Hyppää sisältöön

Yhteismusisointi

Yhteismusisointi on olennainen ja tärkeä osa musiikinopiskelua aivan opintojen alusta alkaen. Yhdessä soittaminen ja laulaminen on hauskaa ja tukee oman instrumentin hallintaa sekä kehittää musiikillista ilmaisua ja sosiaalisia taitoja.

Musiikkiopiston oppilaat voivat osallistua orkestereihin, kuoroihin, bändeihin sekä muihin yhtyeisiin ja kamarimusiikkikokoonpanoihin. Yhteismusiointi sisältyy kaikkien musiikkiopiston solististen soitto- ja lauluoppilaiden lukukausimaksuun.

Myös musiikkiopiston ulkopuolella tapahtuva yhteismusisointi (esim. koulun kuoro tai orkesteri) voidaan sisällyttää musiikkiopisto-opintoihin.

Kokoonpanot Kajaanissa

 • Kaukametsän kamariorkesteri muodostuu noin kahdestakymmenestä Kainuun musiikkiopiston jousisoitinoppilaasta ja -opettajasta. Orkesteri konsertoi innostuneesti ja ammattitaitoisesti ympäri vuoden vaihtuvien kapellimestareiden johdolla. Kamariorkesteri harjoittelee maanantaisin klo 17.00-20.00 musiikkiopiston Kouta-salissa. Orkesterin taiteellisena johtajana ja konserttimestarina toimii Minna Tuhkala. Tervetuloa nauttimaan kanssamme sykähdyttävistä konserttielämyksistä!

  Kainuun musiikkiopiston jousiorkestereiden toimintaa tukee Kaukametsän musiikki ry.

  Kaukametsän kamariorkesterin Pienen kevätsoiton voit kuunnella tästä.

  Kaukametsän kamariorkesteri Facebookissa

 • Allegro-orkesteri koostuu jousisoittajista, jotka omaavat jo kokemusta yhtyesoitosta. Ohjelmisto koostuu klassisesta musiikista kevyempääkään unohtamatta. Allegro harjoittelee keskiviikkoisin klo 17.00-18.30 musiikkiopiston Kouta-salissa. Orkesteria johtaa Mikko-Pekka Salo.

  Kainuun musiikkiopiston jousiorkestereiden toimintaa tukee Kaukametsän musiikki ry.

 • Leggiero-orkesterissa harjoitellaan orkesterisoiton alkeita ja musiikin perusteita. Kaikki nuotinlukua jo vähän taitavat jousisoittajat ovat tervetulleita mukaan! Orkesteri harjoittelee maanantaisin klo 16.45-17.45 kamarimusiikkiluokassa 215. Orkesteria johtaa Eeva-Leena Saari.

  Kainuun musiikkiopiston jousiorkestereiden toimintaa tukee Kaukametsän musiikki ry.

 • Kajaanin puhallinorkesteri harjoittelee keskiviikkoisin klo 18.30-20.30 Kaukametsän salissa. Orkesterissa soittaa Kainuun musiikkiopiston oppilaiden ja opettajien lisäksi myös muita kajaanilaisia puhallinsoitinten harrastajia. Orkesteria johtaa Ari Tamminen.

  Orkesterin taustayhteisönä toimii Kainuun puhallinmusiikin ystävät ry.

  Kajaanin puhallinorkesteri Facebookissa

  Kajaanin puhallinorkesteri Kaukametsän salissa

 • Puolikuu harjoittelee keskiviikkoisin klo 17.00-18.00 Kaukametsän salissa. Orkesteria johtaa Riikka Pieviläinen. Puolikuuhun ovat tervetulleita myös aikuiset soittajat! Katso tästä video Puolikuun pihatreeneistä!

  PuhallinorkesteriPuolikuu harjoittelee ulkona

 • Brilliant! sopii aloitteleville puhallinsoittajille, lyömäsoittajille ja sähköbasson soittajille. Orkesteri harjoittelee keskiviikkoisin klo 16.00-16.45 Kaukametsän salissa. Orkesteria johtaa Riikka Pieviläinen.

  Kuvaaja: Risto Mäläskä / Kuvakeskus Hynninen
 • Kun Kaukametsän kamarikuoro aikoinaan perustettiin, sen tarkoituksena oli tarjota esiintymisfoorumi koulunsa päättäneille entisille kajaanilaisen Linnan lukion innokkaille kuorolaisille. Nykyään kuorossa laulaa innokkaita laulajia ympäri Kainuuta. Kuoroa johtaa Juha Mikkonen ja se osallistuu vahvalla panoksella seutukunnan musiikkielämään. Kamarikuoro harjoittelee keskiviikkoisin klo 18.00-20.15 Keskuskoululla.

  Kaukametsän kamarikuoro Facebookissa

  Kaukametsän kamarikuoro laulaa Dido ja Aeneas -oopperassa

   

 • Pop&jazz-kuoro KajjjÄäni koostuu noin kahdestakymmenestä eläväisestä naisesta. Ohjelmistossa liikutaan sulavan sujuvasti välillä kansansävelmät ja laulelmat – rock ja iskelmä – soul ja jazz. Kuoro harjoittelee tiistaisin klo 18.00-19.30 Kaukametsän salissa. Kuoroa johtaa Sanna Kilpeläinen. KajjjÄäni-kuoron laulua voit kuunnella tästä.

  KajjjÄäni Facebookissa

  Kainuun musiikkiopiston kuoro esiintyy konsertissa

   

 • Lasten lauluvalmennukseen voivat osallistua kaikki laulamisesta kiinnostuneet (noin 7-12-vuotiaat) lapset. Ryhmä harjoittelee Kaukametsän salissa tiistaisin klo 16.30-17.30. Ryhmän opetuksesta vastaa laulunopettaja Eeva Hartemaa.

  Osallistujien määrästä ja osaamistasosta riippuen lauluvalmennuksessa lauletaan yksi- tai useampiäänistä lapsikuoro-ohjelmistoa. Lauluvalmennuksessa harjoitellaan myös musiikin perusteita laulaen sekä terveen äänenkäytön perusteita.

  Yhteisten harjoitusten lisäksi jokaisella laulajalla on kerran lukukaudessa oma yksilöopetuskerta Eevan kanssa.

  Kuvaaja: Risto Mäläskä / Kuvakeskus Hynninen
 • Kajana-Kanteleet -yhtyeessä soittavat musiikkiopiston pisimmälle edenneet kanteleensoittajat. Kajana-Kanteleet perustettiin jo 1980-luvulla, ja esiintymiset erilaisissa konserteissa ja tilaisuuksissa ympäri Kainuuta ovat aina kuuluneet olennaisena osana yhtyeen toimintaan. Kajana-Kanteleiden soittajat ovat myös osallistuneet useita kertoja menestyksekkäästi Kanteleliiton valtakunnallisiin ja kansainvälisiin kanteleyhtyekilpailuihin. Kajana-Kanteleiden monipuolinen ohjelmisto sisältää niin taidemusiikkia, kansanmusiikkia kuin rytmimusiikkiakin. Kajana-Kanteleet harjoittelee tiistaisin klo 16.30-17.45 kanteleluokassa 309 Saimi Kokkosen johdolla.

  Kajana-Kanteleiden soittoa voit kuunnella tästä.

  Kajana-Kanteleet -yhtyeen jäsenet ja konserttikantele

   

 • Kainuun musiikkiopistossa toimii useita rytmimusiikin bändejä. Bändit harjoittelevat kerran viikossa bändisoitinten opettajien Ville Farinin, Panu Heikkisen, Esko Kilpeläisen ja Anton Saarijärven ohjauksessa.

  Kuuntele opettajien bändisoittonäyte tästä!

  Kuva: Risto Mäläskä / Kuvakeskus Hynninen

   

 • Harmonikkaorkesteri toimii kolmena osana niin, että ihan pienimmille, 6-8 -vuotiaille, on oma ryhmänsä. Tästä pääsee etenemään yleensä parin soittovuoden jälkeen seuraavaan ryhmään, jossa soittajat ovat 8-11 -vuotiaita, ja tästä taas taitojen karttuessa seuraavaan ryhmän, jonka soittajat ovat 11-vuodesta ylöspäin. Eri kokoonpanot soittavat myös yhdessä.

  Kaikissa ryhmissä soitetaan vähintään kaksiäänisiä sovituksia, joten aina löytyy sopivaa soitettavaa jokaisen soittotaito huomioiden.

  Ryhmät kokoontuvat pienemmissä kokoonpanoissa viikoittain. Muutaman kerran vuodessa on yhteisharjoitukset. Ryhmät myös esiintyvät yhteisessä konsertissa.

  Kuuntele harmonikkaorkesterin soittoa tästä.

 • Orkestereiden, kuorojen ja bändien lisäksi Kainuun musiikkiopistossa harjoittelee ja esiintyy vuosittain lukuisia erilaisia yhtyeitä ja kamarimusiikkikokoonpanoja. Opettajat kokoavat soittajat kokoonpanoihin, tai oppilaatkin voivat yhdessä perustaa yhtyeen tai bändin.

Kokoonpanot Suomussalmella

 • Moniaat-kuoro Suomussalmella harjoittelee tiistaisin klo 17.15-18.45 Ruukinkankaan koulun tiloissa. Kuoromme on perustettu vuonna 2012 ja tällä naisenergialla laulamme pääasiassa kevyempää laulumusiikkia – emme kuitenkaan väistä perinteistäkään musiikkia, tärkeintä että laulut soivat ja sopivat juuri meille! Kuoromme keikkailee aktiivisesti erilaisissa tilaisuuksissa – tästä hyvänä esimerkkinä on Suomussalmella useana vappuaattona järjestetty ”Biisipeijjaiset”, leikkimielinen kuorosota-tyyppinen tapahtuma, johon useana vuonna olemme osallistuneet.

  Suomussalmen kuoro esiintyy Biisipeijaisissa

   

   

 • Lasten lauluvalmennukseen voivat osallistua kaikki laulamisesta kiinnostuneet (noin 7-12-vuotiaat) lapset. Ryhmä harjoittelee Ruukinkankaan koululla tiistaisin klo 14.15-15.00. Ryhmän opetuksesta vastaa Laura Matilainen.

  Osallistujien määrästä ja osaamistasosta riippuen lauluvalmennuksessa lauletaan yksi- tai useampiäänistä lapsikuoro-ohjelmistoa. Lauluvalmennuksessa harjoitellaan myös musiikin perusteita laulaen sekä terveen äänenkäytön perusteita.