Hyppää sisältöön
Autoja liikenteessä

Pysäköinti­luvat

Keskustan alueelle on mahdollista hakea erilaisia pysäköintilupia.

Asiakaskäyntilupa ja huoltopysäköintilupa

Yrityksillä tai henkilöillä on mahdollisuus lunastaa asiakaskäynti/huoltopysäköintilupa. Lupa oikeuttaa pysäköimään asiakaskäynnillä tai huoltoajossa olevan yrityksen ajoneuvon kiekkopaikalla ilman aikarajoitusta käynnin vaatiman ajan. Se ei koske kuitenkaan pitkäaikaista pysäköintiä.

Kyseinen lupa ei oikeuta pysäköimään Kainuun keskussairaalan alueella.

Luvan voi lunastaa kerrallaan kolmeksi tai kuudeksi kuukaudeksi, mutta enintään 12 kuukaudeksi. Mikäli lupaan tehdään muutoksia kesken lupakauden, on vanha lupa oltava mukana ja muutoksista peritään 10 euron lisämaksu (esim. rekisteritunnuksen muutos).

Asiakaskäynti-/huoltopysäköintiluvan hinta on 15 €/kk sis. alv.

Hallintojohtaja/kaupunginlakimies Tuija Aarnio myöntää luvan harkinnan mukaan.

Keskustan yrityspysäköintilupa

Kajaanissa on keskustan alueella käytössä yrityspysäköintilupajärjestelmä. Yrityspysäköintiluvan piiriin kuuluvat yritykset voivat lunastaa pysäköintitunnuksen, joka oikeuttaa pysäköimään tunnuksen mukaisella yrityspysäköintialueella pysäköintirajoituksesta huolimatta.

Yrityspysäköintiluvan hinta on 180 €/vuosi sis. alv.

Keskustan asukaspysäköinti

Kajaanissa on Brahenkadun varrella käytössä asukaspysäköintilupajärjestelmä. Asukaspysäköintiluvan piiriin kuuluvat  henkilöt voivat lunastaa pysäköintitunnuksen, joka oikeuttaa pysäköimään tunnuksen mukaisella asukaspysäköintialueella pysäköintirajoituksesta huolimatta.

Asukaspysäköintiluvan hinta on 120 €/vuosi ja 70 euroa/6 kk sis. alv.

Liikkumisesteisen pysäköintitunnus

Ajoneuvon saa liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella (entinen vammaisen pysäköintilupa) pysäköidä merkityille invapaikoille. Liikkumisesteisen pysäköintitunnus ei oikeuta pysäköimään esimerkiksi jalkakäytäville tai pysäyttäminen kielletty –liikennemerkin vaikutusalueella.

Pysäköintitunnus on pysäköimisen ajaksi sijoitettava näkyvään paikkaan eli autossa tuulilasin sisäpuolelle siten, että luvan etupuoli näkyy kokonaisuudessaan ulospäin.

Liikkumisesteisen pysäköintitunnus on henkilökohtainen. Liikkumisesteisen pysäköintitunnus korvasi vammaisen pysäköintiluvan 1.6.2020 alkaen. Ennen 1.6.2020 myönnetyt vammaisen pysäköintiluvat ovat voimassa normaalisti luvan voimassaolon loppuun asti. (Lähde: traficom.fi)

Liikkumisesteisen pysäköintitunnus haetaan Liikenteen turvallisuusvirastolta.

Katso invapaikat kartalla

Veteraanikortti

Veteraaneille on myönnettävissä pysäköintiä varten veteraanikortti, jolla voi pysäköidä maksutta keskusta-alueen maksullisilla pysäköintialueilla ja kiekotta pysäköintikiekkoalueilla. Veteraanikorttia varten esitetään Kajaani Infossa voimassaoleva ajokortti, ajoneuvon rekisteriote ja jokin veteraanimerkinnällä varustettu asiakirja (esim. KELA-kortti, sotilaspassi, rintamasotilas- ym. tunnus tai sotainvalidien liiton jäsenkortti). Tietojen perusteella kirjoitetaan henkilökohtainen lupa. Lupa on maksuton ja voimassa toistaiseksi.

 

Yhteystiedot