Hyppää sisältöön
Kaupunginlammen monitoimikenttä

Lähiliikuntapaikat ja skeittiparkit

Lähiliikunta-alueet

Liikkumaan ei aina tarvitse lähteä kauas, kun liikuntamahdollisuuksia löytyy niin keskustasta kuin koulujen läheisyydestä taajamista. Maksuttomat ja vapaassa käytössä olevat ulkokuntosali, skeittiparkit, kuntoportaat ja muut lähiliikuntamahdollisuudet houkuttelevat liikkeelle.

 • Kaupunginlammen monitoimikenttä valmistui kesällä 2019 ja on ollut kesäisin kuntoilijoiden aktiivisessa käytössä. Alueelta löytyy kuntosalilaitteita (mm. kyykky, pystypunnerrus, penkkipunnerrus ja vatsa- ja selkäpenkki) sekä teline kehonpainoharjoitteluun. Kesäisin käytössä on vuorokauden ympäri myös merikontti, josta löytyy vapaita painoja, kahvakuulia sekä kyykkyhäkki.

  Kontti on avattu jälleen kesäkäyttöön 30.4.2024!

  Kesällä alueelta löytyy pienpelikaukalo, pickleball-kenttä, tennis- ja koripallokenttä, skeittiparkki ja kuntokontti voimailuvälineineen. Lammen ja Kajaanihallin välissä sijaitsee 2 beachvolley-kenttää.

  Kaupunginlammen monitoimikenttä

 • Kaukaveden edustalla jokirannassa, Renforsin lenkin varrella, sijaitsee syksyllä 2022 valmistunut ulkokuntosali, joka on kaikkien vapaassa käytössä vuorokauden ympäri.

  Alueella on David-kuntosalilaitteita säädettävillä painopakoilla (mm. kyykky, penkkipunnerrus, pystypunnerrus ja taljaveto ylhäältä) sekä leuanvetotanko. Keskeinen sijainti Kajaanin suosituimman lenkkireitin varrella mahdollistaa treenin kätevästi kävely- tai juoksulenkin yhteydessä.

 • Kaupunginlammen skeittiparkki

  Syksyllä 2017 rakennettu skeittiparkki ramppeineen sijaitsee Kaupunginlammen monitoimikentällä, Kajaanihallin läheisyydessä aivan keskustan tuntumassa.

  Skeittiparkki tarjoaa monipuolisen liikunta- ja harrastus mahdollisuuden skeittaajille, scoottaajille sekä rampit tarjoavat haasteen myös BMX -pyöräilijöille.

  Noin puolet parkin pinta-alasta on kaarevia betonimuotoja, joita täydentää boxi reilillä, ledgellä ja rainbow-reilillä. Asfaltille rakennetulla street-alueella on erittäin monipuolisesti erilaisia ledgejä, reilejä ja manuaaliboxeja.

  Kaupunginlammen skeittiparkki

  Lohtajan skeittiparkki

  Lohtajan lähiliikunta-alueella, koulun läheisyydessä, sijaitsee toinen suosittu skeittiparkki.

  Lohtajan skeittiparkin sijainti kartalla.

 • Porrastreeniin rakennetut 122 askelmaa ja 60 metriä pitkät kuntoportaat valmistuivat Kalkkisillan venelaskupaikalle kesällä 2018. Portaat sijaitsevat Kalkkisillan ja Karolineburgin välisessä rinteessä (Kalkkisillantie).

  Kuntoportaiden alapäässä on myös eri painoisia kahvakuulia.

  Kalkkisillan kuntoportaat

  Treenivinkkejä portaisiin Kaukaveden YouTube -kanavalla.

  Treenivinkkejä kahvakuuliin Kaukaveden YouTube -kanavalla.

 • Lohtajan lähiliikunta-alue

  Lähiliikunta-alue on valmistunut vuonna 2006 Lohtajan koulun ympäristöön (Satumaantie 1). Se on monipuolinen ympärivuotiseen käyttöön suunniteltu liikuntakeskus. Alueella on mm. monitoimiareena, skeittialue, katukoripallokenttä, pallokentät, leikkivälinealueet, seikkailualue ja hiihdon harjoittelupaikat.

  Soidinsuon lähiliikunta-alue

  Soidinsuon lähiliikunta-alue (Teerikatu 6) valmistui vuonna 2010, ja siellä on mm. monitoimiareena, katukoripallokenttä, pallokentät ja leikkivälinealue.

  Kuurna-Kätönlahden lähiliikunta-alue

  Alue valmistui 2013 Kätönlahden koulun piha-alueelle. Mahdollisuus harrastaa mm. parkouria, frisbeegolfia, yleisurheilua, palloilua monitoimikaukalossa. Alueella myös leikkivälineitä.

  Nakertaja-Hetteenmäki lähiliikunta-alue

  Vuonna 2011 valmistuneella Nakertaja-Hetteenmäen lähiliikunta-alueella on mm. monitoimiareena (Välimaanpuisto), köysirata, kuntoilulaitteita (Vanahiksen alue), frisbeegolf-rata, monitoimikaukalo (Nakertaja) sekä leikkivälineitä kaikilla alueilla

Yhteystiedot

Kaupunginlammen monitoimikenttä ja skeittiparkki

Ratakatu 2, 87100 Kajaani

Kaupunginlammen monitoimikenttä ja skeittiparkki kartalla Ohita upotus: Kaupunginlammen monitoimikenttä ja skeittiparkki kartalla