Hyppää sisältöön

Uimarannat

Kajaanin kaupunki ylläpitää yleisiä uimarantoja, joista suosituimpia ovat Paltaniemen ja Kesäniemen uimarannat. Kesäkautena Kesäniemen uimarannalla toimii rantavalvoja. Kesän 2021 rantavalvonta alkaa maanantaina 14.6.

Tutustu Kajaanin uimarantojen järjestyssääntöihin (PDF).

 • Kesäniemi on suosittu uimaranta Kajaaninjoen varrella, noin kaksi kilometriä kaupungin keskustasta. Rannalla on rantalentopallokenttä, laituri, hyppytelineet, pukukopit ja WC. Alkoholin nauttiminen sekä tupakointi ovat uimarannalla kiellettyä.

  Kesäniemessä on uimavalvontaa kesäkausina. Uimavalvoja on paikalla päivittäin kello 10.00-13.30 sekä 14.15-18.00. HUOM! Valvontaa ei ole paikalla rankkasadepäivinä, ukonilmalla tai kylminä päivinä (alle 15 astetta).

  Parkkipaikat sijaitsevat uimarannan itäisellä puolella, 100 metrin kävelymatkan päässä rannasta. Pyörällä pääsee aivan rannan tuntumaan pyörätietä pitkin.

  Kesäniemen uimavesiprofiilin latauslinkki (doc)

   

 • Oulujärven rannalla Paltaniemellä, noin kymmenen kilometriä kaupungin keskustasta, on uudistettu suuri loivarantainen uimaranta. Paltaniemen uimaranta on suosittu kaupunkilaisten ja Paltaniemen kyläläisten keskuudessa. Paltaniemen uimarannan yhteydessä on myös venesatama.

  Rannalla voi pelata rantalentopalloa ja alueella sijaitsee myös uusi lasten leikkipuisto. Uimakopit ja WC sijaitsevat rannan läheisyydessä. Uimarannalle pääsee tietä pitkin, jonka vieressä sijaitsevat ilmaiset parkkipaikat.

  Paltaniemen uimavesiprofiilin latauslinkki (doc)

Yhteystiedot

Kesäniemen uimaranta kartalla Ohita upotus
Paltaniemen uimaranta kartalla Ohita upotus