Hyppää sisältöön
Uimarannan hiekkaranta

Uimarannat

Kajaanin kaupunki ylläpitää yleisiä uimarantoja, joista suosituimpia ovat Paltaniemen ja Kesäniemen uimarannat. Kesäkautena Kesäniemen uimarannalla toimii rantavalvoja. Kesän 2022 rantavalvonta on päättynyt 31.7.2022.

Tutustu Kajaanin uimarantojen järjestyssääntöihin (PDF).

 • Kesäniemi on suosittu uimaranta Kajaaninjoen varrella, noin kaksi kilometriä kaupungin keskustasta. Rannalla on rantalentopallokenttä, laituri, 3 ja 5 m hyppytornit, pukukopit ja WC. Alkoholin nauttiminen sekä tupakointi ovat uimarannalla kiellettyä.

  Kesäniemessä on uinninvalvoja kesäisin. Uinninvalvoja vastaa rannan turvallisuudesta, alaikäisten ja uimataidottomien vahtiminen on huoltajien vastuulla. Kesän 2022 uinninvalvonta on päättynyt 31.7.2022.

  Parkkipaikat sijaitsevat uimarannan itäisellä puolella, 100 metrin kävelymatkan päässä rannasta. Pyörällä pääsee aivan rannan tuntumaan pyörätietä pitkin.

   

 • Oulujärven rannalla Paltaniemellä, noin kymmenen kilometriä kaupungin keskustasta, on uudistettu suuri loivarantainen uimaranta. Paltaniemen uimaranta on suosittu kaupunkilaisten ja Paltaniemen kyläläisten keskuudessa. Paltaniemen uimarannan yhteydessä on myös venesatama.

  Rannalla voi pelata rantalentopalloa ja alueella sijaitsee myös uusi lasten leikkipuisto. Uimakopit ja WC sijaitsevat rannan läheisyydessä. Uimarannalle pääsee tietä pitkin, jonka vieressä sijaitsevat ilmaiset parkkipaikat.

 • Kuluntalahden uimaranta sijaitsee ajomatkan päässä Kajaanin keskustasta, osoitteessa Vuokatintie 39. Rannalta löytyy pukukopit ja kesäaikana WC. Rannalle pääsee helposti isoja teitä pitkin, ja alueelta löytyy myös parkkipaikka.

 • Koiria ei saa tuoda tai uittaa yleisillä uimarannoilla (Kesäniemi, Paltaniemi, Kuluntalahti). Koirillekin löytyy kuitenkin monenlaista uintipaikkaa. Esimerkiksi Kesäniemen ”piknik-alueella”, Pappilanniemessä ja Renforsin alueella ponttoonisillan kupeessa pääsevät koiratkin polskimaan. Myös Kaukaveden alueella, jokirantaa pitkin Kätönlahden suuntaan kävellessä on useampi pulahdusmahdollisuus.

Yhteystiedot

Kesäniemen uimaranta kartalla

Kesäniemen uimaranta kartalla Ohita upotus: Kesäniemen uimaranta kartalla

Paltaniemen uimaranta kartalla

Paltaniemen uimaranta kartalla Ohita upotus: Paltaniemen uimaranta kartalla