Hyppää sisältöön

Kesätyöseteliohje perusopetuksen päättävälle

Kesätyöseteli on tuki, joka kannustaa työnantajia palkkaamaan nuoria kesätöihin. Seteliä voi hakea kajaanilainen tai Kajaanissa opiskeleva perusopetuksensa päättävä henkilö, joka on hankkinut kesätyöpaikan tai perustaa 4H-kesäyrityksen.

Kajaanin kaupunki myöntää kesätyösetelin kaikille kriteerit täyttäville kesätyösetelihakemuksen tehneille, joiden perusopetus päättyy vuonna 2023. Setelin arvo on 350 €.

Perusedellytykset/kriteerit

 • Kajaani on vakituinen asuinpaikkasi tai opiskelet Kajaanissa.
 • Perusopetuksesi päättyy vuonna 2023.
 • Olet hankkinut itsellesi kesätyöpaikan tai perustat 4H-kesäyrityksen.
 • Työsuhteesi kesätyöpaikassa kestää vähintään kaksi viikkoa ja työaika on vähintään 30 h/viikko. Työsuhde voi jakaantua useampaan osaan.

Miten haet kesätyöseteliä?

 1. Hanki ensin itsellesi kesätyöpaikka. Jos haluat 4H-kesäyrittäjäksi, ota yhteys Kajaanin 4H-yhdistyksen yhteyshenkilöön.
 2. Tee seuraavaksi sähköinen kesätyösetelihakemus, joka aukeaa maanantaina 6.3.2023 klo 9.00 osoitteessa www.kajaani.fi/kesatyoseteli/

Aikataulu ja muut ohjeet

 1. Hakemus perusopetuksensa päättäville sulkeutuu perjantaina 16.4.2023 klo 18.00.
 2. Setelit vahvistetaan ja lähetetään hakijoille sähköpostitse toukokuun loppuun mennessä.
 3. Täytä seteliin henkilötietosi ja vie se työnantajallesi, kun aloitat työsi. Jos olet 4H-yrittäjä, toimita seteli Kajaanin 4H –yhdistykselle.
 4. Kesätyöseteli on voimassa 1.6. – 31.10.2023 välisenä aikana.
 5. Jos olet kajaanilainen, voit hakea seteliä vaikka kesätyöpaikka olisi toisella paikkakunnalla Suomessa,

Vinkkejä kesätyöpaikan hakuun

Voit hakea kesätyöpaikkaa yrityksistä, yhdistyksistä, osuuskunnista, seurakunnista, valtion laitoksista, Kajaanin kaupungilta ja Kainuun hyvinvointialueen työpaikoista. Työnantajana voi olla myös kotitalous, mutta ei nuoren oma koti, eikä myöskään lähisukulainen. Voit käyttää kesätyösetelin myös 4H-kesäyrittäjyyteen.

Kajaanin kaupungilta voit kysyä työpaikkaa eri toimialoilta tai toimipaikoista sekä Kajaanin kaupungin liikelaitoksista. Kysy kesäsetelipaikasta suoraan nuorisopalveluista, päiväkodeista, kirjastoista, museoilta, Kaukametsästä/Runoviikko, Mamsellilta ateria- ja puhtaanapitotehtävistä, Ympäristötekniseltä toimialalta esimerkiksi liikuntapaikoista ja puistotyöntekijän tehtävistä.

Hyödynnä harrastuksesi ja mielenkiinnon kohteesi työnhaussa. Kaikesta työkokemuksesta on tulevaisuudessa varmasti hyötyä ja työnantajat arvostavat monipuolista osaamista. Ole aktiivinen ja ota yhteyttä mielenkiintoisiin työpaikkoihin.

Lisätietoja 4H-kesäyrittäjyydestä

Johanna Huovinen p. 050 4077 281 johanna.huovinen@4h.fi

Onnea työn hakemiseen tai yrityksen perustamiseen! Hyödynnä vahvuutesi!

 

Lisätietoja kesätyösetelistä