Olet täällä

Pysäköinti

Kauppakatu

Maksullinen pysäköinti on jaettu kahteen vyöhykkeeseen. Vyöhykkeellä 1 pysäköintiaika on enintään viisi (5) tuntia ja pysäköintitaksa on 1,00€/h. Vyöhykkeellä 2 pysäköintiaika on enintään 10 tuntia ja pysäköintitaksa on 0,50€/h. Vyöhykkeet on esitetty pysäköintikartassa

Ajoneuvon siirtäminen toiseen paikkaan saman pysäköintimaksuvyöhykkeen sisällä ei edellytä uuden pysäköintilipukkeen ostamista.

Pysäköintimaksu suoritetaan käteisellä lippuautomaattiin. Lippuautomaatteja on 15. Automaatti tulostaa pysäköintilipun, joka tulee asettaa auton tuulilasin sisäpuolelle siten, että se on vaivatta luettavissa ulkopuolelta kokonaisuudessaan. 

Pysäköinnin voi maksaa myös puhelimella käyttämällä EasyPark tai ParkMan-palveluita. Tällöin ei käytetä pysäköintilippua.

Pysäköinti. Kuva: Reijo Haukia

Pysäköinninvalvonta

Pysäköinninvalvonnan tehtävänä on huolehtia poliisin ohella Kajaanin kaupungin alueella ajoneuvojen pysäyttämistä, seisottamista ja pysäköimistä koskevien kieltojen ja rajoitusten noudattamisen jatkuvasta valvonnasta ja pysäköintivirhemaksujen määräämistä koskevista tehtävistä siten kuin niistä on säädetty ja määrätty.

Virheellisestä pysäköinnistä pysäköinnintarkastajat voivat antaa pysäköintivirhemaksukehotuksen. Maksu määräytyy sisäaministeriön 9.6.2020 antaman päätöksen mukaisesti, joka Kajaanin kaupungissa 1.7.2020 lukien on 40 euroa.

Sen lisäksi pysäköinninvalvonta huolehtii hylätyistä ajoneuvoista ja liikennealueiden kunnossapitoa haittaavista ajoneuvoista.

Pysäköinninvalvojana toimii Tuija Aarnio ja  kentällä 2 pysäköinnintarkastajaa.

Yhteystiedot

Kajaanin pysäköinninvalvonta
Pohjolankatu 13
87100 Kajaani
p. 044 7100 969
 

Viimeksi muokattu

30.6.2020