Hyppää sisältöön

Kotona kansainvälisessä Kainuussa

Kotona kansainvälisessä Kainuussa-lehden sisällöt eri kielillä

Limppusaari Kajaanin keskustassa

Kotona Kainuussa

Kansainvälinen rekrytointi ja sen tarve on ollut paljon esillä mediassa viimeisen parin vuoden ajan. Keskustelussa unohtuu usein, että meillä on ollut kansainvälisiä osaajia läpi aikojen myös täällä Kainuussa, ja haluammekin tässä lehdessä esitellä muutamia muualta maailmasta lähtöisin olevia osaavia kainuulaisia.

At home in Kainuu

International recruitment and the need for it has been much in the media over the past couple of years. It is often forgotten that we have had international talent throughout the ages, also here in Kainuu, and in this magazine we would like to introduce a few talented Kainuu residents from other parts of the world.

В Кайнуу как дома

В последние пару лет в средствах массовой информации много говорилось о международном рекрутинге и необходимости привлечения работников-иностранцев. Часто забывают, что на протяжении веков у нас, в Кайнуу, были и международные таланты, и в этом журнале мы хотели бы представить несколько таких талантов из других стран.

Kotona kansainvälisessä Kainuussa

Tutustu Kotona kansainvälisessä Kainuussa-lehden sisältöihin eri kielillä.
Eri kieliversiot löydät suomenkielisen tekstin jälkeen. Kieliä lisätään parhaillaan.  Nyt luettavissa suomi, englanti  ja venäjä sekä arabia (PDF).

Kajaanin kansainväliset palvelut Kotona kansainvälisessä Kainuussa

Kajaanin kansainvälisten palveluiden tehtävä on varmistaa eri syistä Kajaaniin ja Kainuuseen muuttaneiden ulkomaalaisten arjen sujuvuus, hyvinvointi ja turvallisuus sekä kotoutuminen moninaiseen suomalaiseen yhteiskuntaan.

Lue Kajaanin kansainvälisistä palveluista

Rakkaus ja merkitykselliset hetket urapolun avaajina Kainuussa

Rakkaus sai hyppäämään tuntemattomaan, vaikka päätös ei ollut helppo. Sarajevon yliopiston kauppatieteiden kandidaatti otti kainuulaisen urapolkunsa ensiaskeleet kotoutumiskoulutuksessa. Kajaanissa koetut haasteet ovat nyt työn avainasia.

-Pienetkin merkitykselliset hetket ihmisten kanssa voivat kantaa elämää muuttaviin kokemuksiin. Tärkeintä on antaa mahdollisuus. Osaaminen ja tietotaito puhuvat sen jälkeen puolestaan,  muistuttaa kainuulaisen urapolun haasteet kokenut Irna Imamovic-Tokalic.

Lue Irnan tarina

Syyriasta suomussalmelaisen jalkapalloilun historiaan

Kainuulaisessa lehdssä kirjoitettiin suomussalmelaisen jalkapallon ”hypestä” ja historiallisesta hetkestä, kun Syyriasta Turkin kautta Suomussalmelle tullut Abdulaziz Azeza, 19, pelasi ensimmäisen virallisen ottelunsa aikuisten sarjassa.
Edellisen kerran aikuisten sarjan ottelussa on pelannut suomussalmelainen viime vuosituhannella.

Lue Abdulazizin arjesta

Kainuun liitto kutsuu Venäjä-yhteistyöhön: ”Porukassa on voimaa”

Kainuun liitto kutsuu yhteistyökumppaneita ideoimaan ja toteuttamaan Kainuun Venäjä-yhteistyötä.

Venäjä-yhteisyön edistämiseksi on kesäkuussa hyväksytty Kainuun Venäjä strategia 2021-2027. Se tähtää aktiiviseen, elinvoimaa vahvistavaan yhteistyöhön kestävän kehityksen periaatteet huomioiden. Venäjä- yhteistyö nähdään voimavarana ja rajan läheisyys mahdollisena valttikorttina. Strategian tavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan sitoutuneita toimijoita ja laaja-alaista yhteistyötä – maakunnassa ja kansainvälisesti

Lue Kainuun liiton kutsu Venäjä-yhteistyöhön

Carl Wideman There is always a great woman behind a great man!

I am Carl Wideman, a very ordinary Britt, who arrived for the first time in Finland for the autumnal chills of 1984. Arriving on a Finnair DC9 at Kajaani airport. I had planned a surprise visit to the home of my ‘holiday romance’ Finnish girlfriend. We met by chance in Morocco as my submarine stopped for some rest and recovery on the way back from an operational patrol in the Falklands.

Read Carl’s thoughts

Lentiiralainen Sabrina vie kansainväliset kävijät Kainuun lumoavaan luontoon

Kainuu on tunnettu luomavan upeasta luonnostaan.
Millaisia ajatuksia ja kokemuksia kainuulainen luonto on antanut Ranskasta Kuhmon Lentiiraan kotoutuneelle luontoalan yrittäjälle?

Lue Sabrinan kokemuksista

Riia Mantsinen Maahanmuuton monet kasvot

Maahanmuuttoa käsitellään helposti yksinomaan pakolaisten tai turvapaikanhakijoiden maahan tulon kautta.
Kokonaan toinen näkökulma maahanmuuttoon on tarveharkintainen koulutus- ja työperäinen osaajien houkuttelu tänne Pohjolaan.

Lue Riian ajatuksia

”Linnut, aivan kuin ihmiset”

Runossaan Miksi minä??? Ahmad Al-Sabawi käsittelee vieraantumisen tunnetta ja kärsimystä. Hän kertoo kirjoittaneensa runon jo ennen Suomeen tuloaan.
– Kirjoitin paitsi itsestäni, myös maastani. Ihmisiä kuolee, eikä kukaan suojele heitä. Siksi kuvaan metsästäjän tappamaa lintua ja sitä, että kukaan ei tuomitse metsästäjää. Linnut ansaitsevat elää ja niiden pitää voida huolehtia perheestään, hän avaa runoaan.

Lue Ahmedin runoudesta

Osallistu kyselyyn Tehdään yhdessä kansainvälisestä Kainuusta koti kaikille!

Kerro meille, miten sinä auttaisit uutta asukasta kotoutumaan Kainuuseen.
Vastaamalla kyselyyn olet mukana rakentamassa kansainvälistä Kainuuta – me arvomme osallistujien kesken pieniä palkintoja.

Kysely suomeksi, englanniksi ja venäjäksi

Kotona kansainvälisessä Kainuussa

Sisällöt on toteutettu osana hanketyötä:
KASPA-hanke – Kajaanin kaupungin maahanmuuttajapalvelujen asiakaspalvelupisteen ohjaus ja neuvontatyön kehittäminen
Yhteistyössä mukana TOPPA- ja KAUSI-hanke.

KASPA-hanketta rahoittavat Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) ja Kajaanin kansainväliset palvelut.
Hankkeen toteutuksesta vastaa Kajaanin kansainväliset palvelut.
TOPPA-hanke on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama (ESR). Hanke on Varsinais-Suomen ELY-keskuksen toteuttaman valtakunnallisen Kokka kohti Suomea – Kansainvälisistä osaajista kasvua ja kilpailukykyä  kasvukeskuksiin koordinointihankkeen alahanke. Hankkeen toteutuksesta vastaa Kajaanin kansainväliset palvelut.
KAUSI-hanke rahoitetaan Kainuun liiton Siltasopimuksen kautta ja omarahoitusosuudessa ovat mukana Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Ristijärvi, Sotkamo ja Suomussalmi. Hankkeen toteutuksesta vastaa Kajaanin kansainväliset palvelut.