Hyppää sisältöön

Kesätyöseteliohje toisen asteen opiskelijoille

Kesätyöseteli on tuki, joka kannustaa työnantajia palkkaamaan nuoria kesätöihin. Seteliä voi hakea kajaanilainen tai Kajaanissa opiskeleva toisen asteen (ammattiopisto ja lukio) 1. ja 2. vuosikurssin opiskelija, joka on hankkinut kesätyöpaikan tai perustaa yrityksen.

Kajaanin kaupunki myöntää setelit kriteerit täyttäville hakijoille hakujärjestyksessä. Setelin arvo on 350€.

Perusedellytykset/kriteerit

  • Olet kajaanilainen tai opiskelet Kajaanissa.
  • Olet toisen asteen (ammattiopisto tai lukio) 1. tai 2. vuosikurssin opiskelija.
  • Olet hankkinut itsellesi kesätyöpaikan tai perustat 4H-kesäyrityksen tai perustat NYT-yrityksen.
  • Työsuhteesi kesätyöpaikassa kestää vähintään kaksi viikkoa ja viikkotyöaika on vähintään 30 h/viikko. Työsuhde voi jakaantua useampaan osaan.

Miten haet kesätyöseteliä?

  1. Hanki ensin itsellesi kesätyöpaikka. Jos haluat 4H-kesäyrittäjäksi, ota yhteys Kajaanin 4H-yhdistykseen. Jos haluat NYT-yrittäjäksi, ota yhteyttä NYT-yrittäjien paikalliseen yhteyshenkilöön.
  2. Tee sähköinen kesätyösetelihakemus, joka aukeaa maanantaina 4.3.2024 klo 9:00 osoitteessa www.kajaani.fi/kesatyoseteli/

Aikataulu ja muut ohjeet

  1. Hakemus toisen asteen opiskelijoille sulkeutuu sunnuntaina 14.4.2024 klo 20:00.
  2. Setelit vahvistetaan ja lähetetään hakijoille sähköpostitse viikolla 19 eli 6.5. – 10.5.2024 välisenä aikana.
  3. Täytä seteliin henkilötietosi ja vie se työnantajallesi, kun aloitat työsi. Jos olet 4H-kesäyrittäjä, toimita seteli Kajaanin 4H –yhdistykselle. Jos olet NYT-yrittäjä, toimita seteli NYT-yrittäjien paikalliselle yhteyshenkilölle.
  4. Kesätyöseteli on voimassa 1.6. – 31.10. välisenä aikana.

Vinkkejä kesätyöpaikan hakuun

Voit hakea kesätyöpaikkaa yrityksistä, yhdistyksistä, osuuskunnista, seurakunnista, valtion laitoksista, Kajaanin kaupungin ja Kainuun hyvinvointialueen työpaikoista. Työnantajana voi olla myös kotitalous, mutta ei nuoren oma koti, eikä myöskään lähisukulainen. Voit käyttää kesätyösetelin myös 4H-kesäyrittäjyyteen tai ryhtymällä NYT-yrittäjäksi.

Kajaanin kaupungilta voit kysyä työpaikkaa eri toimialoilta tai toimipaikoista sekä Kajaanin kaupungin liikelaitoksista. Kysy kesäsetelipaikasta suoraan nuorisopalveluista, päiväkodeista, kirjastoista, museoilta, Kaukametsästä/Runoviikko, Mamsellilta ateria- ja puhtaanapitotehtävistä, Ympäristötekniseltä toimialalta esimerkiksi liikuntapaikoista ja puistotyöntekijän tehtävistä.

Hyödynnä harrastuksesi ja mielenkiinnon kohteesi työnhaussa. Kaikesta työkokemuksesta on tulevaisuudessa varmasti hyötyä ja työnantajat arvostavat monipuolista osaamista. Ole aktiivinen ja ota yhteyttä mielenkiintoisiin työpaikkoihin.

Lisätietoa 4H-kesäyrittäjyydestä

Johanna Huovinen p. 050 407 7281 johanna.huovinen@4h.fi

Lisätietoa NYT-yrittäjyydestä

Heli Mylly p. 044 797 4651 heli.mylly@kao.fi
Anne Alasalmi p. 044 528 5138 anne.alasalmi@kao.fi

Onnea työn hakemiseen tai yrityksen perustamiseen! Hyödynnä vahvuutesi!

Lisätietoja kesätyösetelistä