Olet täällä

Nakertajan koulu

Nakertajan koulu on perusopetuksen 1-6-luokkien koulu Kajaanissa Nakertajan ja Hetteenmäen kaupunginosissa.

Opetus ja koulutus

Nakertajan koulu tarjoaa 1-6-luokan oppilaille opetuspalveluja.

Nakertajan koulu on Kainuun maakunnassa, Kajaanin kaupungissa.

Nakertajan koulu sijaitsee n. neljän kilometrin päässä Kajaanin keskustasta. Koululta on saman verran matkaa Kajaanin lentokentälle. Koulu on lentokentälle menevän Paltaniemen tien varrella.

Nakertajan koulu aloitti toimintansa v. 1922. Aluksi koulu toimi paikallisissa taloissa.  Vanha koulu eli Vanahis valmistui v. 1924. Nykyinen koulurakennus on valmistunut 1977.  Tekninen käsityötila uusittiin kesällä 2007. Erityisopetuksen ja psykologin tilat rakennettiin v. 2012. Lämmitysjärjestelmä vaihtui öljystä pellettiin syksyllä 2013.

Ilmastointi- ja vesiputkiremontti valmistui syyskuussa 2013. Keittiöremontti valmistui lokakuussa 2013. Koulun sisätilat remontoitiin kesällä 2015. Koulun laajennus toteutettiin vuosina 2016 – 2017. Koulun piha-alue uusitaan kesällä 2018 ja samaan aikaan tehdään hallintosiiven remontti.

Nakertajan koulu on peruskoulu. Koulussa ovat luokat ensimmäisestä kuudenteen luokkaan: koulussa on 13 luokkaa, 254 oppilasta ja 15 opettajaa. Muuhun henkilökuntaan kuuluu kolme koulutyöntekijää, koulusihteeri, terveydenhoitaja, kiinteistönhoitaja ja kaksi koulunkäyntiavustajaa.

Oppilaat tulevat pääasiallisesti Nakertajan ja Hetteenmäen kaupunginosista. Nakertajan kaupunginosaa on yli 80 vuotta vanha. Hetteenmäen kaupunginosaa alettiin rakentaa 1980-luvun alussa. Näissä kahdessa kaupunginosassa asuu n. 2200 asukasta.

1. luokalle oppilaita on tullut keskimäärin n. 35 oppilasta 2000-luvulla. 7. luokalle useimmat oppilaat siirtyvät Lyseon yläkouluun.

Nakertajan koulun päätoiminta-ajatuksena on vahva perustaitojen oppiminen.

Kokonaisuutena koulun toiminta-ajatus on seuraava:

”Oppilas osoittaa huomaavaisuutta toisia ihmisiä ja ympäristöä kohtaan. Hän kykenee työskentelemään sekä yksilöllisesti että yhteisön jäsenenä turvallisessa ympäristössä. Oppilas oppii monipuoliset perustiedot ja – taidot sekä tiedonhankintaidot”.

Nakertajan alueen esiopetus tapahtuu pääasiallisesti Nakertajan ja Karusellin päiväkodeissa. Suurin osa Nakertajan koulun oppilaista tulee em. päiväkodeista.

Koulussa on pyritty vakavasti paneutumaan koulukiusaamisongelmaan. Tavoitteena on ollut se, että yhdessä vanhempien kanssa asioihin puututaan mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään. Kiusaamisen vastaisessa toiminnassa käytetään Kajaanin kaupungin Sopu-ohjelmaa.

Jokaisella luokalla on arviointikeskustelut vähintään kerran vuodessa. Näissä keskusteluissa käytetään koulussa laadittuja itsearviointi- ja arviointikeskustelulomakkeita.

1990-luvulla koulun läheisinä yhteistyökumppaneina ovat toimineet Nakertajan koulun vanhempainyhdistys ja Nakertaja-Hetteenmäen kyläyhdistys. Koulun, vanhempainyhdistyksen ja kyläyhdistyksen kanssa on saatu aikaan mm. koulun  piha-alue ja piha-alueelle rakennettu lähiliikunta-alue. Samoin tärkeää näiden kolmen elimen yhteistoiminnalle ovat yhteiset tapahtumat ja juhlat.

Tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat Kajaanin Haka (kerhotoiminta) ja Kajaanin ev.lut. seurakunta.

Koulun tilojen, erityisesti tilavan liikuntasalin, iltakäyttö on vilkasta. Useat urheiluseurat, järjestöt ja yhdistykset käyttävät koulun tiloja iltaisin. Koulujen liikuntasalit

Yhteystiedot

Nakertajan koulu
Jousitie 15
87830 Kajaani
Sijainti kartalla
 

Viimeksi muokattu

8.11.2019