Hyppää sisältöön
Lapset käyttävät sujuvasti Ipadeja oppimiseen

Esiopetus

Esiopetuksen tavoitteina on edistää lapsen kasvu-, kehitys- ja oppimisedellytyksiä sekä vahvistaa lapsen myönteistä minäkuvaa. Keskeistä on toiminnallinen vuorovaikutus aikuisten ja lasten kesken sekä vertaisoppiminen. Esiopetuksen perustana on yhteistyö huoltajien, lasten ja esiopetuksen henkilöstön välillä.  Lapsen esiopetuksen oppimissuunnitelma  laaditaan yhteistyössä lapsen ja huoltajien kanssa. Esiopetuksen työtapoina ovat leikki, kokeileminen ja tutkiminen sekä luova toiminta aikuisten ja vertaisryhmän kanssa. Esiopetuksen arjessa on näkyvät erilaiset teemat, projektit ja työskentely toiminnallisessa oppimisympäristössä.

Esiopetus ( 4h/päivä ) on maksutonta, mutta sen ylittävältä ajalta peritään varhaiskasvatuksen asiakasmaksu, joka määräytyy perheen tulojen ja lapsen hoitoajan mukaan.

Wilma – Esiopetuksen ja kodin välinen viestintä

Esiopetuksen ja kodin välinen viestintä käydään pääasiallisesti Wilman kautta.

Siirry Wilmaan
 • Esiopetukseen ilmoittautuminen tehdään ensisijaisesti sähköisesti Varhaiskasvatuksen eAsiointipalvelun kautta.

  Jos huoltajilla ei ole käytössä pankkitunnuksia, voi ilmoittautumisen esiopetukseen tehdä myös tulostettavalla paperilomakkeella.

 • Syyslukukausi 16.8.-21.12.2021

  syysloma 18. – 24.10.2021 (vko 42)
  joululoma 22.12.2021 – 9.1.2022

   

  Kevätlukukausi 10.1.-31.5.2022

  urheiluloma 7. – 13.3.2022 (vko 10)
  pääsiäinen 15. – 18.4.2022
  helatorstai 26.5.2022
  vapaapäivä 27.5.2022

 • Kuljetukset järjestetään yhteistyössä perusopetuksen kanssa. Suoraan esiopetukseen saapuvat tai suoraan esiopetuksesta kotiin lähtevät voivat hakea kuljetusta. Varhaiskasvatukseen tai varhaiskasvatuksesta kuljetusta ei järjestetä. Jos lapsi on osan viikkoa varhaiskasvatuksessa ja osan viikkoa käy pelkässä esiopetuksessa ja lapsen esiopetusmatkan pituus on yli 3 km voidaan myöntää esiopetukseen kulkemiseen kuljetusavustus jos joukkoliikennettä ei ole käytössä. Erillisiä taksikuljetuksia ei järjestetä (SIVLTK§ 27 19.3.2014).

 • Kajaani on mukana kaksivuotisen esiopetuksen kokeilussa. Opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksen mukaan kajaanilaisista päiväkodeista mukana ovat Kuurna, Huuhkajavaara ja Pilke Valonkatu. Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt myös kokeiluun osallistuvat lapset, jotka saavat tiedon koeryhmään osallistumisesta.

  Kokeilussa mukana oleviin perheisiin ollaan yhteydessä päiväkodista tai varhaiskasvatuksen hallinnosta. Valitettavasti kokeiluryhmän ulkopuolella olevien perheiden ei ole mahdollista hakea mukaan kokeiluun.

  Elokuussa 2021 alkavaan kokeiluun osallistuvat lapset ovat syntyneet vuonna 2016 ja kokeilu kestää kaksi vuotta.

  Voit lukea lisää kaksivuotisesta esiopetuksesta tästä linkistä.

Yhteystiedot

 • Suhonen Reetta

  Varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö

  Toimipaikka

  Aamu- ja iltapäivätoiminta

  Esiopetus

  Päiväkodit ja perhepäivähoito

  Sivistystoimiala

  Varhaiskasvatuksen hallinto

  Varhaiskasvatus

  Aamu- ja iltapäivätoiminta

  Esiopetus

  Päiväkodit ja perhepäivähoito

  Sivistystoimiala

  Varhaiskasvatuksen hallinto

  Varhaiskasvatus