Hyppää sisältöön

Kesätyösetelit

Perusopetuksen ja valmistavan opetuksen sekä toisen asteen opiskelijoiden kesätyösetelit

Kaupunki jakaa vuosittain kesätyösetelejä kajaanilaisille tai Kajaanissa opiskeleville perusopetuksen päättäville ja valmistavan opetuksen päättäville oppilaille sekä toisen asteen 1. ja 2. vuosikurssin opiskelijoille.

Vuonna 2024 kesätyösetelin arvo on 350,00 euroa ja niitä jaetaan yhteensä korkeintaan 591 kappaletta. Kesätyöseteliä haetaan sähköisellä hakemuksella, joka aukeaa 4.3.2024 klo 9:00.

Perusopetus ja valmistava opetus

Seteleitä on varattu etukäteen kaikille kajaanilaisille hakukriteerit täyttäville perusopetuksen päättäville ja valmistavan opetuksen päättäville oppilaille. Hakematta jääneet perusopetuksen ja valmistavan opetuksen setelit siirretään hakuajan päätyttyä toisen asteen opiskelijoille haettavaksi.

Toisen asteen opiskelijat

Toisen asteen seteleitä on rajoitettu määrä ja niitä ei riitä kaikille hakukriteerit täyttäville opiskelijoille. Jos olet toisen asteen opiskelija, tee hakemus mahdollisimman aikaisin, koska hakemukset käsitellään ja hyväksytään saapumisjärjestyksessä.

Hakemusten käsittely

Nuorisopäällikkö tekee viranhaltijapäätöksen seteleistä hakemusten perusteella viikolla 19 eli 6.5. – 10.5.2024 välisenä aikana. Päätös hakemuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä toimitetaan sähköpostitse jokaiselle hakijalle erikseen mahdollisimman pian viranhaltijapäätöksen jälkeen.

Hakukriteerit ja -ohjeet

 1. Kesätyöseteliin on oikeutettu kajaanilainen tai Kajaanissa opiskeleva perusopetuksen päättävä tai toisen asteen 1. ja 2. vuosikurssin opiskelija, joka täyttää kuluvana vuonna 16, 17 tai 18 vuotta.
 2. Kesätyöseteli voidaan myöntää myös perusopetuksen ja valmistavan opetuksen oppilaille sekä ammattiopiston TUVA-opiskelijoille, jotka täyttävät kuluvana vuonna 16, 17 tai 18 vuotta.
 3. Kesätyöseteliä haetaan sähköisellä hakemuksella vuosittain ilmoitetun hakuajan puitteissa.
 4. Hakijalla täytyy olla tieto tulevasta työpaikastaan, kun hän täyttää hakemusta.
 5. Kesätyöseteli on mahdollista käyttää myös kesäyrittäjyyteen, kun hakija suorittaa 4H-yhdistyksen järjestämän yrittäjäkoulutuksen ja yritys perustetaan Kajaanin 4H-yhdistyksen kautta. Lisätietoja: toiminnanjohtaja Johanna Huovinen p. 050 407 7281 johanna.huovinen@4h.fi
 6. Kesätyöseteli on mahdollista käyttää myös NYT-yrittäjyyteen, kun hakija suorittaa Kainuun ammattiopiston yrittäjyys opintoihin liittyvät tehtävät ja perustaa NYT-yrityksen Kainuun ammattiopiston kautta. Lisätietoja: Heli Mylly p. 044 797 4651 heli.mylly@kao.fi ja Anne Alasalmi p. 044 528 5138 anne.alasalmi@kao.fi

Tuki voidaan maksaa nuoren työllistävälle työnantajalle, mikäli

 • Työntekijä on kajaanilainen tai Kajaanissa opiskeleva peruskoulunsa päättävä tai toisen asteen (lukio ja ammattiopisto) 1. tai 2. vuosikurssin opiskelija.
 • Työsuhde kestää vähintään kaksi viikkoa, viikkotyöaika on 30 tuntia.
 • Työntekijän palkka on alalla noudatettavan työehtosopimuksen mukainen. Jos alalla on tehty “Tutustu työelämään ja tienaa” -sopimus, voidaan noudattaa sopimuksen mukaista palkkasuositusta, mikäli kesätyöntekijä on peruskoululainen, 10-luokkalainen, lukiolainen ja TUVA-koulutukseen osallistuva.
 • Työnantaja maksaa työnantajan lakisääteiset maksut.
 • Työntekijän kanssa tehdään kirjallinen työsopimus ja hänelle annetaan työtodistus palvelussuhteen päätyttyä.
 • Työnantajana voi toimia myös kotitalous, mutta ei työntekijän oma koti eikä myöskään lähisukulainen.

Voimassaoloaika ja maksaminen

Kesätyöseteli on voimassa 1.6.-31.10. välisenä aikana. Kesätyösetelituki maksetaan työnantajille jälkikäteen, kun työnantaja on työsuhteen päättymisen jälkeen lähettänyt kaupungille laskun (alv 0 %) verkkolaskuna.

Laskutustiedot

Kajaanin kaupunki / Sivistystoimiala / Nuorten kesätyöseteli
Vastaanottaja: Kajaanin kaupunki
Y-tunnus: 0214958-9
Verkkolaskuosoite: 003702149589
Välittäjätunnus: 003703575029
Verkkolaskuoperaattori: Telia Finland Oyj
Verkkolaskutusosoite: Kajaanin kaupunki, 003702149589,
PL 299, 02066 DOCUSCAN
Viite: 2914350008

Tarkemmat laskutusohjeet Kajaanin kaupungin verkkosivujen laskutusosoitteet -sivulta. Lasku on lähetettävä viimeistään 30.11. eli marraskuun loppuun mennessä.

Lisätiedot perusopetuksen ja toisen asteen opiskelijoiden kesätyö­seteleistä