Hyppää sisältöön
Päiväkodissa on kivaa tekemistä

Varhaiskasvatuksen laadunarviointikysely 2024

”Varhaiskasvatuslain mukaan varhaiskasvatuksen järjestäjän tulee arvioida antamaansa varhaiskasvatusta sekä osallistua ulkopuoliseen toimintansa arviointiin. Varhaiskasvatuksen toiminnan arvioinnin tulee olla suunnitelmallista ja säännöllistä.” (Kajaanin kaupungin varhaiskasvatussuunnitelma 2022)

Varhaiskasvatuksen laadunarviointikysely toteutetaan 13.-27.3.2024 välisenä aikana.

Varhaiskasvatuksessa toteutetaan joka toinen vuosi laadunarviointikysely, jonka tarkoituksena on saada arvokasta tietoa Kajaanin varhaiskasvatussuunnitelman toteutumisesta ja palvelun laadusta. Huoltajille suunnattu kysely on tarkoitettu sekä kunnallisen, että yksityisen varhaiskasvatuksen asiakasperheille. Esiopetuksen asiakkaille tulee oma kysely myöhemmin keväällä.

Laadunarviointikyselyyn pääsevät vastaamaan myös 2019 syntyneet lapset, joiden huoltajille toimitamme erillisen haastattelulinkin. Huoltajat haastattelevat lastaan varhaiskasvatuksen toimintaan liittyen ja kirjaavat lapsen vastaukset lomakkeelle. Tätä kautta myös lapset pääsevät kertomaan näkemyksensä varhaiskasvatuksen toteutumisesta.

Laadunarviointikyselyn tulosten perusteella saamme arvokasta tietoa siitä, missä olemme onnistuneet ja myös siitä, mitä asioita meidän tulisi edelleen kehittää.

Laadunarviointikyselyn keskeiset tulokset käsitellään sivistyslautakunnan kokouksessa ja julkaistaan koko kaupungin tasolla varhaiskasvatuksen verkkosivuilla. Päiväkoti-/perhepäivähoitajakohtaiset keskeiset vahvuudet ja kehittämiskohteet julkaistaan varhaiskasvatusyksikössä tämän kevään aikana.

Pääset vastaamaan kyselyyn: https://link.webropol.com/s/huoltajakyselyvaka2024

Lisätietoja varhaiskasvatuksen laadunarviointikyselyyn liittyen:

 • Sipilä Riikka

  Varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö

  Toimipaikka

  Päiväkodit ja perhepäivähoito

  Sivistystoimiala

  Varhaiskasvatuksen hallinto

  Varhaiskasvatus

  Päiväkodit ja perhepäivähoito

  Sivistystoimiala

  Varhaiskasvatuksen hallinto

  Varhaiskasvatus