Hyppää sisältöön

Kesätyöseteliohje perusopetuksen päättävälle

Kesätyöseteli on tuki, joka kannustaa työnantajia palkkaamaan nuoria kesätöihin. Seteliä voi hakea Kajaanissa kirjoilla oleva tai kesäkauden Kajaanissa asuva perusopetuksensa päättävä henkilö, joka on hankkinut kesätyöpaikan tai perustaa kesäyrityksen.

Kajaanin kaupunki myöntää kesätyösetelin kaikille kriteerit täyttäville kesätyösetelihakemuksen tehneille, joiden perusopetus päättyy keväällä 2023. Setelin arvo on 350 €.

Perusedellytykset/kriteerit

 • Kajaani on vakituinen asuinpaikkasi tai asut kesäkauden v. 2023 Kajaanissa.
 • Perusopetuksesi, 9. tai 10. luokka tai aikuisten perusopetus (APO), päättyy keväällä 2023.
 • Olet hankkinut itsellesi kesätyöpaikan tai perustat kesäyrityksen.
 • Työsuhteesi kesätyöpaikassa kestää vähintään kaksi viikkoa ja työaika on vähintään 30 h/viikko. Työsuhde voi jakaantua useampaan osaan.

Miten haet kesätyöseteliä?

 1. Hanki ensin itsellesi kesätyöpaikka tai jos ryhdyt kesäyrittäjäksi, ota yhteys Kajaanin 4H-yhdistykseen. Ennen kesäyrittäjyyden alkua 4H järjestää kesäyrittäjäkoulutuksen.
 2. Tee seuraavaksi sähköinen kesätyösetelihakemus, joka aukeaa maanantaina 6.3.2023 klo 9.00 osoitteessa www.kajaani.fi/kesatyoseteli/

Aikataulu ja muut ohjeet

 1. Hakemus perusopetuksensa päättäville sulkeutuu perjantaina 16.4.2023 klo 18.00.
 2. Setelit vahvistetaan toukokuun aikana ja tieto siitä lähetetään seteliä hakeneille toukokuun lopppuun mennessä.
 3. Täytä seteliin henkilötietosi ja vie se työnantajallesi, kun aloitat työsi. Jos olet kesäyrittäjä, toimita seteli Kajaanin 4H –yhdistykselle.
 4. Kesätyöseteli on voimassa 1.6. – 31.10.2023 välisenä aikana.
 5. Jos olet kajaanilainen, voit hakea seteliä vaikka kesätyöpaikka olisi toisella paikkakunnalla Suomessa,

Vinkkejä kesätyöpaikan hakuun

Voit hakea kesätyöpaikkaa yrityksistä, yhdistyksistä, osuuskunnista, seurakunnista, valtion laitoksista, Kajaanin kaupungin sekä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän työpaikoista. Voit käyttää kesätyösetelin myös kesäyrittäjyyteen, kun perustat yrityksen Kajaanin 4H-yhdistyksen kautta ja käyt Kajaanin 4H-yhdistyksen järjestämän yrittäjäkoulutuksen. Työnantajana voi olla myös kotitalous, mutta ei nuoren oma koti, eikä myöskään lähisukulainen.

Kajaanin kaupungilta voit kysyä työpaikkaa eri toimialoilta tai toimipaikoista sekä Kajaanin kaupungin liikelaitoksista. Kysy kesäsetelipaikasta suoraan nuorisopalveluista, päiväkodeista, kirjastoista, museoilta, Kaukametsästä/Runoviikko, Mamsellilta ateria- ja puhtaanapitotehtävistä, Ympäristötekniseltä toimialalta esimerkiksi liikuntapaikoista ja puistotyöntekijän tehtävistä.

Hyödynnä harrastuksesi ja mielenkiinnon kohteesi työnhaussa. Kaikesta työkokemuksesta on tulevaisuudessa varmasti hyötyä ja työnantajat arvostavat monipuolista osaamista. Ole aktiivinen ja ota yhteyttä mielenkiintoisiin työpaikkoihin.

Lisätietoja kesäyrittäjyydestä ja yrityskoulutuksesta
toiminnanjohtaja Johanna Huovinen p. 050 4077 281 johanna.huovinen@4h.fi Kajaanin 4H-yhdistys

Onnea työn hakemiseen tai yrityksen perustamiseen! Hyödynnä vahvuutesi!

 

Lisätietoja kesätyösetelistä