääsyvaatimus

  Uinnin perusteet -tunnin pääsyvaatimuksena on 25m yhtäjaksoinen uinti. Osallistujilta ei vaadita uintitekniikan osaamista eikä sitoutuneisuutta tunneilla käymiseen; voit liittyä yksittäiselle tunnille milloin vain.

  Hinta

  Uinnin perusteet -tunnille osallistuminen maksaa 2,00 € + sisäänpääsymaksu.
  Tunneille ei vaadita ennakkoilmoittautumista.

  Lisätietoja:

  Kaukaveden uinninvalvonta:
  p. 044 710 0538

 • Yksityisohjauksessa saa kohdennettua yksilöllistä tekniikkaohjausta. Ohjaus toteutetaan asiakkaan toiveiden mukaisesti uinnin alkeista käännöksiin, ja vaikka perhosuintiin asti.

  Yksityisohjauksen hinta on 34,60 €/h + sisäänpääsymaksu.

  Teemme yksityisohjausta myös kuntosaliharjoitteluun. Kuntosalilla harjoittelun aloittaminen voi monelle olla haastavaa. Autamme liikkeiden ja laitteiden käyttämisessä, sekä harjoittelun suunnittelussa. Tunti on täysin muokattavissa asiakkaan toiveiden ja tavoitteiden mukaiseksi.

  Ajanvaraus ja kyselyt sähköpostilla: liikunnanohjaus@kajaani.fi

Lisätietoja ja tiedustelut