Hyppää sisältöön

Allastilat

Kaukaveden altaissa riittää vettä ja vaihtoehtoja kaikille kävijöille. On kylmää ja kuumaa, pitkää ja lyhyttä allasta niin kuntouimareille, perheille kuin vesiurheilijoillekin. Esteettömyys ja nostinlaitteet mahdollistavat nautinnon kaikille liikkumistapaan katsomatta.

 • Pääallas on Kaukaveden sydän ja soveltuu hyvin kuntouintiin, vesijuoksuun ja vesiurheilulajien monipuoliseen harrastamiseen. Vilskettä riittää aamusta iltaan. Ajankohdasta riippuen uintiratoja tai osa allastoiminnoista voi olla varattuina erillisryhmien käyttöön.

  Yhteensä 8 rataa:
  4 x 25 metriä, syvyys 1,20 – 1,35 metriä
  4 x 50 metriä, syvyys 3,70 metriä (50 metrin ratojen aukioloajat)
  Rataleveys 2,50 metriä
  Veden lämpötila 27 astetta

 • Päistikkaa kerien vai suorin vartaloin sukkana? Huimapäiden iloksi ja varovaisuutta noudattaen voi pääaltaan syvään päähän loiskauttaa myös ponnahduslaudalta!

  Kaksi hyppykorkeutta, 1 ja 3 metriä
  Veden syvyys ponnahduslautojen alapuolella 3,70 metriä

  Hyppytornin aukioloajat.

 • Uimataito on tärkeä kansalaistaito. Opetusallas tarjoaa turvallisen ympäristön tutustua veteen ja harjoitella perustaitoja esimerkiksi uimakouluissa ja muissa opetusryhmissä.

  Altaan pituus n. 20 metriä
  Porrasalue, syvyys 0,35 – 0,5 metriä
  Syvyys 0,8 – 1,0 metri
  Veden lämpötila 30 astetta

 • Monitoimialtaan lämpöinen vesi, niskaa ja hartioita hierovat pore- ja suihkupisteet virkistävät, rentouttavat ja hoitavat. Monitoimiallas soveltuu hyvin mm.vauvauinteihin ja lihaksia vahvistaviin kuntojumppiin.

  Monitoimialtaan syvyys 1,1 – 1,35 metriä
  Veden lämpötila 30 astetta

 • Hrrrrrr…. Kenpä täällä kylmää pelkäisi! Kylmävesialtaassa tunnet kuinka pintaverenkierto vilkastuu ja opit nopeasti nauttimaan sen tuomasta hyvänolon tunteesta kehossasi.

  Kylmävesialtaan syvyys 1,10 metriä
  Veden lämpötila 4-6 astetta

 • Kuumavesiallas tarjoaa mahdollisuuden täydelliseen rentoutumiseen. Likimain kuin linnunmaidossa lekottelisi. Vuorottelu kylmä- ja kuumavesi-altaissa on mm. urheilijoiden hyväksi havaitsema palautuskeino harjoitusten jälkeen.

  Kuumavesialtaan syvyys 0,5 metriä
  Veden lämpötila 37 astetta

 • Kaikkein pienimmille polskijoille on oma matala kahluuallas. Mukavan lämpöinen vesi ja kala-aiheinen vesilelu innostavat pärskimään!

  Taaperoaltaan syvyys 0,1 – 0,25 metriä
  Veden lämpötila 30 astetta

 • Fiuuh! Pitkä liukumäki kiemurtelee rakennuksen ulkopuolella! Liukumäessä lasketaan yksi kerrallaan ja jalat edellä. Turvallisuussyistä ikäraja liukumäkeen on 8 vuotta, nuoremmat yhdessä aikuisen kanssa.

  Liukumäen kokonaispituus 50 metriä

 • Pukeutumistilojen kaapit toimivat rannekkeella. Sekä naisten että miesten puolella on omat saunatilansa. Esteettömyys on huomioitu myös pukeutumis- ja saunatiloissa, pyörätuolilla liikkuville on omat suihkupyörätuolit pukeutumistiloissa.