Hyppää sisältöön

Kesätyöseteliohje toisen asteen opiskelijoille

Kesätyöseteli on tuki, joka kannustaa työnantajia palkkaamaan nuoria kesätöihin. Seteliä voi hakea Kajaanissa kirjoilla oleva tai kesäkauden Kajaanissa asuva toisen asteen (ammattiopisto ja lukio) 1. ja 2. vuosikurssin opiskelija, joka on hankkinut kesätyöpaikan tai perustaa kesäyrityksen.

Kesätyöseteleitä on jaettavana noin 250 kappaletta. Kajaanin kaupunki myöntää setelit kriteerit täyttäville hakijoille hakujärjestyksessä. Setelin arvo on 350€.

Perusedellytykset/kriteerit

  • Kajaani on vakituinen asuinpaikkasi tai olet kajaanilainen ja asut kesäkauden v. 2023 Kajaanissa.
  • Olet toisen asteen, ammattiopisto tai lukio, 1. tai 2. vuosikurssin opiskelija.
  • Olet hankkinut itsellesi kesätyöpaikan tai perustat kesäyrityksen.
  • Työsuhteesi kesätyöpaikassa kestää vähintään kaksi viikkoa ja työaika on vähintään 30 h/viikko. Työsuhde voi jakaantua useampaan osaan.

Miten haet kesätyöseteliä?

  1. Hanki ensin itsellesi kesätyöpaikka tai jos ryhdyt kesäyrittäjäksi, ota yhteys Kajaanin 4H-yhdistykseen. Ennen kesäyrittäjyyden alkua 4H järjestää kesäyrittäjäkoulutuksen.
  2. Tee sähköinen kesätyösetelihakemus, joka aukeaa maanantaina 6.3.2023 klo 9.00 osoitteessa www.kajaani.fi/kesatyoseteli/

Aikataulu ja muut ohjeet

  1. Hakemus sulkeutuu toisen asteen opiskelijoilla perjantaina 30.4.2023 klo 18.00.
  2. Setelit vahvistetaan toukokuun puolivälissä ja tieto siitä lähetetään seteliä hakeneille toukokuussa.
  3. Täytä seteliin henkilötietosi ja vie se työnantajallesi, kun aloitat työsi. Jos olet kesäyrittäjä, toimita seteli Kajaanin 4H –yhdistykselle.
  4. Kesätyöseteli on voimassa 1.6. – 31.10.2023 välisenä aikana.

Vinkkejä kesätyöpaikan hakuun

Voit hakea kesätyöpaikkaa yrityksistä, yhdistyksistä, osuuskunnista, seurakunnista, valtion laitoksista, Kajaanin kaupungin sekä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän työpaikoista. Voit käyttää kesätyösetelin myös kesäyrittäjyyteen, kun perustat yrityksen Kajaanin 4H-yhdistyksen kautta ja käyt Kajaanin 4H-yhdistyksen järjestämän yrittäjäkoulutuksen.

Kajaanin kaupungilta voit kysyä työpaikkaa eri toimialoilta tai toimipaikoista sekä Kajaanin kaupungin liikelaitoksista. Kysy kesäsetelipaikasta suoraan nuorisopalveluista, päiväkodeista, kirjastoista, museoilta, Kaukametsästä/Runoviikko, Mamsellilta ateria- ja puhtaanapitotehtävistä, Ympäristötekniseltä toimialalta esimerkiksi liikuntapaikoista ja puistotyöntekijän tehtävistä.

Hyödynnä harrastuksesi ja mielenkiinnon kohteesi työnhaussa. Kaikesta työkokemuksesta on tulevaisuudessa varmasti hyötyä ja työnantajat arvostavat monipuolista osaamista. Ole aktiivinen ja ota yhteyttä mielenkiintoisiin työpaikkoihin.

Lisätietoja kesäyrittäjyydestä ja yrityskoulutuksesta

toiminnanjohtaja Johanna Huovinen p. 050 407 7281 johanna.huovinen@4h.fi Kajaanin 4H-yhdistys

Onnea työn hakemiseen tai yrityksen perustamiseen! Hyödynnä vahvuutesi!

Lisätietoja kesätyösetelistä