Hyppää sisältöön

Muuttajat

Kajaanin kaupunki ja joki

Kajaanissa yhdistyvät toimiva arki ja monipuoliset vapaa-ajan mahdollisuudet

Kattavien palveluiden kaupunki keskellä suuria vesistöjä ja puhdasta luontoa tarjoaa erinomaiset edellytykset monipuoliseen ja monen haaveilemaan monipaikkaiseen elämään.

Kajaanin elinkeinoelämä kehittyy ja kiinnostavia uramahdollisuuksia on tarjolla useilla eri toimialoilla. Kajaanista löytyy myös useaan kertaan Suomen parhaimmaksi valittu ammattikorkeakoulu. Kaupunki on panostanut julkisiin palveluihin ja muun muassa kouluja on uudistettu merkittävästi. Kaupunkiympäristön viihtyisyyttä lisäävät useat puistoalueet niin keskustassa kuin eri asuinalueilla.

Kajaanista löytyy lukuisia harrastusmahdollisuuksia liikunnasta kulttuuriin ja luontoon, ja kaupungista on lyhyet etäisyydet useisiin matkailukeskuksiin.
Kajaanissa asumisen ja elämisen helppoutta luovat lyhyet etäisyydet ja ruuhkattomuus, jotka käytännössä tuovat lisätunteja jokaiseen arkipäivään.

Sanommekin, että Kajaanissa elämää on 26/7 – tervetuloa Kajaaniin!  

Kajaanin aikavyöhyke 26/7 Mitä sinä tekisit kahdella lisätunnilla vuorokaudessa?

Sopivan kokoisessa Kajaanissa elämä sujuu helpommin. Palvelut ovat lähellä ja luonnon pariin pääsee nopeasti. Päivässä on enemmän tunteja sinulle tärkeisiin asioihin. Mene uimaan, nuku pidempään, vie lapset leikkipuistoon – Kajaanissa sinulla on siihen aikaa.

Tutustu Kajaani 26/7 aikavyöhykkeeseen

KAJAANIN KÄRKITOIMIALAT Kajaani on Kainuun osaamisen ja yritystoiminnan keskus

Kajaanin seudun kasvun ja kehityksen kärkialoja ovat teknologiateollisuus, metalli- ja kemikaaliteollisuus, uusiutuva energia sekä matkailu ja kulttuuri. Uutena nousevana alana on vihreä, kestävä energiantuotanto, tuuli- ja aurinkovoima. Kajaanin kaupungin pitkäjänteiset elinkeinopoliittiset valinnat ovat tukeneet toimialojen syntymistä ja kehittymistä.

Tutustu Kajaanin kärkitoimialoihin

PODCAST-SARJA Kotiseutuna Kajaani

Kahdeksanosaisessa Kotiseutuna Kajaani podcast-sarjassa syvennytään Kajaanin eri kaupunginosien historiaan alueen entisten ja nykyisten asukkaiden kautta. Podcast-sarjan asiantuntijana toimii professori Reijo Heikkinen.

Koti-Kajaani on tuottanut Kotiseutuna Kajaani podcast-sarjan Kajaanin kaupungin 370 juhlavuotena yhteistyössä Kajaanin kaupungin kanssa.

Kuuntele Kotiseutuna Kajaani podcast-sarjan jaksot

Kesäasukkaana Kajaanissa

Lääketieteen opiskelija ja tubettaja Tiia Suomalainen asui kesäkuun Kajaanissa ja työskenteli Kainuun keskussairaalassa. Kajaani oli hänelle ennestään tuntematon kaupunki.

Miten kuukausi meni ja miltä muutto Kajaaniin tuntui? Mitä tekemistä Kajaanista löytyi? Käy kurkkaamassa koostevideo kuukaudesta hänen @TIIAVOITTO -YouTube-kanavalta.

Katso Tiian kesän koostevideo Kajaanista (YouTube)

Kajaani, keskellä Suomea

Kajaani sijaitsee keskellä Suomea. Saapuminen Kajaaniin on helppoa junalla, bussilla tai lentokoneella.

Sopivan kokoisesta Kajaanista löytyvät lähietäisyydeltä monipuoliset palvelut ja upeat virkistysmahdollisuudet. Kajaanissa pääset luontoon jo kotiovelta, eikä vapaa-aika kulu liikenneruuhkissa.

Täältä löydät tietoa Kajaanista

Meillä asut mukavasti

Kajaani tarjoaa asukkailleen monia erilaisia asumisvaihtoehtoja. Löydä kotisi Kajaanissa esimerkiksi keskustasta palveluiden läheltä, tai vaikka luonnon rauhasta.

Katso lisää asumisesta ja ympäristöstä Kajaanissa

Kulttuuria ja liikuntaa

Kajaani tarjoaa monipuolista kulttuuritarjontaa niin aikuisille kuin lapsillekin, kaupungista löytyy jokaiseen makuun mukavaa ja mielenkiintoista tekemistä.

Kajaani tarjoaa myös erinomaiset puitteet liikunnan harrastamiseen niin sisällä kuin ulkona ympäri vuoden.

Tutustu harrastusmahdollisuuksiin Kajaanissa

Osaajien Kajaani

Kajaanin kaupunki hakee jatkuvasti uusia työntekijöitä, sijaisia ja harjoittelijoita. Kajaanin kaupungilla on käytössä sähköinen rekrytoinnin työkalu, valtakunnallinen kuntarekry.fi -palvelu.  Kajaanissa toimii myös henkilöstöpalveluyrityksiä, jotka hakevat jatkuvasti ammattitaitoista henkilökuntaa.

Lue työllistymismahdollisuuksista Kajaanissa

Kajaanin kylät

Kajaanissa sijaitsee useita kyliä, joiden asukas- ja kylätoiminta on hyvin aktiivista ja yhteisöllistä. Löytyisikö sinun uusi kotisi Kajaanin kylien joukosta?

Tutustu Kajaanin kyliin

Yhteystiedot

Heräsikö kysyttävää? Annamme mielellämme lisätietoa – ota yhteyttä!

Tapahtumat

Ohita upotus