Hyppää sisältöön

Harrastamisen Suomen malli Kainuussa

Kajaanin kaupungin liikuntatulosyksikkö pyörittää Suomen mallia yhteishankkeessa Sotkamon, Suomussalmen, Hyrynsalmen, Paltamon, Puolangan ja Ristijärven kuntien kanssa

Kajaanissa toimintaa järjestetään kaikilla kouluilla. Koulukohtaisten harrastusten lisäksi tarjolla on koulusta riippumattomia harrastuksia, kuten jääkiekkoa jäähallilla, tennistä tennishallilla sekä uintia vesiliikuntakeskus Kaukavedessä. Kaikki harrastukset ovat osallistujille maksuttomia! Mukaan harrastuksia järjestämään on saatu laaja joukko paikallisia urheiluseuroja, kulttuuritoimijoita sekä opiskelijoilta Kajaanin ammattikorkeakoulun eri aloilta.

Mikä Suomen malli?

Suomen mallin tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia. Tarkoituksena on tarjota jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuus aidosti mieluisaan ja maksuttomaan harrastukseen koulupäivän yhteydessä ja koulujen tiloissa. Koko Suomen malli perustuu lapsilähtöisyyteen: harrastusten tulee olla lasten itsensä toivomia ja heille parhaiten sopivaan aikaan. Järjestettävät harrastukset perustuvat valtakunnalliseen koululaiskyselyyn, jossa kysyttiin lasten ja nuorten mieluisia harrastustoiveita. Kainuussa suosituimpia harrastuksia olivat muun muassa parkour, kuvataide, lumilautailu ja laskettelu, ruoan valmistus, kuntosali, pelisuunnittelu ja koodaus sekä metsästys.

Tarkoitus on juurruttaa malli pysyväksi osaksi kuntien harrastuskenttää ja jatkossa avustus toiminnan järjestämiseen on haettavissa keväisin.

Harrastamisen suomen malli - logo

Lisätietoja