Hyppää sisältöön

Kajaanin ja Oulujärven alue tarjoaa nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille luonto- ja kulttuurimatkailijoille.  Miltä kuulostaisi päivä paratiisimaisella Ärjänsaarella, retki maailman pohjoisimpaan kivilinnaan, hetki sanan ja sävelen äärellä Kajaanin Runoviikolla, kesäfestarit tai sup-lautailu Kajaaninjoella? Monipuolisissa luontokohteissa pääset tutustumaan Kainuun jylhään luontoon ja nauttimaan retkieväitä upeissa vaaramaisemissa.

Vietä ikimuistoinen kesäloma – rennosti yhteisestä ajasta nauttien!

Visit Kajaani-Oulujärvi logo

Kaupunki täynnä tapahtumia!

Kajaanin vilkas tapahtumakesä tuo mukanaan monipuolisen kattauksen Suomen ykkösartisteista paikallisiin kulttuuritapahtumiin ja festareihin. Nauti kesäisestä Kajaanista oman mielesi mukaan!

Tutustu kesätapahtumiin

Monipuolista tekemistä kesäpäiviin

Ärjänsaari – paratiisi Oulujärvellä

Ärjänsaari tarjoaa mahdollisuuden hienoihin luonnon sääesityksiin saaren korkeilta hiekkaterasseilta. Paahtava aurinko, kumeasti jyrisevä ukkonen ja lempeä kesätuuli ovat aitoja paratiisisaaren elämyksiä. Pitkät hiekkarannat ja korkeat hiekkatörmät tarjoavat puitteet monenlaisiin ranta-aktiviteetteihin. Kesäisin Ärjänsaaressa toimii kesäkioski, josta on myös mahdollista vuokrata välineitä erilaisiin aktiviteetteihin.

Kesällä saarella asustelee myös Metsähallituksen lammaspaimenet lampaineen.

Lisätiedot ja kuljetukset Ärjänsaareen

Retkeily ja liikunta

Noin 15 kilometrin säteeltä Kajaanista löytyy parikymmentä erilaista luontokohdetta. Vaellus Arppen aarniometsässä, uimareissu Kesäniemessä tai melontaretki Kajaaninjoella, mikä on sinun juttusi? Lähiluontokohteissa on jokaiselle jotakin, niin vaativampaan kuin rennompaankiin makuun –  valitse omasi tai kierrä vaikka kaikki!

Lue lisää luontokohteista

Otanmäen maauimala

Pulahda lämpimänä kesäpäivänä ihanaan maauimalaan! Viereisellä nurmialueella voit nauttia piknik-eväät ja harjoitella frisbeegolfia. Lisäksi alueen useampi terassi palvelee niin auringonpalvojia kuin eväsretkeläisiä.

Lue lisää ja tarkista aukioloajat

Kalastaminen

Kajaani-Oulujärven alueelta löytyy upeat puitteet kalastamiseen. Kajaanissa, aivan kaupungin sydämessä, linnanraunioiden ympärillä olevalla Linnanvirralla voi kalastaa lähes ympäri vuoden. Linnasaaressa, rantapuistossa ja tervalaiturilla on helppo liikkua ja kalastaessaan voi olla varma, että heittoetäisyydellä on aina komeita taimenia, harjuksia ja siikoja.

Lue lisää kalastamisesta Kajaanissa

Melonta

Tutustu alueeseen uusin silmin vedestä käsin – meloessa pääset kokemaan luonnon kaikilla aisteilla. Kajaanin alueella on loistavat puitteet melontaan Oulujärvellä ja Nuasjärvellä.

Tutustu Melo Kajaanissa -esitteeseen

Lue lisää melonnosta

Höyrylaivaristeily Oulujärvellä

Koe Oulujärven upeat maisemat ja kesäillan tunnelma aidon höyrylaivan kyydissä. Suomen pohjoisin hörylaiva S/S Kouta risteilee Kajaaninjokea pitkin ohi historiallisten ja kauniiden maisemien Oulujärvelle.

Tutustu ja lue lisää höyrylaivaristelystä

Välinevuokrausta Oulujärvellä

Olitpa liikkeellä yksin tai kaksin, Oulujärvellä liikkumiseen on tarjolla monenlaisia välineitä, kuten kajakkiyksikkö ja -kaksikko, avokanootti sekä sup-lautoja. Kokeilisitko kenties tänä kesänä jotain itselle uutta?

Lue lisää välinevuokrauksesta

Nähtävää ja koettavaa

Kajaanin rauniolinna

Kajaanin keskustan tuntumassa sijaitseva rauniolinna on maailman pohjoisin kivilinna, joka pystytettiin 1600-luvulla.

Kuule Linnanvirrassa asustelevien joutsenten huudot ja läpi vuosisatojen kantaneet kertomukset erämaalinnan ihmisten sinnikkyydestä, jolla uhmattiin kylmyyttä, nälkää ja vihollisen piiritystä. Rauniolinna ympäristöineen houkuttelee aikamatkalle läpi historian virran ja nauttimaan samalla kaupungin keskustan sykkeestä.

Lue lisää rauniolinnasta

Paltanimen kuvakirkko

Paltaniemen kuvakirkko on matkailijoiden suosima nähtävyys, jonka hienous tulee omin silmin nähdä. Paltaniemellä sijaitseva Paltamon seurakunnan vanha kuvakirkko valmistui 1726. Kaunis puinen kirkko on koristeltu näyttävin katto- ja seinämaalauksin. Kirkon vieressä sijaitsee kellotapuli vuodelta 1769. Kesän ajan saatavavilla myös opastusta.

Lue lisää Paltaniemen kuvakirkosta

Eino Leino -talo

Eino Leino -talo on runoilija Eino Leinon synnyinkodin mukaisesti rakennettu perinnetalo Kajaanin Paltaniemellä. Kesäisin Eino Leino -talossa toimii kesäkahvila ja Paltaniemen teatteri järjestää talon pihapiirissä olevalla näyttämöllä kesäteatteriesityksiä.

Tutustu Eino Leino -taloon

Tapahtumat

Kajaanin tapahtumat löytyvät koko Kainuun yhteisestä tapahtumienkainuu.fi-tapahtumakalenterista.

Seuraa tapahtumailmoittelua myös Kajaanin kaupungin Facebookista. 

Kajaanin tapahtumat Ohita upotus: Kajaanin tapahtumat