Hyppää sisältöön
Ilmakuva Kajaanin keskustasta

Yksityistieavustukset

Kajaanin kaupunki avustaa kuntalain 7 §:n nojalla Kajaanin kaupungin alueella olevien yksityisteiden osakkaita vuosittain erikseen päätettävän määrärahan puitteissa.

Kaupunki avustaa tieyksikköjen mukaisessa suhteessa tieosakasta, joka on Kajaanin kaupungin asukas, yritys tai yhteisö, jonka kotipaikka on Kajaani. Maaseudun elinvoimaisuuden säilyttämiseksi kaupunki avustaa myös vapaa-ajan asunnon vuoksi tien osakkaana olevia ulkopaikkakuntalaisia.

Kaupunki voi vuosittain hakemuksesta myöntää avustusta yksityiselle tielle sen kunnossapitoon, hyväksytyn kustannusarvion perusteella. Avustuksen suuruus määräytyy tien kunnossapitoluokan mukaan.

Hakeminen

Yksityistieavustukset on haettavissa  1.-28.4.2023 välisenä aikana klo 15.00 mennessä

Yksityistieavustusta haetaan ensisijaisesti sähköisen hakulomakkeen kautta. Lomaketta täytettäessä on syytä huomioida, että lomakkeen aikakatkaisu keskeyttää istunnon, jos lomake on käyttämättä yli 30 min. Tallennathan lomakkeen välillä Tallenna keskeneräisenä -painikkeella, mikäli täyttäminen kestää kauemmin.

Sähköisesti lähetetyn lomakkeen käsittelyä voit seurata kirjautumalla sähköisen asioinnin palveluun. Asiointipalvelusta voit myös tallentaa ja tulostaa hakemuksesi tiedot.

Jos hakemuksen tekeminen sähköisesti ei ole mahdollista, voit täyttää paperilomakkeen. Lomakkeita saa kaupungintalon aulasta (Pohjolankatu 13) ja ne tulee palauttaa liitteineen kirjaamon sähköpostiin kajaani@kajaani.fi tai osoitteeseen:

Kajaanin kaupunki/kirjaamo
Pohjolankatu 13
87100 Kajaani

Ennen hakemista tutustu

Hae yksityistieavustusta

Yhteystiedot