Hyppää sisältöön

Tapahtumien järjestäminen

Tapahtumien järjestäminen Kajaanissa

Kaupunki voi vuokrata katu-, puisto- tai muuta yleistä aluetta mm. tapahtuman tapahtuman järjestämiseen. Yleisten alueiden luvat

Kaukametsä tarjoaa täydelliset puitteet erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Kokous- ja seminaaritilat 30 – 500 henkilölle asiakkaan toiveiden mukaisesti. Kaikissa tiloissa avoin langaton verkkoyhteys, täydellinen kokousvarustus sekä ammattitaitoinen henkilökunta. Kaukametsän tilat

Rauniolinnalla ja linnasaarella järjestettävistä tapahtumista vaaditaan etukäteen tapahtumailmoitus Metsähallitukselle. Ilmoituksen saatuaan Metsähallituksen vastuuhenkilöt ovat yhteydessä ilmoituksen tekijään ja sopivat tapahtuman yksityiskohdista turvallisuuden, kävijöiden ohjauksen ja linnan historiallisten arvojen osalta.

Yleisötilaisuuden järjestämisen luvat ja ilmoitukset

Yleisötilaisuuden järjestäminen vaatii muun muassa tapahtuman koosta, luonteesta ja sijainnista riippuen erilaisia lupia, ilmoituksia ja muita järjestelyjä. Tapahtuman järjestäjän vastuulla on huolehtia näiden hoitamisesta riittävän ajoissa ennen tapahtumaa. Tähän listaan on koottu yleisimpiä tarvittavia lupia ja ilmoituksia. Huomioithan kuitenkin, että tapahtuman luonteen mukaan voidaan tarvita vielä muitakin lupia ja ilmoituksia kuin tässä mainitut.

1. Maanomistajan- ja tienkäyttölupa

Kaupungin omistamat yleiset alueet, tiet, puistot ja maanomistajan tai tiealueenkäyttölupahakemus.

2. Yleisötilaisuudesta on ilmoitettava kirjallisesti poliisille vähintään viittä vuorokautta ennen.

Tarpeen ainakin suurissa tapahtumissa, poliisi arvioi myös järjestyksenvalvojien tarpeellisuuden.

3. Terveydensuojeluviranomaisille ilmoitus viimeistään kaksi viikkoa ennen tilaisuutta, mikäli tilaisuudessa myydään tai luovutetaan elintarvikkeita.

4. Yleisötilaisuudesta on laadittava pelastussuunnitelma ja esitettävä se pelastusviranomaiselle vähintään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa.

Pelastussuunnitelma on laadittava tietyt kriteerit täyttäen.

5. Muut tarvittavat viranomaiset ja ilmoitukset

  • Äänentoistolaitteita käytettäessä meluilmoitukset
  • Musiikin julkiseen esittämiseen lupa tekijänoikeusjärjestöiltä, Teosto
  • Jätehuolto on suunniteltava ja järjestettävä kunnan jätehuoltomääräysten mukaisesti.
  • Alkoholin anniskelu vaatii aina anniskeluluvan.
  • Ilotulitukset, tavara-arpajaisluvat, mielenosoitukset, rallikilpailut ja tien sulkulupa, lisätietoja poliisin sivulta.

Tapahtuma-avustus

Tapahtuma-avustusta voidaan hakea Kajaanissa järjestettävään merkittävään tapahtumaan järjestäjän taloudellisen riskin pienentämiseksi.

Tapahtuma-avustus on ensisijaisesti tilojen ja alueiden vuokratukea, työvoimatukea, välinetukea sekä suorituspaikkojen kunnostusta, ja toissijaisesti markkinointitukea.

Tapahtuma-avustus