Hyppää sisältöön
Lapsi piirtämässä

Leikkikerhotoiminta

Kajaanin varhaiskasvatus järjestää leikkikerhotoimintaa 3-5-vuotiaille lapsille. Leikkikerhotoiminta on suunnitelmallista ja tavoitteellista toimintaa ja sitä ohjaa Kajaanin varhaiskasvatussuunnitelma. Leikkikerhossa on tarjolla monipuolista toimintaa: mmm. leikkiä, lauluja, kädentaitoja, satuja, tarinoita. Yhdessä toimiessa opitaan myös tärkeitä ryhmässä toimimisen taitoja. Leikkikerhojen ohjaajina toimivat varhaiskasvatuksen opettajat ja varhaiskasvatuksen lastenhoitajat.

Lapset ovat kerhossa ilman huoltajia kolme tuntia päivässä kahtena päivänä viikossa. Lapselle laitetaan kotoa mukaan omat pienet eväät. Leikkikerhon aikana lapset kuuluvat Kajaanin kaupungin varhaiskasvatuspalveluiden vakuutuksen piiriin.

Leikkikerhotoimintaan haetaan sähköisesti varhaiskasvatushakemuksella eAsioinnin kautta. Leikkikerhohakemukseen valitaan hoitomuodoksi osapäivähoito ja lisätietoihin kirjoitetaan, että haetaan leikkikerhotoimintaan. Leikkikerhomaksu määräytyy kuten varhaiskasvatuksen asiakasmaksu. Leikkikerhomaksu on 17% kokoaikaisesta varhaiskasvatusmaksusta.

Kaudella 2023-2024 on mahdollista hakea Silmun leikkikerhoon (Seminaarin kampusalueella) ja Jormuan leikkikerhoon (Jormuan koululla). Leikkikerho järjestetään, mikäli hakijoita on riittävästi. Hakemuksen lisätietoihin merkitään mihin leikkikerhoon haetaan.

Leikkikerhojen toimintakausi on syyskuun alusta toukokuun loppuun.

Leikkikerhot alueittain

 • Silmu

  Tiistaisin ja torstaisin kello 8.45-11.45

  Puhelinnumero: 044 7100 016

  Seminaarin kampusalue, Seminaarinkatu 2

  Ohjaajat:

  Kati Tuulenkari, varhaiskasvatuksen opettaja

  Elina Kilpeläinen, varhaiskasvatuksen opettaja

 • Keskiviikkoisin ja torstaisin klo 8.30-11.30

  Puhelinnumero: 044 7100 230

  Jormuan koulu, Saviniementie 38, 87970 Kajaani

  Ohjaajat:

  Leena Heikkinen, varhaiskasvatuksen opettaja

  Heli Snicker, varhaiskasvatuksen avustaja