Hyppää sisältöön
Hiihtäjä Vimpelin ensilumenladulla

Ladut ja kuntopolut

Ensilumenlatu on avattu Vimpeliin perjantaina 3.11.2023. Latu lähtee perinteisesti jäähallin viereltä, ja edestakaista hiihdettävää on noin kolme kilometriä.  Ajantasaisesta latukartasta näet ajantasaiset kunnossapidon tiedot.

Kajaanin ladut tarjoavat eritasoisia latu-uria perinteiselle ja vapaalle hiihdolle ja hiihtoladut yhdistävät Kajaanin kaupunginosat toisiinsa.  Valaistu latu löytyy jokaisesta kaupunginosasta, valot toiminnassa alle -24 asteen pakkasella aamukuudesta iltakymmeneen.

Mäkisistä maisemista tasaiseen pannukakkuun

Vimpelinlaaksossa on 4,2 kilometrin pituinen latu sekä kansanhiihtolatuja, joiden pituudet vaihtelevat 1–26 km. Ladut on merkitty värimerkein ja opastein ja hiihtää voi sekä perinteisellä että vapaalla tyylillä. Lisäksi alueella on ampumahiihtokeskus. Vimpelin laduilta on hiihtoyhteys Huuhkajanvaaraan ja Lohtajalle sekä Laajankankaalle. Lähtöpisteessä on opasteet laduista ja majoista.

Pöllyvaarassa latu kulkee kesän kuntopolkua pitkin ja nousee vaaraa ylöspäin. Pöllyvaarasta on yhteys Kirkkoaholle sekä Nakertajan suuntaan.

Tasaisen maaston ystäville hiihtomahdollisuuksia löytyy Vimpelin urheilukentältä ja sen ympäristöstä sekä Kuurnasta. Myös latu Lohtajalta Kainuun portille on vähämäkinen. Jääolosuhteiden salliessa Nuasjärvellä on jäälatu.

Hiihtämään pääsee myös Otanmäessä, Vuolijoella, Kuluntalahdella ja Jormuassa.

Kainuun alueen ladut löydät myös retkikartasta.

Kuntopolut

Vimpelinlaakson valaistu kuntopolku tarjoaa kesällä lenkkeilijöille ja talvella hiihtäjille monipuolisia maastoja.

Pöllyvaara ja Lohtajan pururata tarjoavat kesäisin vaihtoehtoja lenkkeilijöille. Lohtajalta pääsee retkeilyreitille aina Pirunvaaralle saakka ja Pöllyvaaran kuntopolulta pääsee poikkeamaan kesäisin esimerkiksi Lukkarinnurmeen johtavalle reitille.

Kaupunginlammen ympäri kulkee n. kahden kilometrin mittainen polku, joka yhdistyy kätevästi myös Renforsin lenkkiin. Vimpelinlammen ympäri pääsee myös kulkemaan polkua pitkin, ja matkalla voi kesäisin ihailla lampaita tai pysähtyä laavulla.

Lue lisää sulan maan polku- ja retkivaihtoehdoista.

    • Vimpelin valaistu; maanantaisin ja torstaisin kello 19.30–22.00
    • Pöllyvaara 3,4 km; lauantaisin, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin kello 19.30–22.00
    • Jormuan valaistu; maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 18.30–22.00, lauantaisin kello 10.00–12.00.

    Koira on pidettävä kytkettynä hiihtäessä. Puisto- ja siirtymäladuilla (kaikki muut, paitsi valaistut ladut ja Kieronmäen lenkki) koiran kanssa hiihtäminen on sallittua milloin tahansa.

Yhteystiedot