Hyppää sisältöön

Kesäajan 2024 toiminnat lapsille, nuorille ja lapsiperheille

Kajaanin kaupungin nuorisopalvelut suunnittelee ja toteuttaa lasten ja nuorten loma-aikojen toimintaa yhdessä muiden lasten ja nuorten parissa toimivien tahojen kanssa.

Lista erilaisista kesälomatapahtumista ja toiminnoista lapsille, nuorille ja lapsiperheille on nähtävillä kaupungin verkkosivuilla. Sivulle on listattu kaikki nuorisopalveluiden järjestämät tapahtumat sekä myös muiden tahojen järjestämiä tapahtumia. Listaa täydennetään sitä mukaa, kun järjestäjät tapahtumista nuorisopalveluille ilmoittavat. Myös muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Kesäaika tarjoaa monipuolisen leirikattauksen. Valikoimasta löytyy kulttuuria, musiikkia, kokkailua ja liikunnan riemua. Leireille ilmoittautuminen on jo käynnissä tai avautumassa lähiviikkoina.

Kesä- ja heinäkuun Säpinäleireillä tutustutaan kalastukseen, melontaan, jalkapalloon ja voimisteluun. Lisäksi ohjelmassa on askartelua, uintia ja kivaa yhdessä oloa.

Kepparileirit tarjoavat mukavaa tekemistä keppareiden kanssa; muun muassa este- ja kouluratsastusta, ratsastusta maastossa sekä askartelua ja pelejä.

Kesäkuinen Temppuleiri mahdollistaa liikunnallista tekemistä; akrobatiaa, temppuratoja, pelejä, leikkejä, ulkoilua ja telinevoimistelua.

Lasten ja nuorten luontopäivässä 25.6. tutustutaan lähiluontoon tutkien kasveja, puita, marjoja ja sieniä. Samalla kuunnellaan luonnonääniä ja bongataan lintuja sekä muita ötököitä.

Runoviikon kunniaksi Kainuun Museon Unikudelmia-näyttelyssä lapsille ja nuorille on avoimia sanataidetyöpajoja. Lisäksi Historiakerho tarjoaa mahdollisuuden harrastaa historiaa hauskalla tavalla.