Hyppää sisältöön
Jannika B esiintymässä Lammen Loiskeissa

Tapahtuma-avustukset

Tapahtuma-avustusta voidaan hakea Kajaanissa järjestettävään merkittävään tapahtumaan järjestäjän taloudellisen riskin pienentämiseksi.

Tapahtuma-avustus on ensisijaisesti tilojen ja alueiden vuokratukea, työvoimatukea, välinetukea sekä suorituspaikkojen kunnostusta, ja toissijaisesti markkinointitukea.

Huom. Heinäkuussa ei käsitellä tapahtuma-avustushakemuksia.

Ehdot ja arviointiperusteet

 1. Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää rekisteröidyille yhdistyksille, yrityksille ja yhteisöille sekä harkinnan mukaan yksityisille henkilöille. Tapahtuma-avustusta ei ole tarkoitettu esimerkiksi leiritoiminnan avustamiseen. Tapahtuma-avustusta ei ole tarkoitettu esimerkiksi sarjajärjestelmän alaisiin turnauksiin, jotka ovat osa seuran normaalia toimintaa.
 2. Avustusta myönnetään vain, jos tapahtuman sisältö ja rahoitussuunnitelma ovat sellaiset, että kaupunki voi ne hyväksyä.
 3. Tapahtuma tulee järjestää Kajaanin kaupungin alueella.​
 4. Tapahtuma-avustus on tarkoitettu tapahtuman järjestämisen kuluihin, ei muihin hakijan toiminnan kuluihin.
 5. Tapahtuma-avustuksia voi hakea ympäri vuoden. Heinäkuussa ei käsitellä tapahtuma-avustuksia. Vuoden viimeiset tapahtuma-avustushakemukset tulee jättää viimeistään 11.12. Tapahtuma-avustusta tulee hakea hyvissä ajoin (viimeistään 1 kk ) ennen tapahtumaa. Perustellusti voidaan myöntää myös kahta (2) viikkoa ennen. Tapahtuma-avustusta ei myönnetä jälkikäteen.
 6. Tapahtuma-avustusta ei myönnetä yksityisiin tapahtumiin, esimerkiksi vain järjestön jäsenistölle suunnattuihin tapahtumiin ja tilaisuuksiin.
 7. Avustuksia ei myönnetä kaupungin itse järjestämiin tapahtumiin.
 8. Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen täyttämällä tapahtuma-avustuksen raportointilomake.
 9. Tapahtuman tulee käyttää Kajaanin kaupungin logoa (teksti ja vaakuna) kaikissa tapahtumailmoituksissaan (some ja printti).
 10. Tapahtuma tulee ilmoittaa maksuttomalle tapahtumien Kainuu –tapahtumasivustolle (www.tapahtumienkainuu.fi)
 11. Jos tapahtuma peruuntuu, eikä siitä ole aiheutunut vielä kuluja, tulee avustus palauttaa kaupungille. 

Tapahtuma-avustusten arviointiperusteet
Arviointiperusteita käytetään tapahtuma-avustusten myöntämisen tukena

 1. Tapahtuma tukee kaupunkistrategian toteuttamista ja vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta sekä monipuolistaa Kajaanin tapahtumatarjontaa. ​
 2. Tapahtuman kävijämäärä​​.
 3. Tapahtuma vahvistaa kuntalaisten hyvinvointia ja osallisuutta sekä lisää yhteisöllisyyttä Kajaanissa.
 4. Tapahtuma on vastuullinen ja toiminnassa huomioidaan kestävän kehityksen periaatteet ja turvallisuusvaatimukset.​
 5. Tapahtuman näkyvyys Kajaanissa.​
 6. Tapahtumassa on huomioitu lapset ja nuoret.​
 7. Tapahtumassa on huomioitu eri kohderyhmät sekä tapahtuman fyysinen, sosiaalinen ja taloudellinen saavutettavuus.​
 8. Tapahtuman suunniteltu jatkuvuus.

Näitä lisäarviointiperusteita painotetaan isoissa ja mittavissa tapahtumissa

 1. Tapahtuman välittömät ja välilliset työllisyysvaikutukset ja vaikutukset elinkeinoelämään.  ​
 2. Tapahtuman näkyvyys Kajaanin ulkopuolella​.
 3. Tapahtumanjärjestäjän kyky selvitä mahdollisesta tappiosta.

Hakeminen

Tapahtuma-avustusta voi hakea ympäri vuoden. Tapahtuma-avustuksia ei käsitellä heinäkuussa ja vuoden viimeiset hakemukset tulee jättää viimeistään 11.12. Tapahtuma-avustusta tulee hakea hyvissä ajoin (viimeistään 1 kk ) ennen tapahtumaa. Perustellusti voidaan myöntää myös kahta (2) viikkoa ennen. Tapahtuma-avustusta ei myönnetä jälkikäteen.

Hakeminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella (linkki lomakkeeseen alla). Lomakkeen aikakatkaisu keskeyttää istunnon, jos lomake on käyttämättä yli 30 min. Tallennathan lomakkeen välillä Tallenna keskeneräisenä -painikkeella, mikäli täyttäminen kestää kauemmin.

Sähköisesti lähetetyn lomakkeen käsittelyä voit seurata kirjautumalla sähköisen asioinnin palveluun. Asiointipalvelusta voit myös tallentaa ja tulostaa hakemuksesi tiedot.

Jos hakemuksen täyttäminen sähköisesti ei ole mahdollista, voit täyttää tulostettavan tapahtuma-avustushakemuksen (pdf) ja lähettää sen liitteineen kirjaamon sähköpostiin kajaani@kajaani.fi tai osoitteeseen:

Kajaanin kaupunki/kirjaamo
Pohjolankatu 13
87100 Kajaani

Hae tapahtuma-avustusta

Yhteystiedot – liikuntatapahtumat

Yhteystiedot – kulttuuritapahtumat

Yhteystiedot – suuret tapahtumat

Esimerkiksi musiikkifestivaalit.

Yhteystiedot – muut tapahtumat