Hyppää sisältöön

Kesätyöseteliohje perusopetuksen päättävälle

Kesätyöseteli on tuki, joka kannustaa työnantajia palkkaamaan nuoria kesätöihin. Seteliä voi hakea kajaanilainen tai Kajaanissa opiskeleva perusopetuksensa päättävä henkilö, joka on hankkinut kesätyöpaikan tai perustaa 4H-kesäyrityksen.

Kajaanin kaupunki myöntää kesätyösetelin kaikille kriteerit täyttäville kesätyösetelihakemuksen tehneille, joiden perusopetus päättyy vuonna 2024. Setelin arvo on 350 €.

Perusedellytykset/kriteerit

 • Kajaani on vakituinen asuinpaikkasi tai opiskelet Kajaanissa.
 • Perusopetuksesi päättyy vuonna 2024.
 • Olet hankkinut itsellesi kesätyöpaikan tai perustat 4H-kesäyrityksen.
 • Työsuhde kestää vähintään kaksi viikkoa. Suositeltava työaika on 6 h/pv ja 30 h/viikko. Työsuhteen voi myös jakaa useampaan eri osaan kokonaistuntimäärän ollessa yhteensä vähintään 60 tuntia.

Miten haet kesätyöseteliä?

 1. Hanki ensin itsellesi kesätyöpaikka. Jos haluat 4H-kesäyrittäjäksi, ota yhteys Kajaanin 4H-yhdistyksen yhteyshenkilöön.
 2. Tee seuraavaksi sähköinen kesätyösetelihakemus, joka aukeaa 4.3.2024 klo 9:00 osoitteessa www.kajaani.fi/kesatyoseteli/

Aikataulu ja muut ohjeet

 1. Hakemus perusopetuksensa päättäville sulkeutuu 1.4.2024 klo 20:00.
 2. Setelit vahvistetaan ja lähetetään hakijoille sähköpostitse viikolla 19 eli 6.5. – 10.5.2024 välisenä aikana.
 3. Täytä seteliin henkilötietosi ja vie se työnantajallesi, kun aloitat työsi. Jos olet 4H-yrittäjä, toimita seteli Kajaanin 4H –yhdistykselle.
 4. Kesätyöseteli on voimassa 1.6. – 31.10. välisenä aikana.
 5. Jos olet kajaanilainen, voit hakea seteliä vaikka kesätyöpaikka olisi toisella paikkakunnalla Suomessa,

Vinkkejä kesätyöpaikan hakuun

Voit hakea kesätyöpaikkaa yrityksistä, yhdistyksistä, osuuskunnista, seurakunnista, valtion laitoksista, Kajaanin kaupungilta ja Kainuun hyvinvointialueen työpaikoista. Työnantajana voi olla myös kotitalous, mutta ei nuoren oma koti, eikä myöskään lähisukulainen. Voit käyttää kesätyösetelin myös 4H-kesäyrittäjyyteen.

Kajaanin kaupungilta voit kysyä työpaikkaa eri toimialoilta tai toimipaikoista sekä Kajaanin kaupungin liikelaitoksista. Kysy kesäsetelipaikasta suoraan nuorisopalveluista, päiväkodeista, kirjastoista, museoilta, Kaukametsästä/Runoviikko, Mamsellilta ateria- ja puhtaanapitotehtävistä, Ympäristötekniseltä toimialalta esimerkiksi liikuntapaikoista ja puistotyöntekijän tehtävistä.

Hyödynnä harrastuksesi ja mielenkiinnon kohteesi työnhaussa. Kaikesta työkokemuksesta on tulevaisuudessa varmasti hyötyä ja työnantajat arvostavat monipuolista osaamista. Ole aktiivinen ja ota yhteyttä mielenkiintoisiin työpaikkoihin.

Lisätietoja 4H-kesäyrittäjyydestä

Johanna Huovinen p. 050 4077 281 johanna.huovinen@4h.fi

Onnea työn hakemiseen tai yrityksen perustamiseen! Hyödynnä vahvuutesi!

 

Lisätietoja kesätyösetelistä