Olet täällä

Opetus ja koulutus

Kajaani on myös koulutuksen maakuntakeskus.

Opetus ja koulutus

Lakkiaiset. Kuva: Mikko Saari

Kajaanin perusopetus tekee hyvää työtä ja näyttää monessa asiassa suuntaa valtakunnallisesti. Pedagogisen kehitystoiminnan innovaatiot jatkavat laadukasta kehitystyötä, jota esimerkiksi erityisopetuksen saralla on Kajaanissa tehty jo pitkään. Kajaanissa koulutuspalvelut ovat helposti saavutettavissa opiskelijan asuinpaikasta riippumatta.

Kajaanin lukio ja Kainuun ammattiopisto muodostavat Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen, jossa on 4 600 opiskelijaa ja 470 työntekijää. Lukio-opintoja voi suorittaa Kajaanin lukiossa ja Kajaanin lukion aikuislinjalla. Lukiossa on monipuolinen kurssitarjonta yleislinjalla ja lisäksi valtakunnallinen erityistehtävä kuvataiteessa ja musiikissa. Kainuun ammattiopisto järjestää monialaisesti toiseen asteen ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille. Kainuun ammattiopistossa on mahdollisuus suorittaa myös kahden tutkinnon opintoja, ammatillinen tutkinto ja ylioppilastutkinto, kaikissa toimipaikoissa. Ammatilliset opinnot opiskellaan Kainuun ammattiopistossa ja lukio-opinnot opiskellaan omalla paikkakunnalla; Kajaanin, Kuhmon, Kuusamon, Sotkamon tai Suomussalmen lukiossa. Kainuun ammattiopistolla on toimipaikat Kajaanissa, Kuhmossa, Vuokatissa ja Kuusamossa. Lisäksi aikuiskoulutuksella on erilliset toimipisteet Sotkamossa ja Vantaalla.

Oulun yliopisto ja Kajaanin ammattikorkeakoulu muodostavat Kajaanin korkeakoulukonsortion, joka sisältää Oulun yliopiston Kajaanin yliopistokeskuksen toiminnot sekä Kajaanin ammattikorkeakoulun toiminnot. Konsortio on korkeakoulujen strategisen yhteistyön ja toiminnan koordinoinnin nykyinen muoto Kainuussa.

Kaukametsän opisto tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet kaikenikäisille kajaanilaisille harrastaa ja opiskella. Opisto tarjoaa vuosittain useita satoja erimittaisia kursseja sekä luentoja ja luentosarjoja. Opiston kautta voi suorittaa myös avoimen yliopiston opintoja. Lisäksi opisto järjestää tilauskoulutuksia eri tahoille.

Kainuun musiikkiopisto järjestää musiikin ja tanssin laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta sekä antaa valmiudet alan ammattiopintoihin. Kajaanin lisäksi opetusta järjestetään Hyrynsalmen, Paltamon, Puolangan, Ristijärven, Suomussalmen, Vaalan ja Vuolijoen toimipaikoissa.

Osaamiskeskus Kainuun Aalto on Kainuun kesäyliopiston ja Aalto kansalaisopiston muodostama yhteistyöoppilaitos. Kainuun kesäyliopisto järjestää avointa yliopisto- ja ammattikorkeakouluopetusta, ammatillista lisäkoulutusta, kielikoulutuksia, lukiolaiskursseja sekä omaehtoista oppimista tukevaa toimintaa kaikenikäisille kainuulaisille. Lapset voivat opiskella Lasten yliopistossa ja senioreille järjestämme ikäihmisten yliopistotoimintaa. Avoin korkeakouluopetus on monipuolinen ja kaikille avoin. Avoimet korkeakouluopinnot ovat yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen ulkopuolelle tuotettua maksullista korkeakoulutasoista opetusta. Aalto kansalaisopisto tarjoaa monipuolisesti vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia koko perheelle liikunnan, kädentaitojen, musiikin ja kielten parissa. Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan ja harrastamaan Osaamiskeskus Kainuun Aaltoon!

Tervetuloa tutustumaan!

Viimeksi muokattu

12.8.2020